VMFD „Žalgiris” tiesia solidarumo ranką F.B.K. „Kaunas” komandai

Du skirtingais laikotarpiais lietuviškoje futbolo padangėje žibėję futbolo klubai dėl finansinių problemų sustabdę savo veiklą ir ištikimiausių klubų sirgalių prikeltų naujam  gyvenimui, lapkričio 3-ąją susitiks draugiškose rungtynėse Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione. Sirgalių gaivinamas ir pirmąjį sezoną sėkmingai užbaigęs futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“ išmėgins jėgas su šiuo metu dėl „General Financing A lygos“ čempionų vardo kovojančiais Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ futbolininkais.

Pasak FBK „Kaunas“ komandos vadovo Valdo Knyzelio, šių komandų būsimas susitikimas nėra atsitiktinis. Abi jas sieja ta pati istorija, jos buvo atsidūrę ties išnykimo riba. Vilniečiai beveik prieš ketverius metus ėmėsi savo jėgomis gelbėti „Žalgirį“, o dabar tą patį bando padaryti ir kauniečiai.

„Futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“ šiuo metu žengia tuo pačiu keliu, kuriuo prieš keletą metų žengė ir Vilniaus MFD „Žalgiris“. Šios rungtynės yra tarsi palaikymas mūsų komandai ir solidarumo išraiška. Niekas nenori, kad tradicijas ir istoriją turinčios komandos išnyktų iš futbolo žemėlapio“, - sakė V.Knyzelis.

Taip pat, pasak kauniečių ekipos vadovo, norisi laikinosios sostinės gyventojams pademonstruoti aukšto lygio futbolą, mat šiuo metu Kaune nėra nė vienos profesionalios futbolo komandos.

„Jaučiame, jog kauniečiai yra išsiilgę futbolo, todėl šios rungtynės kartu bus ir proga išvysti laikinojoje sostinėje vieną pajėgiausių ekipų Lietuvoje.  Šiais metais futbolas Kaune buvo labai retas reiškinys, todėl ta proga nusprendėme pamaloninti visus futbolo sirgalius ir įėjimą į rungtynes padaryti nemokamą“, - sakė Kauno komandos vadovas.

2008-aisiais dėl finansinių sunkumų Vilniaus „Žalgiris“ buvo atsidūręs ties išnykimo riba, tačiau ištikimiausieji „Pietų IV” sirgaliai sudarė sąlygas šio legendinio klubo vardui išlikti. Prieš metus ta pati situacija pasikartojo ir su daugkartiniu Lietuvos čempionu Kauno FBK klubu – pasitraukus pagrindiniam komandos rėmėjui, ekipa pasitraukė iš visų turnyrų, tačiau sirgaliai įkūrė naują klubą ir dabar bando vėl sukurti komandą, kuri sugrąžintų aukščiausio lygio futbolą į Kauną.

“Palaikydami kauniečių iniciatyvą išsaugoti reprezentacinės miesto komandos vardą ir tradicijas, nedvejodami sutikome su futbolo bendruomenės klubo “Kaunas” vadovų pasiūlymu sužaisti draugiškas rungtynes”, - teigia VMFD “Žalgiris” direktorė Vilma Venslovaitienė. – Žalgiriečių ištikimiausi sirgaliai savo pavyzdžiu įrodė, kad ištikimybė ir tikėjimas leidžia futbolo komandai įveikti pačius sudėtingiausius likimo vingius. Tikimės, kad šiomis draugiškomis rungtynėmis padėsime futbolo bendruomenės klubui „Kaunas” padidinti bendraminčių gretas.”

F.B.K. „Kaunas” ir VMFD „Žalgiris” komandų susitikimas įvyks lapkričio 3-ąją (šeštadienį), 14 val., S. Dariaus ir S. Girėno stadione, Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justinas

justinas portretas
galetu romka paselpti si atsikurianti kluba!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių