Dizaineris patarė, kokių klaidų nedaryti ruošiantis vestuvėms

  • Teksto dydis:

Neišdildomas įspūdis – kiekvienos jaunosios troškimas. Be priekaištų pasiūta suknelė, laikui nepavaldžios stiliaus detalės ir dėmesys visumai.

Būtent toks yra ir mados namų „Vamp“ dizainerio Arvydo Videikos tikslas, kuris šįmet pristato jau 15-ą kolekciją. Joje – net 12-ika elegantiškų ir itin stilingų suknelių modelių.

„Kaip ir ankstesnėse kolekcijose, didžiausias dėmesys skiriamas audiniams. Visi jie yra užsakomi Paryžiuje. Tai daugybė rūšių šilko: šilko organza, krepas, Mikado šilkas, žakardas, prancūziški nėriniai, šilkines rankų darbo gėlės, Kitaip tariant, vyrauja prabanga. Naująją kolekciją sudaro 12-ika skirtingų modelių. Tai pieno baltumo spalvos suknelės, tačiau pastebima švelni rožių vandens spalva, kuri ypač gražiai paryškina nėrinių raštus bei gėlių dekorą, kurio kaip visada, mūsų kurtuose drabužiuose daug. Tiesa, pirmą kartą per 15-ika metų, fotosesijos įvaizdžiui pasirinkome nesukeltų, nesurištų, o palaidų, garbanotų plaukų šukuoseną. Taip pat dominavo nedūminis makiažas – bendrą įvaizdį pasirinkome romantiškesnį, mažiau įpareigojantį“, – dėstė A. Videika.

Pasak eksperto, siluetai ir kirpimai vestuviniuose drabužiuose išlieka tie patys. Vyrauja nemari klasika, elegancija, puošta netradiciniais sprendimais. Todėl suknelę pasirinkti, pagal figūros tipą, privalu. Tik taip nuotaka atrodys be priekaištų.

Dominuoja moteriškiausias, undinėlės formos sijonas, saikingos A formos suknelės, pasakiškai atrodantys pūsti, tik iš tiulio sluoksnių pasiūti sijonai.

„Visuomet stengiamės pristatyti kirpimus, kurie papuoštų nuotaką. Todėl dominuoja moteriškiausias, undinėlės formos sijonas, saikingos A formos suknelės, pasakiškai atrodantys pūsti, tik iš tiulio sluoksnių pasiūti sijonai. Be abejonės, figūrą puikiai formuojantys korsetai, kurie be jokių pastangų nuotaką sumažina bene dviem dydžiais. Kai manęs paklausia, ką nuotaikai patartina rinktis šiais metais, patariu nuspręsti kokio stiliaus suknelė ją atspindės, kokio stiliaus bus didžioji šventė, kur ji planuojama, kokio dydžio, prabangumo. O nusprendus dėl braižo ir nuotaikos – pradėti paieškas ir tuomet matuotis. Žinoma, labai rekomenduoju nusifotografuoti, atrasti tinkamą kirpimą, kuris gražus ne tik kataloge bet ir ant kūno“, – teigė dizaineris.

Klaida, kuri dažniausiai daroma, pasak A. Videikos – visumos nepaisymas. Vyro teigimu, viskas turi derėti tarpusavyje. O galutinis rezultatas – viršyti lūkesčius.

„Išlaikyti vientisumą turėtų būti kiekvienos nuotakos siekiamybė. Suknelė, deranti šukuosena, makiažas. Nesirinkite aklai, nesisiųskite nesimatavę, galų gale, per daug nesusižavėkite žurnale matyta nuotrauka. Taip tik suvaržote save. Nebijokite išbandyti naują, galbūt „iš akies“ netinkantį modelį. Tai nekasdienis drabužis ar trikotažiniai marškinėliai. Vestuvinė suknelė gali sukelti nemenką šoką, tačiau nepabandę nesužinosite ar jums tinka visiškai lakoniškos suknelės modelis ar dekoruota, siuvinėta ir tiulio sluoksniais puošta suknelė. Todėl, tik matuokitės, matuokitės, matuokitės, – sako specialistas. – Beje, tokia pati, visiškų priešingybių tendencija bus matoma ir šią vasarą. Pastebimos trys suknelių grupės – lakoniškos, iš kietesnių audinių, puoštos minimaliomis detalėmis, joms priešingos – romantiškos, gausiai dekoruotos lapeliais, gėlėmis, siuvinėtos ir būtinai bent šiek tiek permatomos suknelės ir trečia grupė – ypač lengvos, atvira nugara „boho“ stiliaus, neįpareigojančios suknelės. Todėl linkiu nepasiduoti vienai tendencijai, linkiu rinktis tai, kas džiugins ir jus, ir jaunąjį, linksmai atšvęsti ir savo ypatingos šventės nepaversti perfekcionizmo varžybomis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių