Kaip neprašauti darantis dalykinį makiažą?

  • Teksto dydis:

Pagrindinis kasdienio, į darbą tinkamo makiažo ypatumas – paryškinti veido bruožus taip, kad makiažo priemonės ant veido būtų beveik nepastebimos.

Svarbiausia, kad dalykinis makiažas tiktų konkrečiai moteriai, jos veido oda būtų švytinti ir sveika, o grožio priemonės nenustelbtų natūralaus grožio. Pardavimų duomenys rodo, kad lietuvės imlios naujovėms, tačiau makiažo meistrai ragina kasdien su makiažo priemonių gausa nepersistengti.

Svarbiausia – švari ir sveika oda

„Prieš naudojant makiažo priemones, būtina veidą gerai nuvalyti – nesvarbu, ar tai būtų rytas, ar popietė. Nuvalius nešvarumus, odą, o ypač sausas jos vietas, būtina sudrėkinti“, – pataria „J&J Make up box“ vizažistė Jurga Kartu.

Tai, kad Lietuvos moterys pasirūpina savo oda ne tik prieš naudojant makiažo priemones, rodo ir išaugusi micelinio vandens pasiūla, ir pardavimai. „Nuo 2015 metų micelinio vandens pardavimai kasmet išauga beveik dvigubai“, – atskleidžia „Maximos“ pirkimų departamento vadovė Vilma Drulienė.

Makiažo pagrindo – tik tiek, kiek reikia

„Nors podiumai diktuoja įvairiausias makiažo tendencijas, dalykiniam makiažui reikėtų rinktis minimalų kiekį priemonių ir veido jomis neperkrauti. Makiažo pagrindo reikėtų tepti tik tiek, kad jis lengvai padengtų veido odą ir neatrodytumėte lyg su kauke. Jeigu jūsų oda itin sveika ir neturi jokių defektų, kasdieniam naudojimui puikiai tiks BB ar CC kremai, o tam, kad makiažas ilgiau laikytųsi ir užtvirtintumėte makiažo pagrindą reikėtų naudoti kompaktinę ar birią pudrą“, – teigia vizažistė J. Kartu.

Makiažą užtvirtinančios pudros šiemet nupirkta 8 proc. daugiau nei pernai. 

Veido kontūravimas – ir dieną

Darantis dalykinį makiažą, nereikėtų bijoti išryškinti skruostų ir skruostikaulių, svarbiausia pasirinkti veido odai tinkančius natūralius atspalvius, atskleidžia vizažistė J. Kartu.

Priešingai nei vakariniam makiažui, darantis makiažą, skirtą darbo dienai, reikėtų naudoti kuo natūralesnių spalvų bronzantus ir skaistalus.

„Priešingai nei vakariniam makiažui, darantis makiažą, skirtą darbo dienai, reikėtų naudoti kuo natūralesnių spalvų bronzantus ir skaistalus – lengvai paryškinkite skruostikaulius naudodama tonu už jūsų odą tamsesnį bronzantą, o skaistalais parausvinkite skruostus. Šaltesnių tonų odos savininkės turėtų naudoti šaltesnių atspalvių priemones ir atvirkščiai, pavyzdžiui, šiltesnei odai parausvinti puikiai tiks persiko atspalviai“, – teigia J. Kartu.

Nepamirškite akių!

„Visoje galybėje priemonių akių vokams reikėtų išsirinkti dalykiniam makiažui tinkančius šešėlius, kuriuos reikėtų turėti bent dvejus – žemės spalvų, vienu tonu tamsesnius nei jūsų oda ir dar keliais tonais tamsesnius. Akių pieštuką naudokite viršutiniams akių vokams, ryškinkite juos plona linija. Vidiniams apatiniams akių vokams naudokite baltą akių pieštuką, kuris vizualiai padidina akis“, – pataria J. Kartu.

Blakstienų tušas paryškina akis, todėl J. Kartu jį rekomenduoja naudoti kasdien, net jeigu kitų makiažo priemonių tądien nenaudojate. „Juodas akių tušas yra klasika ir jis tinka tiek prie dalykinio, tiek prie vakarinio makiažo. Šviesios odos, plaukų spalvos savininkėms rekomenduoju retkarčiais išbandyti rudą blakstienų tušą – jis prie šviesaus gymio atrodys itin natūraliai. Neturint susitikimų ar dirbant itin kūrybingoje komandoje, galima išbandyti ir kitokių spalvų blakstienų tušus, pavyzdžiui, žalios spalvos, kuris maskuoja akių nuovargį“, – sako specialistė.

Ryškios ar natūralių atspalvių lūpos?

„Lūpų blizgiai grįžta į madą, tačiau juos dalykiniam makiažui reikėtų rinktis itin atsargiai. Jie dažniausiai ištepa dantis, o besiplaikstant vėjui plaukuose – net ir veidą. Dalyvaujant konferencijose ar kituose renginiuose, kuriuose yra daug jaunimo, rekomenduoju naudoti ryškesnes spalvas, pavyzdžiui, koralų ar net intensyvią raudoną, nes jos prideda jaunatviškumo. Kitiems susitikimams derėtų rinktis ramesnes, ne intensyvias spalvas, o blizgių lūpų – vengti“, – dalinasi patarimais J. Kartu.

„Pati naujausia inovacija makiažo priemonių krepšeliuose lūpoms – lūpų lakas. Pati mėgstamiausia – rusva kūno spalva, puikiai tinkama ir dalykiniam makiažui“, – priduria V. Drulienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių