Mokslininkei iš JAV pagaliau pavyko įminti didžiapėdžio paslaptį?

Didžiapėdžiai (arba sniego žmonės) ne tik yra tikri ir galbūt gyvena tarp mūsų, bet ir yra tiesioginiai mūsų giminaičiai. Mokslininkai, ištyrę kelis DNR pavyzdžius, nustatė, kad prieš 15 tūkst. metų didžiapėdžiai atsirado žmogaus moterims lytiškai santykiaujant su dar nenustatytos rūšies patinais, rašo dailymail.co.uk.

Išsamus pranešimas, kurį 5 metus rengė mokslininkė iš Teksaso (JAV) dr. Melba S. Ketchum, iki šiol dažniausiai mitiniu laikytas padaras yra trūkstama grandis žmogaus evoliucijoje.

Mokslininkė tvirtina atradusi genetinių įrodymų, kurie įrodo, jog didžiapėdis yra žmogaus hibridas, atsiradęs po to, kai žmogaus moteris susiporavo su „nežinomos rūšies patinu“. Tai įvyko prieš maždaug 15 tūkst. metų.

Anot mokslininkės paviešintų tyrimo išvadų, DNR pavyzdžius ji gavo iš 10 narių didžiapėdžių šeimos apvalgytų bandelių su mėlynėmis.

Tiesa, M. S. Ketchum tik paskelbė rezultatus, tačiau nepristatė nei jokių faktinių įrodymų, nei leido kitiems mokslininkams recenzuoti savo darbą. Šios procedūros yra būtinos oficialiai skelbiant mokslinio tyrimo išvadas.

Šiuo metu pasaulio mokslininkai reikalauja M. S. Ketchum pateikti reikalingus įrodymus.

Jeigu mokslininkės išvados bus patvirtintos, neeilinis atradimas ne tik patvirtins didžiapėdžių egzistavimą, bet ir pakeis žmogaus evoliucijos sampratą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krc

krc portretas
kaip nustatė jog moteris santykiavo su „kažkuo“, o ne vyras užstatė vaiką „kažkam“?

audrius

audrius portretas
zmogaus evoliucijos ? ;DD dar nedraudziama sitos frazes naudot, kai baltam zmogui kuris netingi pasiknisti to ta evoliucijos teorija ir jos atsiradima, ir taip aisku, kad tai visiska nesamone ir didziausias melas ko moko vaikus :D bled mes net genetiskai i kiaules panasiausi,o ne i bezdziones ;D nubuskit, loxinamieji ;D

to 2

to 2 portretas
kiekvienas renkasi, į ką nori būti panašus: į kiaulę, į beždžionę... Man mieliau beždžionė, bet jeigu tu sakai kiaulė - tai kiaulė :F
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių