Drabužinės TOP 11: kaip išvengti katastrofos ir susikurti išskirtinį stilių

Yra aksesuarų, be kurių tiesiog negalite išsiversti nepriklausomai nei nuo sezono, nei mados  tendencijų. Tačiau, kaip LRT.lt sako „ŠaŠa“ stilistas Joringis Šatas, kad įvaizdis nevirstų katastrofa ir jaustumėtės išskirtinė bei ypatinga, reikia žinoti keletą stiliaus taisyklių.

1. Saulės akiniai

Seksualūs saulės akiniai visada padarys įspūdį. Jie reikalingi ne tik tam, kad apsaugotų akis nuo ultravioletinių spindulių. Saulės akiniai – svarbi stiliaus detalė ne tik vasarą, bet ir žiemą. Šis aksesuaras arba papildo, arba kaip tik akimirksniu sugadina visą stilių.

Ką rinktis? Jei įvaizdis minimalistinis, akiniai irgi turėtų būti subtilesni, pvz., plonais rėmeliais. Jei kuriamas retro įvaizdis, puikiai tiks siaurėjantys į šonus, katės akių formos akiniai. Jei renkatės masyvius aksesuarus, pvz., auskarus, nereikėtų rinktis dekoruotų akinių, kad jie nesipjautų su papuošalais.

Akiniai – puikus akcentas ir aksesuaras, tad prie kuklesnės aprangos priderinti puošnesni akiniai įvaizdžiui suteiks naujo prieskonio. Taip pat itin madingi akiniai be dioptrijų – jie puiki stiliaus detalė tiek lauke, tiek viduje.

SOS! Reikėtų vengti nešioti akinius ant viršugalvio, bet kartais dėl patogumo vasarą pakelti akiniai tikrai nėra stiliaus nusikaltimas. Jeigu tai poprenginys, o akiniai yra įvaizdžio detalė, etiketo nepažeisite, bet oficialiuose renginiuose pasirodyti su akiniais nederėtų.

2. Skara

Bet kurios moters drabužių spintoje turi būti elegantiška skara. Ji tiks ir sportuojant, ir vilkint gražią suknelę. Iš esmės skarą galima ryšėti prie bet kurio drabužio. Be to, ji labai pravers, jei norėsite paslėpti plaukus „prastą“ dieną. Svarbu ir tai, kad karštą vasaros dieną skara nuo ultravioletinių saulės spindulių apsaugos ir plaukus – neleis jiems išsausėti ir nublukti.

Ką rinktis? Rinkitės nedideles, elegantiškas, raštais dekoruotas šilkines skareles. Jos puikiai pagyvins įvaizdį. Pavyzdžiui, dėvint džinsus ir baltus marškinius, ant kaklo elegantiškai užrišta skarelė paprastam įvaizdžiui suteiks elegancijos ir moteriškumo.

Prie klasikinės suknelės tai bus puikus akcentas, įnešantis ryškumo ir gaivumo. Norint ekstravagantiškesnio įvaizdžio, tokia skarelė taps puikiu galvos apdangalu. Surištas turbanas jūsų įvaizdžiui suteiks išskirtinumo, o elegantiškai galvą gaubianti ir per kaklą permesta skarelė įvaizdį kaipmat pavers romantišku.

Šilkinė skarelė gali tapti ir puikiu akcentu, puošiančiu klasikinę rankinę. Ant rankenos užrišta skarelė atsibodusią rankinę prikels naujam gyvenimui.

Priešingai yra su šalikais. Šaltuoju metu sezonu rinkitės storus šalikus arba pončus. Ir šilta, ir stilinga.

SOS! Nereikia galvoti, kad skaros – tik vyresnių moterų aksesuaras. Jos puikiai tiks jaunatviškam įvaizdžiui.

3. Rankinė

Tik moterys supranta, kaip svarbu turėti didelę rankinę, į kurią telpa visas gyvenimas: namų ir automobilio raktai, telefonas, kosmetinė, darbo kalendorius, piniginė, asmeniniai higienos reikmenys, planšetinis kompiuteris... Be šitų daiktų kojos iš namų nekels nė viena moteris, o sąrašą galima tęsti ir tęsti...

Ką rinktis? Rinkitės griežtų formų ir kietos medžiagos rankines. Maišai labai retai atrodo stilingai ir dažniausiai įvaizdį tik nupigina. Griežtos formos standžioje rankinėje kur kas lengviau surasite daiktus, o įvaizdis bus subtilesnis. Itin madingos spalvos – smaragdinė, mėlyna, tamsiai raudona, pilka bei juoda.

Taip pat šį sezoną vis dar karaliauja kuprinės. Jos ir patogios, ir stilingos. Derinkite kuprinę net prie kostiumėlio ar aukštakulnių.

SOS! Vis dėlto nesugalvokite užsikabinusi didelę rankinę keliauti į vakarėlį ar pobūvį. Tam skirtos delninės arba mažos rankinės – juk vakarėlyje tikrai neprireiks nei kompiuterio, nei darbo kalendoriaus, nei begalės kitų daiktų.

Taip pat jokiais būdais nesirinkite garsių prekės ženklų padirbinių. Tai galioja viskam, ne tik rankinėms, – padirbinys iškart išsiduoda, o jūs ne tik atrodysite neskoningai, bet ir jausitės vagimi. Geriau rankinė iš greitosios mados parduotuvės – etiketė įvaizdžio nesukuria.

4. Mokasinai

Nors aukštakulniai bateliai neatsiejami nuo seksualaus ir elegantiško įvaizdžio, deja, bet su jais ne visada patogu ir ne visada jie tinka. Tad laisvalaikiu, neoficialiomis progomis arba tada, kai jaučiatės pavargusi, rinkitės mokasinus.

Ką rinktis? Lakiniai mokasinai įvaizdžiui suteiks puošnumo ir elegancijos. Jie puikiai dera ne tik prie džinsų, bet ir prie kostiumėlio su kelnėmis ar sijonu. Ir patogu, ir stilinga. Mokasinus rinkitės kuo storesniu padu. Batai storais masyviais padais madingi jau ne pirmą sezoną.

SOS! Balerinas galite paslėpti, o geriausia jų išvis atsisakyti. Be to, visada labai kruopščiai rinkitės kojines ar pėdkelnes. Blizgios kūno spalvos pėdkelnės ar kojinės yra viena didžiausių stiliaus klaidų. O jei galvojate, kad tarpo tarp kelnių ir batų niekas nepastebės,  labai klystate.

5. Auskarai

Nepaneigsi – visos mėgstame puoštis, tad auskarai – vienas pagrindinių moters aksesuarų. Be to, visai nesvarbu, ar jūsų ausys pradurtos, ar ne, nes šių papuošalų pasirinkimas milžiniškas. O įsivėrusios ar įsisegusios subtilius auskarus, niekada neprašausite pro šalį.

Ką rinktis? Su papuošalais nepersistenkite, prieš tai gerai pagalvokite, ar turimi auskarai apskritai reikalingi. Vilkėdama klasikinius drabužius, niekada neprašausite su klasika tapusiais mažais perlų auskarais.

Prie vakarinės dailios suknelės puikiai tiks masyvūs ir išraiškingi auskarai – jie net kuklią suknelę pavers pribloškiančia. Taip pat į madą sugrįžę žiediniai auskarai (paprastai vadinami rinkėmis) puikiai tiks prie rokeriško ar jaunatviško įvaizdžio.

SOS! Masyvius auskarus suderinti su masyviu kaklo papuošalu labai sudėtinga. Dažniausiai toks derinys virsta katastrofa.  Jei dėvite džinsus ir pūkinę striukę, nesisekite kabančių auskarų – atrodysite tiesiog juokingai. Pagalvokite, ar tikrai reikia – dažniausiai mažiau yra daugiau.

6. Kaklo papuošalas

Vėriniai, karoliai, grandinėlės – išskirtinė stiliaus detalė, atkreipianti dėmesį į gražų jūsų kaklą. Nors šaltuoju sezonu aukštos apykaklės labai stilingos, net ir tada nedėvime vien storų megztinių.

Ką rinktis? Jei nemėgstate auskarų, rinkitės masyvų kaklo papuošalą. Prie klasikinės suknelės puikiai tiks perlų vėrinys. Laisvalaikio įvaizdį, vilkint marškinius ar palaidinę, puikiai užbaigs net ne viena, o kelios ilgos grandinėlės su etnomotyvais.

Šį sezoną itin madingi „chockeriai“ rizikingi ir dažnai atrodo vulgariai, bet, subtiliai priderinus ir jeigu jūsų kaklas plonas, šis papuošalas įvaizdžiui suteiks rokeriškumo.

SOS! Dar atsargiau nei auskarus reikia rinktis kaklo papuošalus – jie dažniausiai ir sugadina visą įvaizdį. Paprastas mažas pakabutis tikrai nepapuoš jūsų megztinio. Be to, net nusprendusi vilktis suknelę atvirais pečiais ar gilia iškirpte, gerai pagalvokite, ar papuošalas netaps nereikalinga detale.

Puošiantis masyviu kaklo papuošalu, reikia vengti didelių auskarų – jie retai derės tarpusavyje. Didelis kaklo papuošalas tinka tada, kai visa kita neapkrauta įvairiomis detalėmis – tuomet jis tampa pagrindiniu įvaizdžio akcentu.

7. Žiedai

Nepamirškite savo rankų – jei norite, kad jos atrodytų dar gražiau, mūvėkite žiedus. Pamirškite mažus žiedelius ir drąsiai puoškitės ryškiais išskirtiniai žiedais.

Ką rinktis? Masyvūs žiedai su dideliais akmenimis puikiai tiks ruošiantis į vakarėlį ar pokylį ir kuriant prabangų įvaizdį. Taip pat madinga ant vienos rankos derinti daug mažų, bet tos pačios stilistikos žiedų, pvz., tai gali būti auksiniai skirtingų storių žiedai. Taip pat madingi ir keliantys įspūdį dekoruoti sujungti žiedai (kasteto tipo) – jie puikiai dera prie rokeriško įvaizdžio.

SOS! Prie aprangos derinant žiedus, kaip ir kitus papuošalus, svarbu žinoti, kad kartais geriau išvis nieko nei papuošalas, iškrintantis iš konteksto. Taip pat labai svarbus manikiūras – prie nesutvarkytų nagų prastai atrodys net labai prabangus žiedas.

8. Laikrodis

Galite sakyti, kad laiką rodo ir telefonas, bet rankinis laikrodis ne šiaip prietaisas. Kartu tai stilingas aksesuaras, kurį turėtų turėti kiekviena moteris.

Ką rinktis? Laikrodžio dydį ir apyrankę reikia derinti prie aprangos. Jei apranga laisvalaikio ir su rokeriškais prieskoniais, puikiai tiks masyvus laikrodis su dideliu ciferblatu ir juoda odine apyranke. Jei esate klasikos mylėtoja, rinkitės elegantiškus, nedidelius sidabro ar aukso spalvos laikrodžius.

SOS! Svarbu atsižvelgti ir į plaštakos dydį. Jei plaštaka stambesnė, labai mažas laikrodis netinka.

9. Skrybėlė

Užsimanėte pagyvinti aprangą ir bent šiek tiek pakeisti stilių? Patikrinkite spintą – tikriausiai ten turite dailią skrybėlaitę ar ekstravagantišką skrybėlę. Skrybėlės – nuo seno moterų pamėgtas galvos apdangalas, nes tiek klasikos mėgėjos, tiek ekstravagantiško stiliaus šalininkės net ir su ta pačia skrybėle kaskart gali susikurti itin stilingą, bet kaskart kitokį įvaizdį.

Ką rinktis? Rinkitės tvirtas skrybėles. Nebijokite nei ryškesnių, pvz., tamsiai raudonos, mėlynos, nei pastelinės spalvos skrybėlių. Dekoruokite jas pačios. Juostelės, skarelė ant skrybėlės ar įsegta segė kaipmat skrybėlę pavers neatpažįstama.

SOS! Dėvint skrybėlę, labai svarbu sutvarkyti plaukai. Lengvai juos pabanguokite ar tvarkingai ištiesinkite, galite susirišti ir žemą uodegą ar žemą kuoduką. Jokiais būdais po ja nekiškite plaukų – skrybėlė nėra kepurė. Nesirinkite skrybėlių netvirtais (kabančiais) bryliais – jos jau seniai nebemadingos.

10. Diržas

Diržas, panašiai kaip skrybėlė, gali pagyvinti jūsų aprangą. Jeigu jūsų figūra leidžia, diržas ant suknelės, marškinių ar švarko gali tapti puikiu aksesuaru.

Ką rinktis? Plonas dirželis papuoš elegantišką suknelę, o storas odinis ar metalinėmis detalėmis dekoruotas diržas tiks tiek prie suknelės, tiek prie marškinių ar palaidinės ir net prie klasikinio švarko. Taip atrodysite kiek įžūliai, bet labai stilingai.

SOS! Stambesnėms moterims reikėtų vengti diržų, kertančių juosmenį.

11. Aukštakulniai

Kad ir ką sakysite, bet kiekvienos moters spintoje turi būti pora aukštakulnių batelių. Ir nesvarbu, kokį stilių mėgstate, – kartais aukštakulniai tiesiog būtini. Žinoma, juodi ar kūno spalvos bateliai universaliausi, bet juk yra ir kitų spalvų! Tad, apgalvojusios, ką dėvėti mėgstate labiausiai ir kokių drabužių turite daugiausia, drąsiai rinkitės batelius. 

Ką rinktis? Smailianosiai aukštakulniai yra kone universaliausia avalynė. Ją puikiai derinsite prie klasikinių drabužių. Elegancijos jie suteiks ir laisvalaikio stiliui, o jei mėgstate atrodyti ekstravagantiškai, aukštakulnius drąsiai derinkite ir su sportinio tipo drabužiais.

Nebijokite ryškios avalynės. Bateliai dažnai gali tapti įvaizdžio akcentu ir kukliai juodai suknelei ar kostiumėliui akimirksniu suteikti naujų spalvų.

SOS! Nesirinkite aukštakulnių, su kuriais nepaeinate – turite atrodyti elegantiškai, o ne gremėzdiškai. Jei renkatės batelius atviru priekiu, jokiais būdais nemūvėkite pėdkelnių.


Šiame straipsnyje: drabužinėstiliuspatarimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių