Kauniečių plaukų stilistų patarimai išleistuvių sezonui ir ne tik

  • Teksto dydis:

Į vasaros šventę – kupina jaunystės, gaivos ir modernios miesto estetikos. Tokią ilgų plaukų šukavimo idėją šią vasarą siūlo „Unison“ meistrių komanda savo naujoje kolekcijoje „Amy“.

Įvairių tipų plaukams

Simetrija, skirtingų plaukų tekstūrų kontrastas, gausūs plaukai – visa tai kultinės šios vasaros plaukų stilistikos tendencijos, kurios atsispindi ir šioje kolekcijoje, dar labiau pabrėžtos juodai baltų nuotraukų.

„Ar tikrai šventinė šukuosena privalo būti tortiškai sucementuota, nuobodžiai išlaižyta ir – nepabijokim to žodžio – banaliai bobiška?“ – retoriškai klausia viena iš kolekcijos autorių, plaukų stilistė Valentina Valiūnienė.

Jos siūlymas – daugiau laisvės, daugiau romantiško modernumo ir jaunystės plaukuose. „Ypač dabar, vasarą, kai prasidėjęs išleistuvių, mergvakarių, lauko vakarėlių sezonas – mano galva, tai turėtų būti jaunystės, trapios elegancijos ir natūralumą pabrėžiančio grožio šventės“.

Būtent tokių emocijų kupini ir trys proginių šukavimų modeliai kolekcijoje „Amy“, pavadintoje su užuomina į amžinai jauną, maištingą ir miesto dvasios kupiną dainininkę Amy Winehouse.

„Tai minkštos, plastiškos, natūralumu alsuojančios šukuosenos, – apie darbus pasakoja viena jų autorių, plaukų stilistė Inga Rimkevičienė. – Visų pirma tai idėja: idėja ne tik tam tikram šventiniam šukavimui, bet ir kasdienai. Mūsų tikslas toks ir buvo – įkvėpti merginas išradingiau ir originaliau pažvelgti į ilgų plaukų šukuosenas. Juk iš principo paprastesnę tokio šukavimo, pynimo versiją bet kuri ilgaplaukė gali pamėginti atkartoti pati – pasinaudodama paprasčiausiais segtukais, kaspinais.“

„Bangos, kasų pynimas – viskas skirta plaukų apimčiai išryškinti ir skirtingoms tekstūroms išgauti. Pindamos kasą taip pat ieškojome modernaus sprendimo: ji tarsi ištampyta, paryškinant chaotiškas sruogas su įpintomis juostomis, kontrastuojančios spalvos gumelėmis, – sako plaukų stilistė Rasa Gaižauskaitė. – Svarbu ir tai, kad kiekvienas šių šukavimų puikiai tiks įvairių tipų plaukams: tiek garbanotiems, tiek tiesiems kaip stiklas.“

Kas buvo daryta?

Šio modelio itin tiesūs plaukai buvo pasukti, sukuriant lengvas garbanas. Atsižvelgus į veido formą, priekyje simetriškai susegti plaukai ir suformuotos dvi identiškos bangos. Ši banguota tekstūra – minkšta, moteriška, gundanti.

Šiai griežtesnių formų merginai gan plonais, ilgais plaukais buvo parinktos bruožus suminkštinančios kasos, suteikiančios daugiau švelnaus moteriškumo, o kartu vizualiai sukuriančios gausių plaukų efektą. „Štai jums pavyzdys, kaip iš absoliučiai paprastų, tiesių, plonų, „apie nieką” plaukų galima greitai ir lengvai sukurti charakteringą šukuoseną. Jei – kaip ir šio modelio – jūsų plaukai itin tiesūs ir neklusnūs, galite juos prieš pynimą pagofruoti, kaip kad padarėme ir mes kurdamos šį šukavimą,“ – pataria Inga Rimkevičienė.

„Kurdamos šį šukavimą atsižvelgėme į tai, kad modelis – itin apvalaus veido, stambesniu žandikauliu, todėl vizualiai ilginome veido formą, sukeldamos dalį plaukų viršugalvyje. Vėlgi – tai nesunku pasidaryti ir pačiai, prireiks vos kelių segtukų ir, jei reikia, plaukų paklusnumą didinančių priemonių (putų, kremo ar pan.), – sako šukuosenų kūrėjos. – Beje, jei negalite pasigirti natūraliomis garbanomis, tokias, kaip šioje nuotraukoje, nesunkiai išgausite drėgnus plaukus supynusios nakčiai ir ryte išpynusios.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
tokios sukuosenos buvo caro ruriko laikais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių