Raseiniuose neteisėtai išpylus atliekas padaryta 400 tūkst. Lt žala

Raseinių rajone, kaip įtariama, neteisėtai išpylus atliekas, padaryta per 436 tūkst. litų žala, skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tokius skaičius STT Šiaulių valdybai pateikė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Ši žala, anot pranešimo, padaryta neleistinoje vietoje ir neleistinu būdu, be aplinkos apsaugos institucijos išduoto leidimo, išpylus į aplinką atliekas.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai spalio 8 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir didelės žalos gamtai padarymo Raseinių rajone.

Įtariama, kad pažeidžiant nuotekų tvarkymo reglamentą, piktnaudžiaujant tarnyba ir siekiant materialinės naudos, rajono savivaldybės bendrovei „Raseinių vandenys“ priklausančiu transportu iš maisto produktų perdirbimu ir gamyba užsiimančios bendrovės reguliariai buvo organizuojamas atliekų išvežimas ir neteisėtas pylimas į gamtinę aplinką.

Dėl to buvo sulaikytas Raseinių rajono savivaldybės bendrovės „Raseinių vandenys“ direktorius Raimedas Viršilas bei rajono savivaldybės tarybos narys Jordanas Kenstavičius.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, anot STT, šiuo metu įtarimai pareikšti aštuoniems asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.


Šiame straipsnyje: STTatliekosžala gamtai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių