Vietoje ištryptos vejos - dirbtinės dangos futbolo aikštynas

Klaipėdos futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis patikino, kad Tarptautinę vaikų gynimo dieną – birželio 1-ąją futbolininkus tikrai priims naujasis dirbtinės dangos futbolo aikštynas.

Gerą žinią sporto karaliaus gerbėjams patvirtino ir darbus kuruojantis miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

„Iki vasaros bus baigti visi darbai, nuo birželio 1-osios abiejose – tarptautinių matmenų ir mažesnėje – aikštėse galės bumbsėti kamuoliai, – sakė valdininkas. – Šiandien dėl užsitęsusios žiemos šiek tiek atsiliekame nuo grafiko, tačiau atšilus jis bus pasivytas.“

Pasak I.Pociaus, jei oro sąlygos leis pavyti ir net aplenkti numatytų atlikti darbų grafiką, darbininkų nebus prašoma dirbti greičiau.

„Rangovo neskubinsime, tegul objektas bus sutvarkytas kokybiškiau. Savaitė šen ar ten, tai neturi reikšmės“, – sakė savivaldybės atstovas.

Prie didžiosios aikštės, kaip ir planuota, bus sukonstruota 1 tūkst. vietų tribūna, pusė vietų bus po stogu.

Aikštės bus apšviestos, todėl futbolininkai galės sportuoti ne tik visus metus, bet ir iki vėlaus vakaro.

Anot I.Pociaus, praėjusiais metais patvirtinta darbų sąmata – 3,6 mln. litų – nepakito. Už visus darbus bus apmokėta iš miesto biudžeto.

„Mažojoje aikštėje už abiejų vartų nebuvome numatę vadinamųjų kamuolių gaudyklių. Joms įrengti nereikės papildomų pinigų. Sąmatoje buvo atskira eilutė nenumatytiems darbams“, – atviravo specialistas.

Dirbtinę dangą skirs Lietuvos futbolo federacija.

„Kol kas dar jos neturime, – prisipažino R.Jonaitis. – Federacijos užsakymu ji dar gaminama.“

Prezidentas sakė, kad „Atlanto“ komanda naują dangą oficialiose rungtynėse išbandys vėlų rudenį, kai centrinio stadiono veja bus pažliugusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zaidejas

Zaidejas  portretas
Tikekimes bus priziurima aikste , nebus ileidziami visi is kiemu susirinke :)

nerijusaz

nerijusaz portretas
Fantastiška naujiena!

Petka

Petka portretas
tikekimes kad padarys darba kokybiskai,ne taip kaip Telsiuose.tragiskai ten :D pats dirbu toki darba tik Prancuzijoje,padarom apie 60 lauku kiekviena sezona.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių