Grožio receptas visam gyvenimui

Vasara, kūnas apnuogintas... Jo linijos vis dar netenkina, drastiški sprendimai – griežtos dietos ir alinantis sportas – nepadeda? Mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė pataria: siekiant norimų rezultatų svarbiausia yra miego, maisto ir geros motyvacijos balansas.

Griežtoms dietoms – ne

Griežtos dietos veda į kraštutinumus, staiga atsisakę daugybės produktų ir suvartojamų kalorijų normą sumažinę iki minimumo, savo organizmui sukelsite šoką.

Ne išeitis ir įvairios piliulės nuo lieknėjimo. Galite tik pasvajoti apie tai, kad išgėrę atseit stebuklingą kapsulę staiga tapsite liekna. Kiekvienas rezultatas reikalauja pastangų, jeigu norite jį išlaikyti ilgai.

Rytą pradėkite mankšta

Kad ir kaip tingėtųsi bei atrodytų, kad negalite net rankos pakelti, turite patikėti savimi ir skirti bent 15–20 min. mankštai.

Žinoma, nebūtina kas kartą prakaituoti ant kilimėlio. Šiltais vasaros rytais galite tiesiog išeiti pasivaikščioti arba pašokti keletą šokių.

"Aš šoku visą gyvenimą. Atsipalaidavusi, laisva nuo minčių ir negalvoju, koks žingsnelis po kurio turi eiti. Raumenų atpalaidavimas natūraliai, o ne susikausčius duoda geriausių rezultatų. Žinoma, iš pradžių atliekami atsipalaidavimo, o vėliau – tempimo pratimai", – dalijasi patirtimi ir moko Gintarė.

Ji pabrėžia, kad ne mažiau svarbu ir deguonis, grynas oras. Toks rytinis užtaisas padeda dieną pradėti būnant geros nuotaikos.

Prakaituoti ne visada naudinga

Siekdamos palaikyti gražias formas, kai kurios merginos ar moterys vakarus leidžia sporto salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Nežinau, ar čia žurnalistės klaida, ar netyčia susipainiojo Gintarė, bet nuo 22 val gaminasi mūsų grožio ir jaunystės saugotojas melatoninas, o ne melaninas. O šiaip, straipsnyje daug geros informacijos tiems, kam rūpi kūno sveikata :) ir kuo anksčiau apie ją pradedame galvoti, tuo geriau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių