Batelių ir kojinių derinys – kada beskonybė, o kada mados hitas?

  • Teksto dydis:

Kojinės ir sandalai ar aukštakulniai – tai derinys, kuris dar visai neseniai mados pasaulyje buvo vertinamas labai prieštaringai.

Tačiau kadaise su tikra mados beskonybe asociacijų turėjęs duetas šiandien ne tik sugrįžta į mados olimpą, bet ir persikelia į daugelį kitų avalynės modelių: sportiniai bateliai, puošnieji „dandy“ ar aulinukai nuo šiol derinami su stilingomis kojinėmis. Tačiau kaip jas derinti teisingai, pataria stilistė Viktorija Šaulytė. 

„Dauguma iš jūsų gali pagalvoti, kad batelių ir kojinių tendencija skirta tik podiumui ir nieku gyvu netinkama gatvėje. Dažną tiesiog gąsdina asociacija su kritikuojamu sandalų ir pilkų kojinių deriniu. Tačiau užmirškite tuos laikus, kai kojines reikėjo slėpti batuose, kad jos jokiu būdu nesimatytų. Šiandien stilingos kojinaitės – tai privalomas atributas prie daugelių avalynės tipų. Net tokios pasaulinio masto žvaigždės kaip Rihanna, Kendall Jenner ar Ariana Grande jau senokai pamėgo šį išskirtinumo prieskonį garderobe, todėl nepabijokite ir jūs“, – teigia V. Šaulytė.

Dvigubas blizgesys su aulinukais

Bijančioms rizikuoti ir norinčioms prisijaukinti batų bei kojinių tendenciją, V. Šaulytė pataria pradėti nuo „saugiausio“ varianto – aulinukų ir kojinių derinio. Žaibišku greičiu vėstant orams žaismingos kojinės ne tik tarnaus kaip itin stilinga detalė, bet taip pat bus ir pagalbininkės šaltu oru. Anot V. Šaulytės, kojines su aulinukais reikėtų derinti dviem būdais: arba rinktis nuosaikią avalynę ir ryškias kojinaites, kurios taps derinio akcentu, arba prie išskirtinės avalynės derinti tokias pat akį traukiančias kojines, kurios tik papildys įvaizdį.

Iš aulinukų kyšančios spalvingos ir stilingos kojinės – puikus stiliaus akcentas šį rudenį.

„Iš aulinukų kyšančios spalvingos ir stilingos kojinės – puikus stiliaus akcentas šį rudenį. Tačiau nemanykite, kad kojinės tinka tik prie neutralių ir klasikinių modelių. Nepabijokite rinktis ir išskirtinių avalynės porų, kurios taip pat gali puikiai derėti kartu su ryškiaspalvėmis kojinėmis. Mano pasirinktas derinys – grubūs aulinukai su papuošimais ir sagtimis bei „metalinio“ atspalvio kojinės – tai tandemas, kuris suteikė ganėtinai nuosaikiam įvaizdžiui žaismingumo“, – teigia V. Šaulytė.

Stilistė priduria, kad jeigu praeitais metais populiarios buvo „tinklelio“ (angl. „fishnet“) tipo kojinės, šiemet jos užleidžia vietą įvairaus storio blizgioms kojinėms, kurias mes bandome prisijaukinti jau kelis metus iš eilės. Jas galite derinti ansamblyje ne tik su aulinukais, bet ir su sportiniais bateliais. Tikroms „bjauriosios“ mados atstovėms V. Šaulytė siūlo „tėčio“ sportinių batelių, aukso spalvos kojinių, sukištų į „mommy“ stiliaus džinsus, derinį. Su juo dėmesys gatvėje – garantuotas.

„Kitten” kulniukas ir vintažinės kojinaitės

Drąsiausias pasirinkimas – aukštakulnių batelių ir kojinių derinys, ypač jeigu bateliai atviru kulnu ar priekiu. V. Šaulytė tokiam deriniui siūlo rinktis vintažinio stiliaus avalynę – „kitten“ kulniukas ir nėriniuotos kojinaitės primins močiučių laikus.

„Klasiškai elegantiškas įvaizdis su langelių motyvais bei žemės spalvomis – tai puikus derinys, prie kurio tiks „kitten“ kulniuko bateliai su kojinaitėmis. Nebijokite ir baltos-juodos spalvos derinio! Nors baltos kojinės gali atrodyti ganėtinai „buitiškai“, pasirinkus subtilesnę jų versiją ir derinant su grakščiais bateliais – sukursite stilingą derinį“, – teigia mados tinklaraštininkė.

Kita alternatyva baltoms kojinaitėms – šifono ar tiulio medžiagos, kurios bus vos matomos ir atrodys tarsi antra oda. Tačiau šį sezoną avalynės tendencijose dominuoja ir masyvių batų modeliai, tad prie jų „Deichmann“ atstovė siūlo rinktis „sunkias“ medžiagas kaip velvetas ar tokius atspalvius kaip sidabras ar auksas. Prie jų taip pat derinkite aukštakulnius su dirželiu ar masyvių padų avalynę.

Dar viena alternatyva tokiam įvaizdžiui – tai įvairiaspalviai „kojinių“ (angl. „sock“) tipo „kitten“ aulinukai ar sportiniai bateliai, kurie yra visiškas šio sezono topas.

„Dandy“ batelių ir kojinių dermės elegancija

V. Šaulytė teigia, kad būtent kojinės gali suteikti klasikiniam biuro įvaizdžiui papildomo žavesio ir nesvarbu, kokios spalvos jos bebūtų – baltos, juodos, blizgančios ar net ryškiai raudonos.

„Šiandien daugeliui pabodo oficiali biuro apranga ar vienodi kostiumai, visi ieško išskirtinumo, net ir aukščiausi pareigūnai. Juk gyvename tikrais individualybių laikais! Štai Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau jau pagarsėjo savo stiliumi, kuriame drąsiai derina klasikinius lakinius batus ir ryškias kojines. Ir jis ne vienintelis – daugelis mados namų ar žymių „fashionistų“ net prie klasikinių batelių derina ryškias kojinaites, kurios pagyvina įvaizdį, net ir oficialiam aprangos kodui suteikiant papildomo žavesio“, – teigia V. Šaulytė.

Nors „dandy“ tipo bateliai turi klasikos prieskonį, tačiau V. Šaulytė siūlo nepabijoti tokiam ansambliui suteikti žaismingumo bei ryškumo.Ji kviečia juos derinti su gyvūnų, gėlių ar rytietiškais raštais išmargintomis ilgesnėmis kojinėmis, kurios neabejotinai įpūs naujų vėjų Jūsų kasdieniniame įvaizdyje.

„Nesvarbu, ką pasirinksite – džinsus, kelnes ar net klostuotą sijoną  – prie „dandy“ batelių kojinės tiks visais atvejais. Tai yra neatskiriami dalykai, nes ši avalynė viena tiesiog „liūdi“, dažnu atveju jai reikia papildomo akcento,“ – pabrėžia stilistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Šlykščiai atrodo su tom baltom kojinėm. Jokio čia subtilumo nematau. Tikra beskonybė

Ona

Ona portretas
Manau,kad madinga tai,kas skoninga ir gražu akiai.PAVYZDŽIUOSE NEI SKONIO,NEI GROŽIO NEMAČIAU.Juokinga ir kvaila.

atsakimas

atsakimas portretas
kai eina vargeta tai beskonybė, o kai eina žvaigždutė tai hitas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių