Madingiausi sportbačiai, kuriuos kiekviena stileiva turi turėti savo spintoje

  • Teksto dydis:

Kiekviena savo spintoje turime bent vieną porą sportinių batelių, tačiau kokiais modeliais reikėtų papildyti savo garderobą šiemet? Pavasaris ir vasara taps tuo sezonu, kai sportbačiai dominuos tiek madingiausiųjų vakarėliuose, tiek gatvėje: nuo vadinamųjų tėčio batų (angl. „ugly sneakers“) iki gėlėmis margintų sportinių batelių.

Tad kokius išsirinkti? Pataria mados ir stiliaus tinklaraščio „Deichmann Sholoeve“ autorės Inga Šmigelskytė ir Julija Svidraitė.

1. Tėčio ar senelio batų tendencija (angl. ugly-sneakers trend)

Kai vieni stebisi, o gal net baisisi į madą sugrįžusiais dešimto dešimtmečio „tėčio“ batais, kiti iš džiaugsmo ploja rankomis, nes šie batai – vieni sezono favoritų. Masyvūs ir gremėzdiški, dar kitaip vadinami „bjauriais“, jie užkariauja ne tik mados stileivų, bet ir komfortą vertinančių žmonių lentynas, rašoma pranešime spaudai.

„Jeigu anksčiau stiliaus derinyje būtumėte pritaikę šiuos storapadžius, kartais net ortopediniais vadinamus batus, šį vaizdą lydėtų skeptiški žvilgsniai. Tačiau šiemet tokio stiliaus batus pamėgo ir tokios žvaigždės kaip Kylie Jenner,  Kim Kardashian, Bella Hadid ir daugybė kitų. Jeigu tikroji „bjauriųjų“ batų versija kiek per daug iššaukianti, rinkitės nuosaikesnį, bet ne mažiau populiarų variantą – vienspalvius batus storu padu. „Tėčio“ batus derinkite su elegantiškais kostiumais, jeigu norite įmantraus, bet ne per daug rafinuoto įvaizdžio, o norėdamos sukurti „kietos“ merginos įvaizdį, rinkitės juos prie mini suknelių ar sijonų“, – teigia I. Šmigelskytė.

„Tėčio“ batus derinkite su elegantiškais kostiumais,o norėdamos sukurti „kietos“ merginos įvaizdį, rinkitės juos prie mini suknelių ar sijonų.

Pamėgti hipsterių, vadinamieji baisieji kedai dabar dažnai matomi ir itin elegantiškuose ar net rafinuotuose įvaizdžiuose. Jie gali būti derinami net prie griežčiausių eilučių, taip sukuriant itin madingą kontrasto efektą.

    2. Gėlių raštais marginti sportbačiai

Anot specialisčių, gėlių aplikacijų tendencija tiesiog rėkte rėkia, kad pavasaris atėjo ne tik į mūsų širdis, bet ir į gatves. Tai idealiausias variantas toms, kurios nemėgsta per daug dekoratyvių elementų savo rūbuose, tačiau vis tiek siekia neatsilikti nuo mados tendencijų. Kedai su gėlių raštų motyvais įneš lengvumo ir valiūkiškumo elementų į kiekvieną aprangą.

„Šis gėlėmis margintų sportbačių „trendas“ topuose jau nuo praėjusio sezono. Šių metų gėlių tendencijos pasižymi kiek abstraktesniais spaudiniais ir šiek tiek tamsesniais atspalviais, tačiau išsaugo romantikos elementus. Ieškote įkvėpimo? Žvilgtelkite į Taylor Swift, Olivia Palermo ir kitų žymių žmonių derinius. Nepamirškite, batai – šių metų aksesuaras, tad kodėl gi nesirinkus gėlėmis margintų „sportinukų“?“, – tendencijas komentuoja J. Svidraitė.

    3. Platformos ir dar kartą platformos

Dar vienas šio sezono „perliukas“ – sportiniai batai su platformomis. Tai puiki vis labiau populiarėjančios „athleisure“ tendencijos iliustracija, kai norime sportinį bei patogų įvaizdį pritaikyti kasdieniam nešiojimui. Būtent sportiniai bateliai su platformomis suteiks patogumo jausmą, tačiau pasirinkus elegantiškus modelius, taps puikiu stiliaus akcentu bet kokiame derinyje.

„Nors batai aukštomis platformomis tikrai ne kiekvieno skoniui, bet jūsų įvaizdžiui jie suteiks retro stiliaus atspalvį. Šie batai dar vadinami „čiuožėjų“ ar riedutininkų stiliaus batais. Tačiau jeigu guminiai šių sportinių batų padai ar kiek „berniukiška“ išvaizda jūsų netenkina, rinkitės kiek moteriškesnes alternatyvas. Baltos platformos, rožinės, pastelinės ar chaki spalvos – tai viskas, ko reikia, jeigu šį sezoną norite sužibėti“, – pastebi J. Svidraitė.

    4.  Klasikiniai 90-ųjų sportbačiai

Mylite šiuos batus ar ne, bet 90-tųjų mėgstamiausi „Reebok Classics“ vėl pastebėti mados radaro. Sportinio stiliaus ir elegancijos mišinys, odos ir zomšo kombinacija leidžia žaisti su kuriamu įvaizdžiu, o spalvų pasirinkimas paryškina moteriškumą su švelniomis ir lengvomis šampano bei skruostų raudonio spalvomis.

„Tai gali atrodyti tarsi iššūkio vertas grįžimas, bet gatvės stiliaus žvaigždės įrodo, kad moterišką įvaizdį galite paversti ir žaismingesniu, pasirinkusios šiuos sportinius batelius kartu su tinkamomis kelnėmis ar paltu. Sakoma, kad kiekviena moteris turi turėti mažą juodą suknelę, tačiau jų spintoje turėtų atsirasti ir klasikiniai kedai. Ši avalynė ne vieną dešimtmetį yra vertinama dėl savo universalumo ir lengvo pritaikomumo, tad pasiruoškite vietos savo spintoje tokių sportbačių porai ir šį sezoną“, – teigia I. Šmigelskytė.


Šiame straipsnyje: bataiavalynėsportbačiaikedai

NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
O jeigu neturesiu-policija sustabdys ar akmenimis apmetys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių