Kas bus madingiausia šį rudenį?

Kol kas lepinanti vasariška saulutė dar nekelia didelio noro galvoti apie ateinantį rudenį, tačiau tikri stileivos žino, kad dabar kaip tik tas laikas, kai vertėtų susirūpinti ir atnaujinti rudens garderobą.

Kai ant parduotuvių lentynų – tokia gausybė naujų kolekcijų drabužių, sunku susigaudyti, ką apsivilkusios atrodysite tarsi iš mados žurnalų puslapių, o su kokiu drabužiu verčiau rodytis nebent katinui tvarkantis namuose. Tad štai nedidelis  2017-ųjų rudens mados gidas – atsižvelgusios į jį naršydamos po parduotuvių lentynas, tikrai neprašausite pro šalį!

Raudona spalva

Rudens sezono spalva karalienė – raudona. Šios atspalviai, vyraujantys nuo šviesesnių, kone rausvų, iki prisirpusių vyšninių tonų, tiks kiekvienai moteriai, priklausomai nuo odos ir plaukų kolorito. Itin jaukiai ir rudeniškai atrodys šios spalvos švelnūs kašmyriniai megztiniai, suknelės ar šilti viršutiniai drabužiai. Jei vis dėlto nedrįstate garderobo atnaujinti šūsnimi raudonų paltų, megztinių ir kelnių, bent jau pasipuoškite keletu raudonų aksesuarų, pavyzdžiui, sodriai raudona rankine ar raudonpadžiais ilgaauliais batais.

Įliemenuoti paltai

Gera žinia moterims ir merginoms, turinčioms liauną liemenį, – šiuo pasipuikuoti bus galima net ir šaltuoju metų sezonu. Palengva universalūs, tiesaus kirpimo rudeniniai paltai pozicijas užleidžia įliemenuotiems, sujuostiems diržu. Ryškesnės spalvos paltas pagyvins visą garderobą ir pakels nuotaiką net ir lietingą, niūrią rudens dieną, o romantiškesnį, švelnesnį įvaizdį sukurs amžinoji paltų klasika – pasteliniai smėlio, žemės atspalviai. Beje, puikus būdas pagyvinti visą eilutę ir atrodyti kiek kitaip negu įprasta – palto liemenį juosti ne diržu iš tokios pačios medžiagos kaip visas drabužis, o priderinti stilingą odinį diržą.

Platūs pečiai

Tikra tiesa, kad mados tendencijos tarsi sukasi ratu. Pavyzdžiui, į madą sugrįžta senuose nuotraukų albumuose įstrigę švarkai plačiais pečiais. Šių įspūdį sustiprinti ateinantį rudenį nebijokite ir įdedamais petukais. Toks švarkas puikiai tiks nešioti kasdien – priderintas kartu su aukštesnio liemens džinsais, marškinėliais ir sportiniais bateliais šauniai atrodys leisdamos laisvalaikį, o dėvimas kartu su kostiuminėmis kelnėmis ir marškiniais jis sukurs išskirtinį įvaizdį darbe. Tiesa, jei net ir su griežtos pečių formos švarku norite išlikti itin moteriška, šį drabužį pirkite šviesesnių, pastelinių spalvų.

Metališkumas

Jau ilgokai stileivų spintose dominuojantis metališkas blizgesys kol kas niekur trauktis neketina. Ir toliau tarp mados topų išlieka futuristinių formų bei spalvų drabužiai ir aksesuarai. Sidabro, aukso, rožinių ir kitų atspalvių metališkumas niekur nedings net ir pasibaigus vasarai. Norėdamos būti itin madingos, nepamirškite sublizgėti ir rudens garderobu. Tik nepamirškite, kad su žėrinčiomis detalėmis lengva perspausti, tad šias derinkite su kiek ramesniais drabužiais. Pavyzdžiui, metalo spalvos megztukas, suderintas su aptemptais juodais džinsais, sukurs rokerišką ir puošnų įvaizdį, o nuobodoką eilutę žaismingesne pavers blizgus futuristinis lietpaltis.

Marškinėliai su užrašais

Užrašais puošti marškinėliai – vienas mėgstamiausių vasaros garderobo atributų, taip pat šauniai atrodys ir rudenį. Pavyzdžiui, taip pagyvinti balti įprasti marškinėliai sukurs žaismingą įvaizdį kartu su džinsais ir odiniu švarkeliu, o ryškūs marškinėliai linksma fraze pagyvins laisvalaikio eilutę. Tad nebijokite savo nuotaikos ir minčių išreikšti garsiai!

Plačios kelnės

Kone karščiausia ateinančio sezono naujiena – plačios, laisvos, minkštesnių medžiagų kelnės paaukštintu liemeniu. Tokia mada – itin šauni naujiena dailiosios lyties atstovėms, nerimaujančioms dėl apvalesnių formų kojų ar sėdmenų. Tokio modelio kelnės, dėvimos su aukštakulniais ne tik paslėps mažus figūros trūkumus, bet ir padės bemat optiškai ūgtelėti ir keletu kilogramų sulieknėti. Šis drabužis puikiai tiks tiek laisvalaikiu (ypač įdomesnių spalvų, su detalėmis), tiek ir darbe – pavyzdžiui, su baltais šilkiniais marškinėliais ir neilgu griežtesnio kirpimo švarkeliu.

Ilgaauliai batai

Koks ruduo be moteriškų, stilingų ir praeivių žvilgsnius traukiančių ilgaaulių batų? Šį rudenį madingiausi – storoko kulno, sodrių spalvų odiniai (taip pat ir verstos odos) aukštakulniai, siekiantys bent jau šiek tiek virš kelių. Tokie batai sukurs jaukų rudenišką įvaizdį dėvimi kartu su laisvo megztinio tipo suknele ir mėgstamais aksesuarais.


Šiame straipsnyje: aprangamada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių