Gargždų jaunimas atsikovojo „skatepark‘ą“

Penktadienį prie Klaipėdos rajono savivaldybės į nesankcionuotą piketą susirinkę jaunuoliai sulaukė rajono valdžios dėmesio.

Apie 70 tūkst. litų kainavusi riedlentininkų, riedutininkų ir BMX dviratininkų pamėgta aikštelė Gargžduose buvo išardyta, kai prasidėjo „Minijos“ mokyklos stadiono rekonstrukcija. Tačiau įrangą buvo žadėta šį pavasarį sugražinti į vietą.

Šių sporto šakų aistruoliai esą buvo girdėję pažadus, kad aikštelė vėl bus atstatyta, kai bus baigti statybų darbai.

„Jie mums žadėjo. Ne vieną kartą žadėjo. Aukščiausi rajono valdžios pareigūnai, architektai, projekto vykdytojai. Ir jie pasielgė kaip tikri politikai. Pažadus užmiršo“ – viešai priekaištus rajono vadovams rėžė jaunimo atstovai.

Penktadienį susirinkę į protesto akciją jaunuoliai išgirdo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Česlovo Banevičiaus pažadą, kad jų reikalavimai bus išgirsti.

„Aš juos pasikviečiau ir išsiklausinėjau, kaip ir kada su jais buvo kalbėta bei kas žadėjo aikštelę atstatyti. Manau, kad vieni kitus išgirdome ir sutarėme susitikti kitą savaitę ir viską aptarti. Aš puikiai juos suprantu, juk jie turi savo pomėgį ir nori juo užsiimti“, – sakė Č.Banevičius.

Pasak Č.Banevičiaus, išmontuota riedutininkų aikštelės įranga buvo saugoma Gargždų futbolo komandos patalpose.

Gargžduose pirmoji Klaipėdos rajone riedlentininkų ir riedutininkų aikštelė buvo oficialiai atidaryta 2005-ųjų rugsėjį.

"Minijos“ vidurinės mokyklos sporto aikštyne krepšinio aikštelės dydžio plote buvo pastatytos pirmosios trys ekstremaliam sportui skirtos konstrukcijos: dėžė, dėžių sistema bei piramidė.


Šiame straipsnyje: Gargždairiedutininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių