Gra­žiau­sios me­tų šven­tės: at­ro­dy­ki­te it ka­ra­lie­nė!

Tuoj atei­sian­ti ka­len­do­ri­nė žie­ma – ma­giš­kas lai­kas ne tik dėl karš­tos ar­ba­tos, im­bie­ri­nių sau­sai­nių ir ele­gan­tiš­kai krin­tan­čių snai­gių, bet ir dėl gra­žiau­sių me­tų šven­čių.

Kai ku­rias jų šven­čia­me tik ar­ti­miau­sių žmo­nių ap­sup­ty­je ir apie ap­ran­gos ko­dą per daug ne­svars­to­me, o ki­toms, pa­vyz­džiui, Nau­jie­siems me­tams, Ka­lė­dų va­ka­rė­liui pra­ban­gia­me nak­ti­nia­me klu­be ar iš­kil­min­gam įmo­nės va­ka­rui tie­siog bū­ti­na pa­si­puoš­ti. Kad jū­sų žvaigž­dė su­spin­dė­tų kuo ryš­kiau, pa­ren­gė­me šiek tiek pa­ta­ri­mų, ką reng­tis svar­biau­sio­mis me­tų pro­go­mis.

Kaip tin­ka­mai iš­si­rink­ti va­ka­ri­nę su­kne­lę?

Kai pri­va­lo­ma puoš­ni va­ka­ri­nė ap­ran­ga, idea­lus pa­si­rin­ki­mas – iš­kil­min­ga su­kne­lė. Kad ši at­ro­dy­tų to­bu­lai, itin svar­bu at­si­žvelg­ti į sa­vo fi­gū­ros ti­pą. Štai, pa­vyz­džiui, itin mo­te­riš­kos, smė­lio laik­ro­džio ti­po fi­gū­ros mo­te­rims ge­riau­sia rink­tis kla­si­ki­nio mo­de­lio, per lie­me­nį pri­glu­du­sią su­kne­lę. Mo­te­rims, ku­rių pla­čiau­sia kū­no vie­ta – klu­bai ir šlau­nys, pa­tar­ti­na rink­tis nuo krū­ti­nės pla­tė­jan­čią su­kne­lę, o no­rin­čio­sioms op­tiš­kai pa­di­din­ti krū­ti­-

nę – dau­giau de­ta­lių jos sri­ty­je tu­rin­tį ap­da­rą. Ren­kan­tis pa­grin­di­nį šven­ti­nės ei­lu­tės dra­bu­žį, svar­bi jo me­džia­ga – pra­ban­gos ir ele­gan­ci­jos su­teiks ak­so­mas, šil­kas.

Daž­niau­siai di­de­lėms šven­tėms mėgs­ta­ma reng­tis juo­dos spal­vos ap­da­rus, tačiau pa­si­rin­ku­si am­ži­ną kla­si­ką ri­zi­kuo­ja­te pa­skęs­ti tarp gau­sy­bė­s šios spal­vos drabužiais ap­si­ren­gu­sių mo­te­rų. Ne­pa­bi­jo­ki­te iš­ban­dy­ti ir ki­tų spal­vų, pa­vyz­džiui, pra­ban­gios sma­rag­di­nės, auk­so, ar šie­met itin ma­din­gos raus­vos. Be­je, sie­kiant su­kur­ti va­ka­ri­nį įvaiz­dį itin rim­tai pro­gai, leng­viau­sia tai pa­da­ry­ti vil­kint il­gą, že­mę sie­kian­čią su­knią. Ži­no­ma, jei to ne­rei­ka­lau­ja šven­tės ap­ran­gos ko­das, o jūs dėl pa­to­gu­mo ar no­ro pa­de­monst­ruo­ti pri­tren­kian­čiai ža­vias ko­jas ver­čiau vilk­tu­mė­tės trum­pes­nę su­kne­lę, taip ir pa­da­ry­ki­te. To­kiu at­ve­ju bū­ti­nai rin­ki­tės iš­ties puoš­nią, pa­vyz­džiui, de­ko­ruo­tą nė­ri­niais ar žvy­ne­liais, o ne to­kią, su ku­ria kas­dien ga­lė­tu­mė­te ei­ti į dar­bą ar va­ka­ro­ti su drau­gė­mis ba­re.

Ak­se­sua­rai – bū­ti­ni

No­rint šven­tės sve­čius pri­blokš­ti sa­vo ele­gan­ci­ja, vien to­bu­los su­kne­lės ne­pa­kan­ka – ją, tar­si ta­len­tin­go me­ni­nin­ko pa­veiks­lą, bū­ti­na įrė­min­ti tin­kan­čiais ak­se­sua­rais. Jei ren­ka­tės su­kne­lę trum­po­mis ran­ko­vė­mis, ne­pa­li­ki­te ran­kų nuo­gų – jas pa­puoš­ki­te ele­gan­tiš­ko­mis apy­ran­kė­mis. Puoš­nus kak­lo pa­puo­ša­las at­kreips dė­me­sį į iš­kirp­tę – jei ši itin gi­li, ver­čiau rin­ki­tės ka­ro­lius ar il­ges­nę gran­di­nė­lę su pra­ban­giu pa­ka­bu­čiu, o kuk­les­nę, ap­va­lią iš­kirp­tę pui­kiai už­pil­dys dė­me­sį at­krei­pian­ti kol­jė. Jei plau­kus nu­spren­dė­te su­kel­ti į kuo­dą ar su­riš­ti, pa­si­puoš­ki­te aus­ka­rais, ku­rie at­kreips dė­me­sį į grakš­tų kak­lą. Nors itin įspū­din­gai at­ro­do bran­gių­jų me­ta­lų ar bran­gak­me­nių pa­puo­ša­lai, ne ką pra­sčiau pa­si­da­bin­ti ga­li­ma ir ko­ky­biš­ka bi­žu­te­ri­ja. Be­je, ren­kan­tis pa­puo­ša­lus, svar­bu ir sai­kas bei har­mo­ni­ja, tad ge­riau­sia rink­tis tik vie­ną ar du, de­ran­čius tar­pu­sa­vy­je, pa­vyz­džiui, stam­bes­nes apy­ran­kes ar kuk­les­nius aus­ka­riu­kus, o ne ap­si­kars­ty­ti vi­sais tu­ri­mais žė­rin­čiais papuošalais.

Vi­su­mos svar­ba

Ku­riant šven­ti­nį įvaiz­dį vi­suo­met svar­bi har­mo­nin­ga vi­su­ma. Su­ti­ki­te, kad net ir pra­ban­giau­sią su­kne­lę bei ne­prie­kaiš­tin­gą ma­kia­žą ga­li už­tem­dy­ti kas­die­niai, pus­ni­mis bris­ti pri­tai­ky­ti ba­tai ar lais­va­lai­kio striu­kė.

Kad iš­lik­tu­mė­te ža­vi bei ele­gan­tiš­ka nuo gal­vos iki pirš­tų ga­liu­kų, bū­ti­na ap­mąs­ty­ti ir ava­ly­nės, vir­šu­ti­nio dra­bu­žio pa­si­rin­ki­mą. Prie puoš­nios ei­lu­tės idea­liai tiks ele­gan­tiš­kas pal­tas ar leng­vu­čiai kai­li­nu­kai. Be­je, vis la­biau po­pu­lia­rė­ja ko­ky­biš­ki ne­tik­ro kai­lio ga­mi­niai, at­ro­dan­tys ne ką pra­sčiau už la­pės ar au­di­nių kai­li­nius, ta­čiau ne taip skriau­džian­tys pi­ni­gi­nę, o ir są­ži­nės dėl gy­vū­nė­lių kan­čių ne­grau­žian­tys. De­ri­nant ba­tus svar­bu, kad šie sa­vo sti­liu­mi de­rė­tų prie vi­sos ap­ran­gos. Jei iš au­to­mo­bi­lio ženg­si­te ne tie­siai ant rau­do­no ki­li­mo, siū­lo­me ele­gan­tiš­kus aukš­ta­kul­nius tie­siog per­siau­ti at­vy­kus į šven­tę, ta­čiau jo­kiu bū­du il­gos su­kne­lės įspū­džio ne­su­ga­din­ti ne­tin­ka­mais gru­biais ar že­ma­kul­niais ba­tais.


Šiame straipsnyje: aprangašventėsdrabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių