Ką būtina žinoti renkantis kvepalus?

Ar ir jums yra tekę įsigyti kvepalų, kurie vėliau, užuot it prabangus šleifas sekę iš paskos ir privertę gręžiotis praeivius, tiesiog ilgus mėnesius dulkėjo vonios spintelėje? O galbūt nuolatos renkatės madingiausią sezono tualetinį vandenį, tačiau vis neatrandate savojo stebuklingo buteliuko? Štai šiek tiek patarimų, kurie, tikimės, padės atrasti ilgai neatsibosiantį ir stebuklingojo aromato pavadinimo klausinėti aplinkinius priverčiantį kvapą.

Auksinės taisyklės

Prisiminkite, kad kvepalai toli gražu nėra universalus dalykas – kas idealiai tinka draugei, gali visiškai netikti ir nepatikti jums. Taip yra todėl, kad kiekvieno žmogaus oda skleidžia sunkiai juntamą, tačiau individualų kvapą, kuris, susimaišęs su kvepalais, sukurs naują ir sunkiai atkartojamą aromatą. Tad niekuomet nepirkite kvepalų tik pauostę jų mėginėlį. Papurkškite pulsuojančias odos vietas, pavyzdžiui, vidinę riešo pusę, kaklą – taip pajusite, ar šie kvepalai iš tikrųjų tinka būtent jums.

Dažnai kvepalai turi skirtingas, nevienodai ryškias sudedamąsias kvapų natas. Vos užpurškus kvepalų atsiskleidžia ne visos iš jų. Kad iš tiesų pajustumėte, ar kvepalai jums patinka, jais pasikvepinusi pasivaikščiokite bent keletą valandų, o tik tuomet sugrįžkite įsigyti.

Kvapų maišymą verčiau palikite šios srities specialistams ir nemėginkite maišydama skirtingas itin aštriai kvepiančias parfumerijos priemones sukurti tobulą aromatą. Jei naudojate stiprius kvepalus, verčiau rinkitės itin neutralaus kvapo kūno kremą, dezodorantą ir kitas priemones.

Kvepalai turėtų būti purškiami ant švarios odos, o maskuoti jais ryte pramiegotą dušą, surūkytą cigaretę ar išgertą taurę vyno – tikrai prasta mintis. Neretai jų papurškimas gali sukelti priešingą efektą ir dar labiau išryškinti nepageidaujamą kvapą – pavyzdžiui, alkoholio.

Kas madingiausia dabar?

Anksčiau itin įprasta buvo rinktis garsių mados namų kuriamus kvapus. Pastaruosius metus vis stiprėja tendencija ieškoti kiek mažiau žinomų, įdomių ir ne kiekvienam atpažįstamų kūrėjų atėjo ne tik į pirkėjų spintas, bet ir kvepalų lentynas. Tad kitą kartą, ieškodama kvepalų, neaplenkite ir mažesnių specializuotų kvepalų parduotuvių bei nišinių aromatų gamintojų lentynų. Galbūt būtent čia atrasite naujus mėgstamiausius kvepalus.

Teisingai prie progos ir jūsų aprangos priderintas aromatas tampa vis svarbesne stiliaus visumos detale. Jis gali padėti atskleisti asmenybę, nuotaiką. Tad nebijokite ryškesnių ir išskirtinių, kitokių kvapų.

Kaip ir drabužių bei aksesuarų madose, vyriškumo ir moteriškumo derinimas, kalbant apie kvepalus, taip pat niekur neišnyksta. Vieni madingiausių kvapų šiuo metu – unisex aromatai, tinkantys tiek moterims, tiek vyrams. Laikai, kai mergina ar moteris privalėjo kvepėti gėlėmis ar vanile – seniai praeitis.

Saldūs aromatai vis vien išlieka vieni populiariausių ir perkamiausių, tačiau vis dažniau dominuoja gamtos, natūralumo motyvai. Tad kvepintis burbulinės gumos ar kitus dirbtinius kvapus primenančiais kvepalais, ypač jei jums jau seniai nebe šešiolika, tikrai nėra pats šauniausias ar madingiausias sprendimas.


Šiame straipsnyje: kvapaikvepalaiparfumerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių