Vokiečiai „pervažiavo“ graikus ir žengė į pusfinalį

Penktadienį, antrajame „Euro 2012“ ketvirtfinalio mače Gdanske susitiko Vokietijos ir Graikijos rinktinės.

Europos futbolo čempionato rungtynes abi komandos pradėjo gana atviru žaidimu. Tačiau vokiečiai, kaip jiems ir įprasta, greitai perėmė iniciatyvą ir pradėjo taranuoti graikų gynybą. Siekdami greitai įmušti įvartį vokiečiai neišnaudojo kelių progų. Ypač dėkingoje padėtyje atsidūręs Vokietijos rinktinės puolėjas Miroslavas Klose nesugebėjo pasiekti kamuolio.

Vis dėlto, 39 rungtynių minutę vokiečius į priekį išvedė komandos kapitonas Philippas Lahmas, atlikęs tikslų smūgį iš baudos aikštelės prieigų. Pirmasis kėlinys pasibaigė vokiečiams pirmaujant 1:0.

Po didžiosios pertraukos vokiečiai ir toliau stengėsi aktyviai atakuoti Graikijos rinktinės vartus. Tuo pasinaudoję „mėlynieji“ metėsi į kontrataką ir pasinaudojo skyle Vokietijos gynyboje. Po Dimitrioso Salpingidžio perdavimo iš krašto, 55 minutę, Manuelį Neuerį įveikė Georgios Samaras. Graikijos puolėjas iki tol buvo pasižymėjęs tik itin nešvariu žaidimu. Už tai G.Samaras pirmajame kėlinyje gavo geltoną kortelę.

Graikijos įvarčio įsiutinti vokiečiai vėl metėsi į agresyvų puolimą. Jų pastangos atsipirko vos po šešių minučių, 61 minutę po Jerome'o Boatengo tikslaus perdavimo į baudos aikštelę, neatremiamu smūgiu „iš oro“ įvartį pelnė Vokietijos rinktinės saugas Sami Khedira.

Atrodo, kad vokiečius kiek įžeidė praleistas įvartis. Vokietijos rinktinės futbolininkai ir toliau nenuilstamai atakavo. 68 minutę M.Klose įmušė savo firminį įvartį galva. Dar po šešių minučių, 74 min., įvartį pelnė ir jaunasis vokiečių talentas Marco Reusas.

Besibaigiant rungtynėms J.Boatengas savo baudos aikštelėje lietė kamuolį ranka ir teisėjui neliko nieko kito, kaip tik paskirti 11 metrų baudinį į Vokietijos rinktinės vartus. D.Salpingidis
realizavo baudinį ir kiek sušvelnino skirtumą.

Ketvirtfinalis baigėsi rezultatu 4:2. Vokiečiai pusfinalyje susitiks su Anglijos ir Italijos rinktinių dvikovos nugalėtojų. Šios komandos aikštėje susitiks sekmadienį.

39 min. - Philippas Lahmas (1:0)
55 min. - Georgios Samaras (1:1)
61 min. - Sami Khedira (2:1)
68 min. - Miroslavas Klose (3:1)
74 min. - Marco Reusas (4:1)
89 min. - Dmitriosas Salpingidis (4:2; 11 m baudinys)



NAUJAUSI KOMENTARAI

ABS

ABS portretas
Tas kamuolio lietimas ranka nebuvo tycinis, aisku, tas 11 metru baudinys nieko jau neleme.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių