Atnaujiname spintą: kur apsipirkti geriausia?

  • Teksto dydis:

Mados žinovai ir eiliniai pirkėjai įžvelgia skirtingus privalumus tarp apsipirkimo didelėje ir mažoje parduotuvėje, tačiau pliusų randa ir vieno, ir kito tipo prekybos vietose.

Stilistė ir tinklaraščio apie madą TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė sako, kad nevengia lankytis didelėse žinomų prekinių ženklų parduotuvėse, tačiau įdomiausių dalykų randa ne ten.

„Galvoju, kad įdomių „perliukų“ galima rasti ir mažose parduotuvėlėse, butikuose, nevengiu apsilankyti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Dabar dažnai perku ir internetinėse parduotuvėse, atsivežu iš užsienio. Žinoma, lankausi ir didelėse parduotuvėse, kur tikrai yra iš ko rinktis. Tačiau ten įsigijus drabužį – didesnė tikimybė sutikti gatvėje žmogų, kuris bus apsirengęs taip pat“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, moterys turėtų labiausiai investuoti į kokybišką avalynę ir rankinę – tokie daiktai tarnauja ne vienerius metus.

„Laikausi taisyklės, kad verta pataupyti džinsų ar palaidinės sąskaita tam, kad būtų galima įsigyti kokybiškus batus ar odinę rankinę, odinį švarką. Todėl kasdieninę suknelę, palaidinę ar džinsus, kurie bus dėvimi vieną ar kelis sezonus galima pirkti ir pigesnius, ne tokios aukštos kokybės“, – patarė mados žinovė.

34-erų metų Robertas, kuris dirba IT specialistu sako, kad ypatingų madų nesivaiko, tačiau pirmenybę taip pat teikia nedidelėms parduotuvėms. Čia užsukęs kaunietis dažniausiai pajaučia ypatingą dėmesį.

„Tikrai nesivaikau naujausių madų, išskirtinių rūbų. Svarbiausia, kad mažesnėse parduotuvėse galiu sulaukti išskirtinio dėmesio, patarimų. Pasiūlo, suderina drabužius, pataria, kas labiau tinka ar apsimoka. Ypač verta pirkti ten, kur aptarnauja patys savininkai“, – pabrėžė Robertas.

Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ iš viso veikia beveik 2 tūkst. 500 parduotuvių, iš kurių apie 60 proc. – visai nedidelės smulkiojo verslo įmonės.

„Pas mus įsikūrusios mažos parduotuvėlės turi savą pirkėją. Vienos jų – butikai, siūlantys madingiausius, išskirtinius drabužius, kitose – labiau įprastos prekės. Pirkėjai renkasi pagal savo poreikius, bet galima sakyti, kad visus juos jungia vienas dalykas – ypatingas ryšys su pardavėju. Jei didesnėse parduotuvėse galima tikėtis didesnio pasirinkimo ir erdvės, tai mažesnėje dažniau sulauksite ypatingo dėmesio ir tik jums subalansuoto aptarnavimo. Daugelis smulkiųjų prekybininkų pas mus turi nuolatinius klientus, o apie išskirtinį aptarnavimą sklinda rekomendacijos iš lūpų į lūpas. Žinome atvejų, kai krautuvėlės savininkas patikusį drabužį leidžia parsinešti į namus, o sumokėti galima ir vėliau. Didesnėse parduotuvėse tokio pasitikėjimo tikėtis beveik neįmanoma“, –apie didžiųjų ir mažųjų parduotuvių skirtumus pasakojo „Urmo“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina-Rovena

Janina-Rovena portretas
Kaip ieini i parduotuve,tai tas pardaveju prisistatymas,tuoj siulyti,ar nepadeti ka issirinkti,yra darbdaviu-savininku iniciatyva.Tai jie pardavejas ragina,jog ikyriai siulytu preke,nes jei nesiulys,tai atleis tokia pardaveja.Visais atvejais prekyboje kalta lieka tik pardaveja,cia reikia spausti pati darbdavi,jog taip liepia elgtis,o ne samdoma darbuotoja!!!...

Aura

Aura portretas
Iš tiesų pritariu straipsnio autorei, pati mėgstu nusipirkti kokį rūbą brangesnėse parduotuvėje ar internete juk reikia kartais save palepinti. O ir brangesni rūbą gali nešioti ne vieną sezoną. Pati prieš pusę metų pirkau šiuos: https://www.otto.lt/preke/moterims/drabuziai/avalyne/aulinukai/54874073 aulinukus, nors ir kaina nėra pati mažiausia, tačiau kokybė tikrai gera ir planuoju juos nešioti dar ne vienerius metus. O kartais nusiperki kokį pigesnį rūbą, tai žiūrėk, po kelių savaičių jau gali mesti lauk.. :)

kas link urmo

kas link urmo portretas
tai pardavėjos tipiškos sovietmečio prekybininkės,įžūlios,nervingos ir nemandagios o.Iš mažos parduotuvėlės iškart pabėgu jei tik įėjus pardavėja atkakliai puola ką nors siūlyt arba(dar baisiau) vaikšto paskui pirkėją nes jį traktuoja kaip potencialų vagį
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių