Arabų mados savaitė baigėsi A. Warholo įkvėptais kūriniais

  • Teksto dydis:

Prancūzų ir libaniečių dizainerė Ingie Chalhoub (Inži Šalhub) intensyvią arabų mados savaitę Dubajuje užbaigė Amerikos pop meno legendos Andy Warholo (Endžio Vorholo) įkvėpta kolekcija.

Jos modeliai ant podiumo pademonstravo klostuotus sijonus, palaidines, disko stiliaus sukneles ir švarkus – ryškių raudonos, fuksijos, mėlynos ir juodos spalvų. „Mano dizainas pasakoja apie elegantišką paryžietę, kuri keliauja po visą pasaulį“, – po pirmadienį vakare prabangiame Dubajaus viešbutyje įvykusio šou sakė I. Chalhoub.

Ši „moteris yra labai moteriška ir žavinga“, sakė šviesiaplaukė dizainerė, kuri segėjo ilgą juodos ir mėlynos spalvų sijoną. „Kolekciją daugiausia įkvėpė Andy Warholo paroda, kurią mačiau Paryžiuje, ir kadangi jis man labai patinka, norėjau prisiminti jo piešinius ir paveikslus“, – sakė ji.

Per priešpaskutinį, palestiniečių dizainerio Jamalo Taslaqo (Džamalo Taslako) šou buvo pademonstruoti tradiciniai palestiniečių raštai. Modeliai podiumu žengė skambant libaniečių kompozitoriaus ir ūdu grojančio muzikanto Marcelio Khalife'o (Marselio Chalifo) muzikai.

Italų dizainerė Giada Curti (Džada Kurti) taip pat pristatė spalvingą 2017-ųjų pavasario ir vasaros kolekciją su gėlių raštais ir dryžiais.

Jau trečią kartą surengtoje Arabų mados savaitėje buvo pristatyta daugiau kaip 20 kolekcijų iš daugiau kaip 10 šalių.

Ši savaitė pristatė Persijos įlankos regiono dizainerių moterų kūrybą. Tarp jų buvo Lamya Abedin (Lamja Abedin) iš Jungtinių Arabų Emyratų (JAE), scenoje arba prieš kameras atsisakiusi pasirodyti Alanoud al Attiya (Alanud Atija) iš Kataro, taip pat motinos bei dukters duetas „Jeans Couture“ iš Saudo Arabijos.

Be to, buvo pristatytas pirmasis per visą istoriją modelis iš JAE – Rafeea al Hajsi (Rafija Hadžsi).

„Labai skiriasi“

Arabų mados tarybos (AFC), kuri atstovauja 22 Arabų Lygos valstybių mados industrijai, organizuotos mados savaitės tikslas – pritraukti linkusias kasdien puoštis moteris iš Persijos įlankos regiono ir į prabangą orientuotus pirkėjus iš Rusijos ir Kinijos.

Alina Cocci (Alina Koči), kuri į Arabų mados savaitę atvyko iš Milano, po I. Chalhoub šou AFP sakė, kad jai arabų dizaineriai pasirodė „nuostabūs“. „Jie labai ypatingi. Jie turi tą rytietišką atspalvį, kurio neturime mes, europiečiai, tad tai įdomu“, – sakė ši mados industrijoje dirbanti italė. Tačiau ji kritikavo renginio organizavimą, nes pristatymai kasdien vėluodavo mažiausiai po pusantros valandos, ir pridūrė, jog ne taip, kaip Paryžiuje ir Milane, arabų mados savaitė pritraukia ribotą auditoriją.

Rusų menininkė ir mados iliustratorė Aliona Ogden sakė, kad arabų mados savaitė labai skiriasi nuo kitų šalių ir kad demonstruojama daugiau vakarinių suknių.

Dizaineriai, pristatantys savo darbus Dubajaus šou, „labai gerai pažįsta savo klientus, arabų moteris, štai kodėl visos šios suknios itin ryškios, blizgančios ir ekstravagantiškos, bet nelabai (tinkamos) gatvės madai“, sakė ji.

Paklausta, ar kurdama savo kolekciją turėjo galvoje klientus arabus, I. Chalhoub tvirtino, kad „šiandien nėra tokios mados, kuri būtų tik Artimiesiems Rytams arba tik Paryžiui“. „Su internetu ...mada tampa vis globalesnė“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių