J. Bartaškienė: buvo etapas, kai galvos pati neploviau septynis metus

  • Teksto dydis:

Aerobikos mūsų šalyje pradininkė, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė tikina – moters šukuosena yra vienas iš svarbiausių elementų, kurį aplinkiniai pastebi pirmiausiai. Tik po to, jos teigimu, žvilgsnis nukrypsta į veidą ar rankas.

„Buvo laikas, kai pas kirpėją Džeinarą Masalienę ateidavau kartą ar du kartus per savaitę – galvos pati neploviau turbūt kokius septynerius metus!“, – apsilankiusi Kaune esančios „Mi” grožio studijos vienerių metų gimtadienio šventėje šmaikštavo J. Bartaškienė.

„Kiek kartų esu prašiusi, kad padarytų man žurnale ar gatvėje pastebėtą madingą šukuoseną, plaukus nudažytų viena ar kita įmantresne spalva... Dabar džiaugiuosi, kad man ji niekada nepataikavo, nes kažin kuo viskas būtų pasibaigę“, – juokdamasi kalbėjo J. Bartaškienė.

Bendravimu su D. Masaliene patenkinta ir žinoma stilistė Viktorija Šaulytė. „Mes nuolat eksperimentuojame. Kartą kirpėjos kėdėje praleidau net septynias valandas ir du kartus per tą laiką pakeičiu išvaizdą“, – pasakojo neretai kirpėjams skirtuose seminaruose modeliu tampanti žinoma mergina.

Stilistė su siaubu prisimena, kai veidrodyje išvydo save tą akimirką, kai plaukų spalva buvo „nuimta“ ir ji trumpam tapo blondine. „Dviems minutėms! Kaip man tada buvo negražu! Gerai, kad tai tebuvo akimirka, be kurios nebūtų įmanoma įvykdyti to, kas buvo kirpėjos sumanyta“, –  sakė V. Šaulytė. Vakaro metu ji tapo ir vieno iš bendrai su kirpėja D. Masaliene ir visažiste Ginte Ramutyte kurto įvaizdžio modeliu. Iš viso specialisčių trio sukūrė keturis skirtingus įvaizdžius – teminį, dalykinį, vestuvinį ir vakarinį.

Plaunant galvą pirmiausia reikia sušildyti jos odą. Tą padaryti galima tiesiog kelias minutes ant plaukų pilant šiltą vandenį.

„Gražiai atrodyti kasdien ir dailiai susišukuoti tikrai įmanoma patiems. Tereikia prisiminti keletą taisyklių ir būtinai rūpintis švaria galvos oda“, – kalbėjo grožio studijos įkūrėja.

Anot jos, plaunant galvą pirmiausia reikia sušildyti jos odą. Tą padaryti galima tiesiog kelias minutes ant plaukų pilant šiltą vandenį. Tuomet jie yra trenkami šampūnu, kuris įmasažuojamas ir netrukus būna nuskalaujamas. Antrasis galvos plovimas šampūnu jau būna ilgesnis – būtina bent minutę jį palikti ant plaukų, kad „padirbėtų“ priemonėje esančios veikliosios medžiagos. Paskutinis procedūros etapas – kondicionierius, o kartą per savaitę – kaukė. 

Bent kartą per mėnesį D. Masalienė rekomenduoja išsivalyti galvos odą. Jei ji yra nešvari, kokybiškai neveiks net brangiausios ar labiausiai rekomenduojamos priemonės. Tam, kad pasiekti rezultatą, galima naudoti specialistų sukurtus pilingus arba bent kas kelias savaites apsilankyti natūralioje pirtyje, rašoma pranešime spaudai.

„Rinkoje nėra negerų priemonių. Tiesiog dažniausiai jos yra netinkamai naudojamos“, –  patikino pašnekovė. D. Masalienė sako, kad teisingai pasirinkti priemonę, kurią naudojame kasdien duše, yra antras pagal svarbumą darbas po galvos odos švarinimo.

Anot jos, keičiantis oro sąlygoms, saulės spindulių intensyvumui, laikui, praleidžiamam uždarose patalpose ir daugeliui kitų aplinkybių, koreguojasi ir aplinkos poveikis plaukams. Į tai būtina atsižvelgti renkantis šampūnus ir tai, kokio jums jo reikia – atstatančio, drėkinančio, maitinančio.

„Nenaudokite to paties šampūno visus metus, kaip kad ir nesipuoštumėte šortais nepaisydami, ar už valgo žiema, ar vasara“, – patarė D. Masalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justė

justė portretas
galvos neploviau 6metus juos plovė mamaju

karina

karina portretas
nešvari galva,nešvarios mintys

Onas

Onas portretas
Tai dabar jau "išplovei"? O smegenų dar kiek nors liko?:)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių