Atjaunėjęs Kaunas: kaip rengiasi į mokslus sugrįžę studentai?

  • Teksto dydis:

Ateinantį pavasarį pajuntame išvydę parskrendančius paukščius, o neišvengiamas rudens įrodymas – miestą užplūstantys studentai. Į mokslus sugrįžtantys ar universiteto duris dar tik pirmąkart praversiantys jauni žmonės kasmet užpildo Kauno gatves šypsenomis, juoku ir atneša į jas naujų mados vėjų. Studentų skvere – vietoje, kurioje praeivių amžiaus vidurkis – turbūt jauniausias visame mieste, klausėme stilingai apsirengusių jaunuolių apie jų asmeninį stilių, mėgstamiausius garderobo atradimus šiam rudeniui ir drabužius bei aksesuarus, kurių savo noru tikrai nedėvėtų.

Laura, studijuojanti trečiame rinkodaros kurse Vytauto Didžiojo universitete (VDU)

Savo stilių apibūdinčiau kaip žaismingą, šiek tiek laiko stengiuosi skirti domėjimuisi mada. Studijuoju rinkodarą ir visai norėčiau ateityje savo jėgas išbandyti darbe, susijusiame su mada. Mėgstamiausio rudens sezono drabužio dar neatradau, kol kas mano apranga dar vasariška. Nors apranga – skonio reikalas, ir kas vieniems gražu, kitiems gali visiškai netikti, pati niekuomet nesirinkčiau basučių ir kojinių derinio ar sportinio kostiumo į miestą.

Eglė, studijuojanti trečiame medicinos kurse Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU)

Manau, mano stilius laisvas, paprastas. Stengiuosi atrasti kokybišką, tačiau ne itin brangią aprangą, pirmenybę teikiu patogumui. Manau, mano šio rudens privaloma turėti – karinio stiliaus batai, man itin gražu "Timberland". Didžiausias stiliaus nesusipratimas, mano nuomone, yra vyrų šukuosenos – surištas kuodukas ar banglentininko stiliaus dažyti plaukai man labai nepatinka.

Antanas, studijuojantis antrame politikos kurse VDU

Savo stiliui, žinoma, dėmesio skiriu, manau, tai yra svarbus dalykas. Stengiuosi prižiūrėti savo išvaizdą, nueiti nusipirkti naujų drabužių, naujausių tendencijų pasidairau interneto puslapiuose. Labai gražiai, mano manymu, rengiasi Mantas Stonkus, Vaidas Baumila. Rudenį, manau, neišsiversčiau be odinės striukės, taip pat dažnai renkuosi džinsus, marškinius.

Viktorija, studijuojanti pirmame kūrybinių industrijų kurse VDU

Rengiuosi tai, ką randu spintoje ir kas tą dieną tinka pagal orą, kol dar galima džiaugtis šiltu oru, dėviu vasariškus drabužius. Rudenį tikrai neišsiversiu be naujo paltuko, vieną jau esu ir nusižiūrėjusi. Mano akimis, visiškas nesusipratimas tiek vyrams, tiek moterims, nešioti kliošines kelnes – tokių pati tikrai nesirinkčiau.

Gabija, studijuojanti pirmame kūrybinių industrijų kurse VDU

Į drabužių grožį nelabai kreipiu dėmesį, man svarbiau, kad būtų patogu, mėgstu laisvalaikio kelnes, converse sportinius batelius, o aukštakulnius aviu retai. Rudens garderobo neįsivaizduoju be kuprinės – tai labai patogus aksesuaras, su ja keliauju visur. Tikrai nesirengčiau odinių plėšytų tamprių. Vaikinams, manau, tikrai netinka grandinėlė ant kojos, tokią pamačius visos simpatijos išnyksta.

Jokūbas, studijuojantis trečiame medicinos kurse LSMU

Mano stilius – kasdienis, laisvas, per daug dėl jo nesistengiu. Labai patinka prekės ženklas "atsikeli ir varai", dėl to, kad jis lietuviškas. Kalbant apie užsienio prekės ženklus, labai gražūs "Calvin Klein" drabužiai, aišku, aš jų greičiausiai neįpirkčiau. Rudenį labai mėgstu marškinių ir megztuko V formos kaklu derinį, kadangi studijuoju mediciną, o universitete jie atrodo gan solidžiai.

Paulina, studijuojanti trečiame mados dizaino kurse VDU

Mano stilius visiškai laisvas, stengiuosi, kad apranga būtų patogi, bet ir atskleistų charakterį. Pati studijuoju mados dizainą, ateitį sieju su mada, tad gan lengvai tokių randu. Atvėsus orams labai dažnai dėviu švarkelį, stengiuosi visada turėti ką užsimesti ant pečių. Kalbant apie vaikinų aprangą, man labai nepatinka sportinė apranga, dėvima ne sporto metu.

Laurynas, studijuojantis ketvirtame Dailės akademijos kurse

Didžiausias mano stiliaus išskirtinumas – šukuosena. Šiai skiriu turbūt daugiausia laiko – maždaug dešimt minučių. Tokią šukuoseną turiu jau turbūt šešerius ar septynerius metus, man ją įsiūlė mama, pamačiusi vaikiną su tokia šukuosena Kaune. Nemėgstu judesius varžančių drabužių, dažnai renkuosi laisvas, haremo stiliaus kelnes, niekada nedėvėčiau kokių nors labai aptemptų kelnių.

Momoko, studijuojanti trečiame ekonomikos kurse pagal mainų programą VDU

Mano stilius – kasdienis, bet elegantiškas. Man patinka juoda ir balta spalvos. Visuomet dėviu šį laikrodį, turiu jį jau kokius metus. Labai nemėgstu itin atvirų, perdėtai seksualių drabužių, atskleidžiančių per daug kūno.

Lareina, studijuojanti trečiame vadybos kurse pagal mainų programą VDU

Savo stilių galėčiau pavadinti paprastu, renkuosi tai, kas man patinka ir tinka. Pagrindinis mano prioritetas, renkantis drabužį – patogumas. Sau patinkančių drabužių atrandu populiariose parduotuvėse, tokiose kaip "Zara". Rudenį man vienas svarbiausių drabužių – ilgas paltas. Man nepatinka labai puošnūs, vulgarūs drabužiai.

Kristina, studijuojanti trečiame kūrybinių industrijų kurse VDU

Mano stilius šiuolaikiškas. Retkarčiais pasižiūriu laidas ar paskaitau žurnalus apie naujausias mados tendencijas. Kartą teko pasinaudoti ir stilisto internete paslaugomis, patarimu buvau patenkinta. Prieš eidama į parduotuves, visada susidarau sąrašą, ko man tikrai reikia, ir stengiuosi nuo jo nenukrypti, tačiau kartais nutinka ir taip, kad vietoje ieškoto švarko atsiranda nauja suknelė. Šiuo metu tikrai neišsiversčiau be kuprinės – turiu jų ne vieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimietis tariamam kaunietukui

Kaimietis tariamam kaunietukui portretas
Jei esi tikrai tu bukas, tavo vardas kaunietukas, nors laikai save kauniečiu, bet juk pats esi kaimietis, trumpas protas, skepticizmas, tokiam tik statyti klizmą, bet ir ji tau nepadės, nes tiesiog esi gaidys...

Ajajai

Ajajai portretas
O aš maniau, kad svarbu kaip mokosi, ne kaip rengiasi...

Ato

Ato portretas
Grazus zmones ir saunus straipanis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių