Išleistuvių stilius: pirmoje vietoje – natūralumas

  • Teksto dydis:

„Genialumas slypi paprastume“, – pristatydama naujausias išleistuvių šventei skirtas šukuosenų tendencijas sakė vienos grožio mokyklos vadovė Rūta Zenkovienė.

Jos vadovaujamos mokyklos meistrų komanda kaunietėms kūrė natūralumą ir jaunatviškumą pabrėžiančias šukuosenas: išryškinti gražūs, ilgi, sveiki, palaidi plaukai, nemodeliuojant retsykiais pernelyg dirbtinai atrodančių kuodų.

Kaip rašoma pranešime, fotosesijoje dalyvavo ne tik modeliai, bet ir „Lietuvos balse“ išgarsėjusi atlikėja Aistė Tomkevičiūtė bei sportinių šokių klubo „Kaspinas“ narė Leta Kripaitė.

„Šokiai iki penktos valandos ryto ir saulės pasitikimas“, – štai ką labiausiai, iš bene svarbiausios mokyklos laikų šventės, prisiminė dainininkė A.Tomkevičiūtė. Mergina specialiai šiai šventei grožio salone darėsi šukuoseną, pas siuvėją siuvosi spalvingą, gėlėmis margintą suknutę. „Rinkitės tokią suknelę ar kostiumą, kad jaustumėtės laisvai, drabužiai nevaržytų judesių šokių aikštelėje, juk būna koks dirželis nusisuka, ar sijonėlis „lipa“ aukštyn. Būtinai apgalvokite, ar atrasite jėgų būti su aukštakulniais iki ryto, tad atsargai pasiimkite lygiapadžius batukus. Makiažą ir šukuoseną darykitės kuo natūralesnius, atitinkančius veido bruožus ir paryškinančius privalumus”, – patarimų būsimoms abiturientėms negailėjo A.Tomkevičiūtė.

Daugiau nei dvidešimt metų grožio srityje dirbanti R. Zenkovienė pastebėjo, kad pastaruoju metu jaunos didmiesčio gyventojos vis labiau pradeda vertinti natūralumą.

G. Gelbūdos nuotr.

„Tikrai pastebiu, kad keičiasi grožio samprata, kalbant ne tik apie plaukus, bet ir apie drabužius, aksesuarus. Tai atsispindi ir spalvose, ir formose“, – sakė „Cascada grožio mokyklos“ įkūrėja, kurios auklėtiniai po geros savaitės laikys baigiamąjį egzaminą. Ši jaunatviška fotosesija jiems buvo tarsi pasiruošimas prieš didijį startą grožio pasaulyje.

Kuriant išleistuvių tematikos šukuosenas, būsimieji grožio meistrai naudojo visai neseniai Lietuvos rinką pasiekusias tiaras. „Šių tiarų dėka modeliai atrodė elegantiškai ir originaliai. Tai itin madingas plaukų papuošalas”, – sakė grožio pasaulio profesionalė R. Zenkovienė.

Išleistuvių proga rekomenduojama rinktis dailiai žėrinčius natūralių akmenų ar briaunuoto stiklo karoliukus, kurie leis suspindėti per gražiausią šventę.

Fotosesijos metu modeliai vilkėjo kaunietės kūrėjos, salono „Closté Clothes“ įkūrėjos Ernestos Jorudės sukneles. „Suknelė abiturientei – tikras iššūkis. Ji turi būti stilinga, skoninga ir nevulgari. Jaunos merginos labai skuba užaugti. Ilgą laiką dirbdama mados srityje galiu drąsiai teigti: sekti užsienio žvaigždžių raudonojo kilimo stiliumi, ypač jaunoms mergaitėms, tikrai nereikėtų“, – įsitikinusi E. Jorudė. Drabužių kūrėja ir stilistė apibendrino šio sezono šventinių suknelių pagrindines tendencijas: tiulis, subtilus perregimumas bei švelnus blizgesys, romantiški valgomųjų ledų atspalviai: alyviniai, pistacijų, citrinų. Mėgstančioms ryškumą merginoms E. Jorudė pataria rinktis ryškiai žalią, ciklameno, mėlyną spalvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akvilė

Akvilė portretas
Teisingai, jaunystė puošia žmogų, nereikia jokio makijažo.

Pagaliau atsitokėjo

Pagaliau atsitokėjo portretas
ir "suprato", kad jauną žmogų, o ypač mergaitę, puošia pati JAUNYSTĖ! Visokie blizgučiai ir makiažai -- vystančioms damoms.

Ignas

Ignas portretas
Labai gražios fotosesijos dalyvės, ypač gražūs plaukai vienos šviesiaplaukės dalyvės ir ji pati labai graži.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių