Makiažo ir plaukų tendencijų kryptys 2018-ųjų nuotakai

  • Teksto dydis:

Pasaulio mados sostinės jau pristato 2018 m. pavasario–vasaros tendencijas, mados žurnalai ir blogai jau trimituoja apie ateinančias naujienas, o plaukų stilistai ir vizažistai jau kuria planus, kaip atspindės naujausias tendencijas šukuodami ir grimuodami kito sezono nuotakas. 

Stilistė Viktorija Šaulytė tapo 2018 m. makiažo ir šukuosenų tendencijų atspindžio modeliu fotosesijoje, kurią, ruošdamiesi antrajam „L'Oréal Profesionnel Baltic Bridal Fashion Show“, surengė šou organizatoriai.

Dvi plaukų stilistikos kryptys

Pavasaris išlaisvina ir nuotakų plaukus. 2018 m. šiltuoju sezonu prašysime bangų, laisvų garbanų, boho stiliaus šukuosenų ir didelės plaukų apimties, rašoma pranešime spaudai. Jei rišime kuodelius, tai tik valiūkiškai netvarkingus ir būtinai išmėginsime 50 kasų pynimo būdų! Viktorija sušukuota pagal naujausias mados tendencijas: pynės, lengvos garbanos ir sukelti plaukai – panaudota viskas, kas jai tinka. „Kirpimai šį sezoną aplenks visas taisykles ir taps individualiai pritaikomi kiekvienam klientui, siekiant išryškinti asmenybės bruožus ir savybes. Šukuosenos formuojamos taip, kad pabrėžtų prigimtinį plaukų kritimą, o ne jį pakeistų“, – sako plaukų meistrė Edita Vilpišauskienė.

Šukuosenos formuojamos taip, kad pabrėžtų prigimtinį plaukų kritimą, o ne jį pakeistų.

Nuotakos veide – prabangus natūralumas

2018 m. minimalizmą keičia prabanga, kuri puikiai sužaidžia lūpų dažų spalvomis. Nuotakų makiažų spalvos gali varijuoti nuo prigesintos pilkintos uogų spalvos iki labai tamsių dramatiškų atspalvių. „Pavasarį ant pjedestalo lipa kontrastai: bohemiško stiliaus vestuvinė suknelė ir sodrios tamsiai vyšninės, baklažano spalvos lūpos, arba švelnus ir romantiškas įvaizdis, persipynęs su dramatišku ir drąsiu makiažu. Būtent toks – drąsus ir prabangus – įvaizdis sukurtas fotosesijos modeliui Viktorijai. Nepaprastos, hipnotizuojančios lūpos tapo skaistaus ir švytinčio veido akcentu“, – pabrėžia makiažo meistrė Jekaterina Pažilova.

Makiažo deriniuose 2018-ųjų pavasarį vyrauja žalios, sodrios ir turtingos gamtos tema bei vaiskių vasaros spalvų kokteilis. Čia persipina saulės geltona, vibruojanti oranžinė, gaivi žalia, indigo. Stebėdamos bundantį pavasarį akis ryškinsime šešėlių kvartetu ir kaligrafiniu kontūro pieštuku, skruostus bučiuosime saulės skaistalais, lūpas ryškinsime matiniais satininiais rausvais lūpų dažais.

Ar visos tendencijos tinka nuotakai?

Geriausiai nuotakos stiliaus raidą ir prigijusias tendencijas gali iliustruoti vestuvių nuotraukos, rašoma pranešime spaudai. Būtent šiuose kadruose matome įvaizdžio kūrimo rezultatą, kai suknelė, makiažas, plaukai ir asmenybė nugula viename paveiksle. „Nuotakos įvaizdis kiekvienu atveju labai subtilus ir individualus. Jis atskleidžia moters savitumą bei asmenybę, todėl madingos tendencijos sugyvena ne su kiekviena nuotaka. Pasirinkusios vestuvių įvaizdį nuotakos pirmiausia turi jaustis ypatingai, nes tas jausmas lydės ne tik vestuvių dieną, bet ir kas kartą vartant vestuvių albumą “, – sako fotografė Reda.

Ne paslaptis, kad mados tendencijos žengia koja kojon su pasaulio aktualijomis. Pavargę nuo urbanistinės gausos, pertekliaus ir triukšmo, jėgas atgauname ir įkvėpimo ieškome gamtoje. Taigi nenuostabu, kad pagrindinė plaukų bei makiažo tendencijų kryptis – natūralus, sveikata spindintis grožis. Tai nėra maištas prieš grožio industriją, tai – aukščiausi kokybės reikalavimai ir inovacijų alkis. „Šiandien moterys teikia prioritetą kosmetikai, kuri ne tik maskuoja trūkumus, bet ir puoselėja odą“, – sako profesionalios kosmetikos „Sothys ir Simone MAHLER“ rinkodaros vadovė Agnė Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių