Apsuptas žinomų žmonių R. Kalinkinas pristatė laisvalaikio drabužių kolekciją

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą prekybos centre „Europa“ įkurtoje „Robert Kalinkin“ parduotuvėje dizaineris R. Kalinkinas pristatė naujausią savo kūrinį – aktyvaus laisvalaikio drabužių riboto leidimo kolekciją „Robert Kalinkin x Audimas“.

Dizaineris džiaugėsi sėkmingu bendradarbiavimu su sporto ir laisvalaikio aprangos gamintoju: „Dirbti su didžiule komanda, nuolat jaučiant visapusišką palaikymą, buvo neįkainojama patirtis. Norėjome sukurti visomis prasmėmis natūralią kolekciją. Tikiuosi, kiekvienas, vilkintis šiuos rūbus tai pajus.“

Pasak R. Kalinkino, iššūkis buvo iš variantų gausos atrinkti sėkmingiausius: „Sukūrėme daugybę skirtingų modelių, atspaudėme begalę įvairių raštų, tada laukė didelė užduotis – atrinkti geriausius, kad kolekcijoje liktų esminiai elementai.“

Beje, likus pusmečiui iki oficialaus pristatymo, drabužius nuolat testavo pats dizaineris su žmona Agne: „Mielai vilkėjom prototipus, stebėjom, ar patvarūs, ar leidžia kvėpuoti odai. Siekėme, kad jie būtų tokie, kuriuos norisi vilkėti kasdien.“

Pasveikinti iššūkių nebijančio R. Kalinkino skubėjo gausus būrys mados mylėtojų ir bičiulių: Justė Arlauskaitė-Jazzu su širdies draugu, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Indrė Stonkuvienė, Aistis Mickevičius, Laura Vagonė, Gabrielė Martirosianaitė, Simona Nainė, Agnė Grigaliūnienė, Rima Olberkytė-Stankus, Toma Jankauskaitė, Valerijus Gigevičius, Karolina Liukatytė, Simona Burbaitė, Gabija Varnaitė, Eva Saikovska, Reda Mickevičiūtė, Vaidas Baumila ir kiti. Dizainerį palaikė ir jo žmona Agnė su sūnumi.

Aktyvaus laisvalaikio drabužių pristatymui pasirinkta sveikos gyvensenos tema: svečiai įvertino kolekcijos modelius, besivaišindami šviežiomis šalto spaudimo sultimis.

Artėjant pristatymui, išskirtinę galimybę pasimatuoti ir įvertinti naująją kolekciją turėjo ir ištikimiausi R. Kalinkino kūrybos gerbėjai, ir žinomi žmonės: Asta Valentaitė, Donatas Montvydas, Indrė ir Jogaila Morkūnai, Ieva ir Rolandas Mackevičiai, Vaidas Baumila, Saugirdas Vaitulionis ir kiti. Socialiniuose tinkluose atnaujintą įvaizdį su „Robert Kalinkin x Audimas“ tiesiai iš Norvegijos rodė televizijos ir radijo laidų vedėjas Jonas Nainys, dainininkės Jazzu, Miss Sheep, E. Jennings džiaugėsi naujomis suknelėmis, o jogos mokytoja, šokėja Milana Jašinskytė naujos kolekcijos drabužius vežėsi net į Rio de Žaneirą. Kaip ir kolekcijos modelius, taip ir šiuos aktyvius miesto žmones vienija judėjimas išvien su gamta.

Beje, R. Kalinkinas turi progą švęsti ne tik oficialų kolekcijos pristatymą. Šią savaitę, po dvejų metų tylos, Strasbūro teismas priėmė nagrinėti dizainerio ir Žmogaus teisių stebėjimo instituto pateiktą itin didelio atgarsio susilaukusią bylą dėl saviraiškos laisvės. Europos žmogaus teisių teismas teismas spręs, ar Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, uždrausdama R. Kalinkino renginio reklamą su meniniais personažais, kuriuos viena Lietuvos vyskupija prilygino Jėzui ir Marijai. Tai, pasak dizainerio, yra didelis žingsnis pirmyn ir didelė tikimybė sulaukti precedento neturinčio sprendimo dėl laisvės kurti tokį meną, kuris kelia diskusijas.

Nuo rugsėjo 20 dienos kolekciją galima įsigyti visose šalies parduotuvėse „Audimas“. Nekantriausi pirkėjai galėjo iš anksto užsisakyti patikusius drabužius internete www.audimas.lt ir www.robertkalinkin.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių