Fotografė pataria, kaip puikiai atrodyti savo vestuvių nuotraukose

  • Teksto dydis:

„Sėkminga santuoka yra ne tuomet, kai du tobuli žmonės randa vienas kitą, o kuomet du netobuli žmonės mokosi mėgautis tarpusavio skirtumais“ rašė Dave Meurer.

Jūsų laukia nuostabi šventė vestuvės? Kaip sukurti pasaką, kurios akimirkos džiugintų ir po daugelio metų?

Patarimais dalinasi jau ne vienerius metus dirbanti vestuvių fotografe Joana Lukauskaitė.

Tinkamo fotografo pasirinkimas

Niekada nesirinkite paties pirmo fotografo, kurį rasite arba to, kuris bus pats pigiausias. Atlikite paiešką – socialiniuose tinkluose kaip Facebook ar Instagram šiuolaikiniai fotografai dalinasi savo atliktais darbais. Taip pat rasite ir buvusių klientų atsiliepimus – tai tikrai padės rasti tą fotografą, kuris atitiks jūsų stilių ir biudžetą.

Pasidarykite prieš vestuvinę fotosesiją

Taip jūs turėsite galimybę geriau susipažinti ir susibendrauti su fotografu bei pasipraktikuoti prieš kamerą.

„Jūs pasirinkote fotografą, nes jums patiko jo nuotraukų stilius. Pasitikėkite, nes jis tikrai padarys viską, kad padėtų jums atsiskleisti ir gauti norimą rezultatą – tokį, kokį jau matėte jo atliktose nuotraukose. Taip pat pamatysite, kaip jis dirba – išvengsite nemažai streso vestuvių dieną“ – tikina moteris.

Raskite geriausius savo „kampus“

Ar atkreipėte dėmesį, kad įžymybės dažniausiai pozuoja panašiai? Ranka ant klubo, pasisukus šonu žvilgsnis per petį ar atsukta nugara.. Tai tik maža dalis pozų, kurios ir jums padės padaryti gražių, originalių nuotraukų. „Pasipraktikuokite prieš veidrodį, peržiūrėkite savo nuotraukas, tikrai rasite kas jums labiausiai tinka ir patinka. Praktika – kelias į tobulybę“ – šypsosi fotografė. „Žinoma, tikrai nereikia mokytis modelio darbo, bet patyrinėti save, pasipraktikuoti būtina. Kur dėti ranką, kaip pastatyti koją, kaip laikyti galvą.. Reiktų vengti statiškų pozų, natūralumas ir meilė vienas kitam, tai niekada neišeis iš mados“ – sako fotografė.

Išsitieskite

Nesvarbu, stovite ar sėdite – graži laikysena taip pat labai svarbu! „Išsitiesk! Pečiai atgal, krūtinė į priekį, užpakalį įtrauk!“ – juokiasi fotografė. – „Ar ne visoms mums dar vaikystėje tą sakydavo mama? Man tikrai sakydavo. Atrodo taip paprasta ir taip nedaug, o rezultatas akivaizdus!“ – sako pašnekovė.

„Nuotraukose stenkitės pakelti galvą, atkišti ją šiek tiek į priekį, taip kaklas atrodys ilgesnis ir nepasirodys taip nepageidaujamas pagurklis. Rankas stenkitės laikyti sulenktas ir šiek tiek pakeltas – taip bus sukurtas lengvumo pojūtis. Ką laikyti rankose? Puokštę, nuometą, suknelė ar galiausiai jaunikį už rankos!“ – dalinasi patarimais fotografė.

Šypsokitės

Tai jūsų gražiausia diena gyvenime, tad nepamirškite šypsotis. Vėlgi, pasipraktikuokite prieš veidrodį, pastudijuokite savo veidą ir raskite gražiausią šypseną.

Neskubėkite

„Atsipalaiduokite, svarbu neskubėti. Skirkite laiko jaunųjų fotosesijai, jei tai bus tik 10 minučių – tikrai nespėsite atsipalaiduoti. Visa tai atsispindės nuotraukose, kurių jau nepavyks pakartoti. Tad geriau būtų tam pasiruošti iš anksto ir nusiteikti, kad greitai nebus ir teks padirbėti“ – sako moteris.

Socialiniai tinklai

Didelė tikimybė, kad jums nespėjus pasidalinti profesionaliomis savo vestuvių nuotraukomis, svečiai tą padarys už jus. Jei to nenorite, geriau būtų visus įspėti, kad nuotraukos gali būti viešinamos tik su jūsų sutikimu. Galite sukurti privačią grupę Facebook arba savo vestuvių puslapį, kas dabar darosi labai populiaru, kad svečiai galėtų dalintis nuotraukomis tarpusavyje.

Nepamirškite jaunikio

Gerai parinktas kostiumas darys gerą įspūdį ir suteiks jaunikiui pasitikėjimo, tad skirkite laiko išsirinkti geriausią variantą.

Džiaukitės ir mėgaukitės diena

„Padariusi tūkstančius nuotraukų, galiu drąsiai sakyti, kad kiekviena nuotaka atrodo puikiai savo vestuvių dieną. Žinokite tai ir pasitikėkite savimi, o fotografo kamerą tai parodys. Būkite laimingos, laimė ir meilė visada yra labai gražu!“ sako fotografė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių