Garsius žmones patraukė naktinių iš eukalipto medienos pluošto kolekcija

  • Teksto dydis:

Pasitinkant savaitgalį, Vilniuje buvo pristatyta išskirtinė chalatų ir naktinių kolekcija.

Į kolekcijos pristatymą rinkosi garsenybės, kurių tarpe buvo galima išvysti Deimantę Kazėnaitę, kurią atlydėjo fotografas Gediminas Žilinskas, dainininkę Inetą Puzaraitę Žvagulienę bei kitų žinomų žmonių.

Vakaro svečius pasitiko ir atmosferą kūrė charizmatiškieji renginių vedėjai Saulenė Clevickaitė Survilienė ir Martas Kalendra. Jiems buvo pristatyta iš eukalipto medienos pluošto sukurta, aplinkai draugiška namų apranga ir patalynė. Namų tekstilės ir dekoro parduotuvės „Fėjos namai“ vadovė Svajūnė Vainauskienė, pristatydama kolekciją iš aplinkai draugiško audinio, atkreipė dėmesį, jog ši mediena gaunama tik iš griežtai kontroliuojamų miškų, kuriuose ribojamas medžių kirtimas, o nukirsti medžiai atsodinami.

„Daugiau nei prieš dvidešimt metų mokslininkai sukūrė naują pluoštą iš medienos celiuliozės ir pavadino jį Tencel. Austi šį pluoštą pradėta tik visai neseniai, iš tencelio satino buvo pradėti siūti rūbai bei patalynė. Apie šį audinį sakoma, kad jis sujungia geriausias kitų pluoštų savybes į vieną: šiltas kaip vilna, bet vėsinantis kaip linas, švelnus kaip šilkas, o drėgmę sugeria daug geriau negu medvilnė“, – pasakojo S. Vainauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių