Gydytoja pataria, kaip natūraliai sugrąžinti odai jaunystę

  • Teksto dydis:

Grožio procedūras atliekantys gydytojai teigia, kad pacientus darosi vis sunkiau kuo nors nustebinti. Naujos technologijos vis plačiau apgaubia grožio sritį, todėl atsiranda dar naujesnių ir patogesnių būdų, galinčių prisidėti prie odos puoselėjimo.

Gydytoja dermatovenerologė Renata Kliunkienė pasakoja apie procedūrą, kuri lengvai pašviesina veido odą ir lygina raukšles.

Pokyčiai ryškėja su laiku

Jaunystėje odos ląstelės atsinaujina labai greitai, tačiau su amžiumi šie procesai lėtėja. Atsiranda vis modernesnių būdų, kurie padeda pagerinti odos būklę, atkuria jos spalvą. Gydytoja dermatovenerologė pastebi augantį natūralių priemonių poreikį, kurios pamažu keičia populiarias hialurono rūgšties ir botulino toksino injekcijas.

„Šiuo metu pasaulyje itin vertinama odos atjauninimo procedūra, kurią dažnai renkasi žmonės, nenorintys chirurginių procedūrų ar vengiantys cheminių medžiagų – tai PRP (Platelet Rich Plasma). Ši procedūra natūraliomis priemonėmis padeda paskatinti odos regeneraciją. Jos metu paciento poodinis sluoksnis užpildomas jo paties kraujo plazma“, – pasakoja gydytoja R. Kliunkienė.

Nenaudojamos jokios cheminės medžiagos

Nuo kitų jauninimo procedūrų, tokių kaip hialurono ar botulino toksino injekcijos, PRP terapija skiriasi tuo, kad odos atnaujinimas vykdomas natūraliu būdu., rašoma pranešime spaudai. Trombocitais paskatinama natūrali odos elastino ir kolageno gamyba bei ląstelių regeneracija (atsinaujinimas).

Kraujo plazmos procedūros metu  jūsų odoje atsiranda papildomų augimą ir ląstelių aktyvumą bei atsinaujinimą skatinančių veiksnių.

„Kraujo plazmos procedūros metu  jūsų odoje atsiranda papildomų augimą ir ląstelių aktyvumą bei atsinaujinimą skatinančių veiksnių. Pirmiausia – trombocitai. Kadangi trombocitai skatina ląstelių augimą, gydo audinius, papildomas jų atsiradimas organizme gali pasitarnauti ne tik veido odos atnaujinimui, bet ir plaukų slinkimui, raumenų patempimui ar sąnarių pakitimams gydyti“, – procedūros galimybes komentuoja specialistė.

Procedūra taikoma itin plačiai

Dėl savo savybių skatinti kolageno ir elastino sintezę odoje išgarsėjusi kraujo plazmos procedūra yra taikoma itin plačiai. Pacientams, kurie skundžiasi pavargusia, papilkėjusia veido oda, procedūros metu galima išlyginti gilesnes veido ar kaklo raukšleles, pagreitinti veido odos atsinaujinimą, sumažinti alergines reakcijas, slopinti saulės sukeltus odos pažeidimus.

„Procedūros metu iš venos paimamas nedidelis kraujo mėginys, kuris iš karto apdorojamas taip, kad proceso metu nuo raudonojo kraujo komponento atsiskiria kraujo plazma su trombocitais, kitaip dar vadinama PRP. Šis procesas trunka iki 15 minučių. Išgauta trombocitų turtinga plazma be jokių sintetinių pakaitalų ar priedų yra suleidžiama į problemines veido vietas“, - procedūros eigą komentuoja R. Kliunkienė.

Poveikis ir aktyvumas didėja su laiku

Gydytoja pastebi, kad naudojant įvairias chemines injekcijas ar užpildus ilgainiui prie jų prisirišama, nes užpildui „išsivaikščiojusi“ iš odos, pacientai skuba atsiradusias raukšleles pakartotinai užpildyti injekcijomis. Kai kuriais atvejais injekcijų veiklioji medžiaga gali nebeduoti norimo efekto ir mažėjantys rezultatai kelerių ar keliasdešimties metų laikotarpyje gali tapti akivaizdžiai pastebimi. Tuo tarpu naudojant kraujo plazmos procedūras veidui, jų poveikis ir aktyvumas su laiku tik didėja. Na, o siekiant efektyvesnių rezultatų, pasak specialistės, šias procedūras galima derinti ir su inovatyvių lazerių terapija.

„Pati procedūra trunka apie 30 minučių, ji nėra skausminga ir kartoti ją rekomenduojama porą kartų per metus. Pirmuosius procedūros rezultatus moterys pastebi maždaug po 2 savaičių, tačiau laikui bėgant pokytis vis ryškėja. Oda pastebimai pašviesėja, sustangrėja, sumažėja raukšlių“, – procedūros detalėmis dalinosi Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų gydytoja dermatovenerologė R. Kliunkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek tas 20 min...

kiek  tas  20  min... portretas
dziaugsmas kainuoja????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių