J. Statkevičius kaimišką kolekcijos pristatymą nukopijavo nuo „Chanel“?

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą apstulbinęs naujos, tautinio paveldo įkvėptos kolekcijos pristatymu su lietuviško kaimo scenografija dizaineris Juozas Statkevičius sukėlė apkalbų audrą.

Akyli internautai ir mados gerbėjai suūžė, kad ne kartą priverstas kratytis kaltinimų plagijavimu, lietuvių kūrėjas šįkart turės gerokai labiau pasistengti. Kaimo motyvai iš pirmo žvilgsnio labai taikliai perteikia Lietuvos realijas – valstiečių ir žaliųjų sąjungos pergalę šių metų Seimo rinkimuose. Visgi dizaineris kritikos krušos sulaukė dėl panašumo su paties Karlo Lagerfeldo ir mados namų „Chanel“ 2010-ųjų pavasario-vasaros mados pristatymu.

Pasklidusiose archyvinėse nuotraukose matyti, kad garsusis K. Lagerfeldas ir jo modeliai taip pat išdidžiai žygiuoja tarp kaimiškų dekoracijų ir šieno. Teisybės dėlei reikia pridurti, kad pačių drabužių kolekcijose panašumų reiktų ieškoti su žibaline.

O ką apie tokį kolekcijų pristatymo temos panašumą manote jūs?



NAUJAUSI KOMENTARAI

vIKA

vIKA portretas
Lagerfeldas jau baigia nugyventi gyvenima, pristatymu turejo n ir dabar sakyti,kad Juozas nukopijavo - tiesiog negrazu,nes Lagerfeldas dare savo pristatymus ir pardutuvese ir cechuose ir dar nezinia kur. O Lietuva visa laika buvo agrarine salis ir seniai laikas buvo padaryti pristatyma tautiniais pagrindais. O apkaltinti plagiavimu,tai cia truksta zodziu. O jeigu dizaineriai daro pristatymus ant podiumo didziulese salese ir tai daro praktiskai visi,tai cia kaip - jie plagijuoja vienas kita? Baikite su tom nesamonem. Vietos pristatymui parinkimas yra tik vieta,kur pristatoma kolekcija. O stai jeigu rubai butu nuplagijuoti,tada galetumete kaltinti.

joo

joo portretas
Juzukui ne naujiena jis ne pirma karta kaltinamas plagijavimu,o siap ir jis issiseme

nu

nu portretas
nu jau nebeturit is viso ka rasyti. toks jausmas jei uzdetu raudona kilima tai irgi butu plagiatas? :D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių