Kaip išsirinkti stilingą laikrodį?

  • Teksto dydis:

Laimingi žmonės laiko neskaičiuoja. Tačiau dar laimingesni tie, kurie nevėluoja ir visada ant riešo turi ne tik funkcionalų, bet ir stilingą laikrodį.

Ant riešo nešiojamas laikrodis, nepaisant visų technologinių naujovių, ir šiandien išlieka populiariausia priemone ne tik tiksliam laikui sužinoti, bet taip pat akcentuoti įvaizdį ar komunikuoti apie jo savininko statusą. Varle.lt specialistai parengė patarimų gidą, kuris padės renkantis laikrodį.

Kaip išsirinkti laikrodį internetu?

Laikrodžių tipai

Prieš rinkdamiesi laikrodį, atkreipkite dėmesį į tai, kad šiandien jie skirstomi į tris pagrindines grupes: vyriškus, moteriškus ir unisex (universalius). Vyriški laikrodžiai dažniausiai būna klasikinės formos, tiek šviesių, tiek tamsių spalvų. Moteriški išsiskiria spalvų ir formų įvairove, o unisex laikrodžiai tinka abiejų lyčių atstovams.

Nors šiandien ribos to, kas tinka užsidėti kasdien ir to, kas labiau tinka pavyzdžiui, vakarui ar specialiai progai, labai blankios, reikėtų susipažinti su pagrindine takoskyra, kuri apibūdina klasikos kanoną. Tai žinant lengviau įsigyti laikrodį, pritaikytą tam tikrai situacijai arba sąmoningai pasirinkti didesnį universalumą. Priklausomai nuo stiliaus, dizaino, pritaikymo prie aprangos ir progos laikrodžiai skirstomi į keturis tipus:

„Kostiuminis“ („vizitinis“) laikrodis

Toks laikrodis kaip geras švarkas turėtų pasižymėti paprastu, klasikiniu, tačiau elegantišku stiliumi. Išraiškingas ciferblatas, elegantiškas dirželis, gera kokybė ir kruopšti gamyba. Toks laikrodis tinka prie prašmatnių oficialių drabužių, taip pat jis tiktų kasdien elegantišką aprangą renkantiems žmonės. Netinka prie laisvos kasdienės aprangos.

Bižuterinis laikrodis

Šiuo atveju forma yra svarbesnė nei funkcionalumas. Tokius laikrodžius dažniau renkasi moterys, tačiau rinkoje yra ekstravagantiškų modelių ir vyrams. Toks laikrodis gali būti puoštas perlais, kristalais, auksu, taip pat neretai graviruotas. Tokį galime nešioti tiek dieną, tiek vakare.

Sportinis laikrodis

Skirtas tiek sportuojantiems, tiek žmonėms, kurie teikia pirmenybę laisvesniam kasdienių drabužių stiliui. Sportiniai laikrodžiai pasižymi vienu dideliu privalumu – jie yra atsparūs smūgiams, drėgmei ir kritimams. Dominuojanti medžiaga tokiuose aksesuaruose yra sintetika, guma ir plastmasė. Sportiniai laikrodžiai visiškai nedera prie elegantiškų drabužių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių