Lietuvės nemėgsta gėlėtų suknelių?

  • Teksto dydis:

Pasirodo, moterų pamėgta frazė „neturiu kuo apsirengti“ – nėra laužta iš piršto. OTTO surengta apklausa atskleidė, kad nors 82 proc. Lietuvos moterų spintose galima rasti iki 10 suknelių, jei rytoj būtų ypatinga proga, net kas antra lietuvė dairytųsi naujos suknelės.

Sausio pradžioje rengtos internetinės apklausos rezultatai parodė, kad daugiausiai moterys turi po 1-5 sukneles – šį skaičių nurodė 50 proc. respondenčių. Turinčios iki dešimties suknelių gali pasigirti 37 proc. lietuvių, daugiau nei 16 vienetų – tik 6 proc.

Kodėl netikėtai šventei reikėtų naujos suknelės, puikiai iliustruoja kitas apklausos klausimas: kokių suknelių – kasdienių ar proginių – moterys turi daugiausiai. Pasirodo, 57 proc. respondenčių turi daugiau paprastų, kasdieniam vilkėjimui skirtų suknelių, nei proginių. Būtent tarp šių respondenčių dvi iš trijų moterų ieškotų naujos suknelės ypatingai progai. Nors šventinių suknelių daugiau nei kasdienių turi 25 proc. moterų, kas trečia jų taip pat dairytųsi naujos suknelės.

„Nesakyčiau, kad lietuvės nemėgsta puoštis ar per mažai dalyvauja šventėse, kurios diktuoja atitinkamą aprangos stilių. Greičiau tai atspindi praktiškumą – galbūt Lietuvos moterys stengiasi progine suknele pasipuošti ne vieną kartą, renkasi įvairioms progoms tinkamus modelius“, – komentuoja otto.lt atstovas Andrius Moskvičiovas.

Remiantis apklausos duomenimis, trumpas sukneles vilkėti mėgsta tik 3 proc. respondenčių. Net 84 proc. moterų pasisakė už sukneles iki kelių, ilgas sukneles rinkosi 13 proc. respondenčių. Didžiausių simpatijų tarp lietuvių nusipelno vienspalvės (60 proc. balsų) ir santūrių spalvų (28 proc.) suknelės.

„Rengdami apklausą klausėme moterų, kokioms suknelėms – vienspalvėms ar margoms – jos teikia pirmenybę. Kaip galimą atsakymo variantą įtraukėme gėlėtas sukneles, tačiau iš visų beveik 400 apklausoje dalyvavusių moterų tik dvi nurodė teikiančios pirmenybę tokioms suknelėms. Ko gero, galime daryti išvadą, kad lietuvės nemėgsta gėlėtų suknelių“, – sako A. Moskvičiovas.

OTTO apklausos rezultatai taip pat atskleidė, kad 29 proc. lietuvių vilki sukneles bent porą kartų per savaitę. Kiek mažiau – 23 proc. – kartą kas porą savaičių, o 17 proc. – kartą kas porą mėnesių. Rečiau suknelėmis puošiasi 21 proc. respondenčių, kiekvieną dieną – tik 10 proc. Žiemai skirtų šiltų suknelių turi net 60 proc. apklaustų lietuvių.

Otto.lt apklausoje apie sukneles dalyvavo beveik 400 moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėmesio, dėmesio!

Dėmesio, dėmesio! portretas
Informuojame, kad sekmadienį(15d.)12val., prie Trilapio g.6, organizuojamas piketas prieš liberalų politikų planus panaikinti paskutinę viešąją miesto pirtį, nuo pat gyvavimo pradžios pamėgtą gyventojų.Visose civilizuotose ES šalyse viešosios pirtys tebėra..JEIGU KLAIPĖDOJE DIRBTŲ STT, LĖŠŲ UŽTEKTŲ NE TIK PIRTIES IŠLAIKYMUI!Kviečiame ateiti, dalyvauti protesto akcijoje ir palaikyti protestuojančiųjų nuomonę.

Nepatenkinta

Nepatenkinta portretas
Baisu su tom kelnem. Ypac senes- jos tu kelniu tai kaskart neissiplauna....Na jaunom viskas tinka, kelnes irgi, bet su plazdanciom suknelem ....super....O apie tai turetu kalbeti spauda, televizija- svietimas moteru. Baisiausia viesose vietose... sliuzena su baisiom kelnem storule.....klaiku....

patinas

patinas portretas
Moteris- turi atrodyt, ir elgtis moteriškai, kelnės- tik bulves kasti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių