„Beissoul&Einius“ parodė pirmąjį naujosios mados kolekcijos drabužį

  • Teksto dydis:

It iš fantastinio filmo nužengęs elektroninės muzikos ir avangardinės mados duetas „Beissoul&Einius“ truputį pravėrė jų naująją kolekciją dar vis dengiančią uždangą.

Ekstravagantiški drabužiai, kuriais duetas stebins žiūrovus Europoje, dar kuriami, tačiau Vilniaus knygų mugėje galima išvysti pirmąjį kolekcijos modelį – džiovintais gvazdikėliais puoštą įspūdingą juodą sceninį drabužį, o šalia jo modelius, kuriais duetas puošėsi per „Vogue“ žurnalo fotosesiją ir „Sziget“ festivalyje, Vengrijoje.

„Niekada nepiešiu eskizų ir dažniausiai net neįsivaizduoju, koks bus galutinis rezultatas. Todėl kurdamas stengiuosi nesitikėti nieko, bet galutinis rezultatas yra tai, kas pavyko geriausiai. Bent jau šiai akimirkai“, – sako Artūras Žabas-Beissoul, Knygų mugės Muzikos salėje žvelgdamas į naujausią savo kūrinį.

Kolekcija, kurią žiūrovai pirmą kartą visą išvys balandžio 27-ąją, kai „Beissoul&Einius“ koncertuos Vilniaus „Siemens“ arenoje, dar kuriama. „Sukūrėme nemažai modelių, bet jiems, ypač avangardiniams, reikia daug laiko ir apmąstymų, nes dažniausiai viskas kinta kūrybos proceso metu. Niekada nebūna taip, kad turi planą ir viskas pagal jį vyksta. Dažniausiai viskas kokį 60 proc. pasisuka į visai kitą pusę“, – apie kūrybą kalba A. Žabas-Beissoul ir pasakoja, kad pirmąjį viešai rodomą naujosios kolekcijos kostiumą kūrė dvi savaites.

Naujieji kostiumai atrodo didingi, dideli, bet jie nesveria 30–40 kilogramų kaip ankstesnieji mūsų drabužiai.

Anksčiau stiklo kostiumais žiūrovus stebinęs kūrėjas sako šį kartą rinkęsis kitas medžiagas ir faktūrą.

„Naujieji kostiumai atrodo didingi, dideli, bet jie nesveria 30–40 kilogramų kaip ankstesnieji mūsų drabužiai. Kūriau juos tokius, kad, nepaisant dydžio, atrodytų ir būtų lengvi, tarsi sklęstum su jais eidamas“, - pasakojo A. Žabas-Beissoul.

Įkvėpimo kūrybai atlikėjas sako sėmęsis iš tylos, ramybės ir gamtos. „Tai mano iš vaikystės atėjusi klasika. Mėgdavau laiką leisti vienas. Susigalvodavau sau užsiėmimų ir niekada nebūdavo nei liūdna, nei nuobodu – visą laiką kažką piešdavau, konstruodavau, lipdydavau. Dar ir dabar sode pilna mano vaikystės darbų – nesąmoningų tokių, žvelgiant iš šiandienos perspektyvos, bet tuomet jie man atrodė labai reikšmingi“, – paklaustas apie tai, kas skatina kurti, pasakojo atlikėjas.

„Siemens“ arenoje naujais kostiumais ir naujų vizijų simboliais turtingą „Beissoul&Einius“ kolekciją pristatys ne tik patys atlikėjai, bet ir modeliai iš Lietuvos ir užsienio. Vėliau ji keliaus į Ukrainą, kur duetas koncertuos Kijevo „Atlas“ koncertų salėje. A. Žabas-Beisoul atskleidė, kad naujosios kolekcijos kostiumais duetas scenoje puošis šiais ir kitais metais.

Savo stende, kuris, kaip sako Vilniaus knygų mugės lankytojai, primena fantastinio filmo filmavimo aikštelę, „Beissoul&Einius“ pristato ne tik kostiumus, bet ir savo vardo kvepalus bei naują albumą ir vinilinę plokštelę „White Crow“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių