V.Sukristovas: ispanų era greitai baigsis

Beveik mėnesį nemažą dalį europiečių, tuo pačiu ir lietuvių, prie televizorių ekranų kaustęs Europos futbolo čempionatas baigėsi. Baigėsi jis nelabai įdomiu finalu, kuriame Ispanijos rinktinė 4:0 sutriuškino Italijos komandą.

Ispanai antrą kartą paeiliui ir trečia kartą apskritai tapo Europos čempionatais. Tarp dviejų pastarųjų Europos čempionatų, Pirėnų šalies futbolininkai spėjo dar laimėti ir pasaulio pirmenybes.

„Nieko naujo. Viskas, ko buvo galima tikėtis, taip ir klostėsi. Na nebent finalo tikėjausi įdomesnio, kad ne į vienus vartus žaidimas vyks...“ - vertino pasibaigusias pirmenybes 1988-ųjų Europos vicečempionas, legendinis „Žalgirio“ futbolininkas Viačeslavas Sukristovas.

Nepamatė naujų tendencijų

„Žaidimas yra panašus į tą, kuris buvo prieš dvejus ar ketverius metus.“ - sakė dabar Vilniaus REO treneriu dirbanti Lietuvos futbolo legenda.

V. Sukristovas, prieš finalo rungtynes teigęs, kad palaikys Italijos futbolininkus, už gerai sužaistą finalą negailėjo pagyrų jų varžovams: „Per finalo rungtynes Ispanijos rinktinė sužaidė daug galingiau, nei pusfinalyje ar ketvirtfinalyje. Ji rungtyniavo daug geriau, nei bet kada. Žaidė galingai, atakuodama didelėmis pajėgomis.“

Ispanijos rinktinei, jau penkerius metus laiminčiai visus svarbiausius titulus, 1998-ųjų Europos vicečempionas pranašauja nelabai ilgą dominavimą Europos futbole.

„Ispanų era tęsis dar daugiausia ketverius metus. Naujų, jaunų žaidėjų, galinčių pakeisti Andresą Iniestą ar Xavį aš nematau. Galbūt jie ir yra kur nors Ispanijos pirmenybėse, bet per pasaulio ar Europos čempionatus jų neišvydau,“ - kalbėjo V. Sukristovas.

Naujų vardų jis neatrado ir kitose komandose: „Visi žaidėjai - tie patys. Juos dideliame futbolo turnyre mes matėme ne pirmą kartą. Na, neapsiverčia man liežuvis sakyti, kad čempionato atradimas yra Mario Balotelli. Žaidėjas jis yra neblogas. Bet jam reikėtų gydytis galvą...“

Italijos rinktinės puolėjas garsėja išsišokimais futbolo aikštėje ir, ypač - už jos.

Labiausiai Europos vicečempionui patiko ispano Andreso Iniestos žaidimas.

„Man labiausiai įstrigo Iniesta. Man jo žaidimas imponuoja. Ir vakar dienos finale ir prieš tai patiko. Viską daro greitai, yra techniškas.“

Labiausiai V. Sukristovą nuvylė Prancūzijos ir Olandijos rinktinės. „Tikėjausi iš šių komandų daugiau. Olandijos rinktinė - iš viso tragedija. Kas turėtų darytis komandos viduje, jei tokie žaidėjai pralaimi visas trejas rungtynes? Ką olandai gynyboje išdarinėjo - sunku suprasti,“ - kalbėjo Europos vicečempionas.

Užmigę puolėjai

Europos čempionate neatsirado vienos įvarčių mašinos. Daugiausia vieno futbolininko pelnytų įvarčių - 3. Po tiek kartų varžovų vartus nuginklavo kroatas Mario Mandukičius, vokietis Mario Gomezas, italas Mario Balotelli, portugalas Cristiano Ronaldo, rusas Alanas Dzagojevas ir ispanas Fernando Torresas.

Tokiu atveju žvelgiama į papildomą komponentą - rezultatyvius perdavimus. Po vieną atliko F. Torresas ir M. Gomezas. Tačiau F. Torresas buvo pripažintas laureatu, nes aikštėje praleido mažiau minučių - 189. M.Gomezas žaidė 282.

„Aišku, F. Torresas įmušė mažai įvarčių. Bet kiek jis to laiko tesužaidė,“ - nesistebėjo neaukštu geriausio snaiperio rezultatyvumu V. Sukristovas.

Tai, kad geriausi puolėjai teįmušė tiek mažai, Lietuvos futbolo legenda aiškino taip: „Šiais laikais įvarčius mušti moka visi. Ne vien puolėjai. Juk tas pats F. Torresas per finalą turėjo gerą progą, ir turbūt galėjo ją išnaudoti, bet perdavė kamuolį partneriui, kuris buvo geresnėje pozicijoje. Tai yra futbolo klasika - kai negaili kamuolio. Tik rusas Aleksandras Kežakovas sako: “mušiau, mušu ir mušiu„. Jis Torreso situacijoje, matyt, ir neatiduotų perdavimo. Dėl to skiriasi jų meistriškumas. F. Torresas - Europos čempionas, o A. Keržakovas išvyko po grupės rungtynių...“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nitro

Nitro portretas
na zinoma , ir prasides lietuviu zygis per pasauli...

juokingai cia Sukristovas

juokingai cia Sukristovas portretas
apie ciurkas pasake ir kas svarbiausia teisingai, jie tik gerti ir kalejime sedeti moka, o Ispanai visa galva uz visus aukstesni jau bene 6eri metai :)))

spain is diferent

spain is diferent portretas
Saunuoliai ispanai!!!!.Pirma karta futbolo istorijoje is eiles laimi 2 eurocopas ir pasaulio championata, iki siol nei viena pasaulio komanda tai padare. Ir tikrai ispanijos futbolui nelike tik keturi metai. ponas Sukristovas tik sneka apie du zaidejus, kurie labiausiai minimi spaudoja F. Torres ir A. Iniesta. Pamirso pamineti geriausia pasaulio vartininka Iker Casillas, kur padare rekorda ar per 540min. praleido 1 ivarti. Ka gali pasakyti Sukristovas apie Juan Mata, Jordi Alba, Sergio Ramos ar David Silva, Xabier Alonso..... zaidima. Nereik pamirsti, kad vyriausiam zaidejui dar tik 31 metai(I. Casillas) kitiems dar tik 24, 26, 28. Gal ir nelaimes pasaulio championato Rio De Janeiro, bet tikrai bus dar daug daug metu viena is stipriausiu pasaulio komandu. Taip kaip ir Lietuvoj krepsinio era nepasibaige su Saboniu, Kurtinaiciu, Chomicium. Ne visada Lietuva irgi laimi krepsinio rungtynes.Aisku pasaulio krepsinio legendos kaip Sabonio sunkai kas gales pakeisti, bet tai nereiskia , kad Lietuva neturi geru krepsininku.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių