V. Liubšys: mano asistentu „Daugava“ klube bus lietuvis

Vienas garsiausių Lietuvos futbolo specialistų Virginijus Liubšys trenerio karjerą tęs užsienyje. Jis dirbs Rygos „Daugava“ klube, kuris 2012 metų Latvijos čempionate užėmė devintąją vietą.

54 metų panevėžietis be darbo buvo nuo šių metų liepos pradžios, kai atsisveikino su Marijampolės „Sūduva“.  Prie užsienio ekipos vairo V. Liubšys stos pirmą kartą.

-  Kada ir kuriam laikui pasirašėte sutartį su Rygos „Daugava“ klubu? – pasiteiravome V. Liubšio.

-  Sutarties dar nepasirašiau. Tačiau buvau nuvykęs į Rygą, susipažinau su aplinka, pažiūrėjau žaidėjus. Latvijoje praleidau dvi dienas. Su klubo vadovais žodžiu sutarėme, kad būsiu „Daugava“ komandos vyriausiasis treneris.

-  Kada pradėsite darbą?

-  Planuojame, kad komanda pradės treniruotis sausio 7 dieną. Nuo tada ir turėčiau stoti prie „Daugava“ vairo.

-  Praėjusį sezoną „Daugava“ Latvijos čempionate užėmė priešpaskutinę vietą. Jūs visada treniravote komandas, kurios kovojo dėl aukštų vietų. Ar nebus psichologiškai sunku dirbti su tokia ekipa?

-  Nebus. Sezono viduryje „Daugava“ žengė šeštoje vietoje, tik čempionato pabaigoje ji nukrito žemiau. Manau, kad ekipa pajėgi kilti aukščiau ir tą padarys.  Kai yra sunkumų, įdomiau dirbti. Tada paaiškėja, ką sugebi padaryti kaip treneris. Vilniaus „Žalgirį“ irgi buvo ištikę sunkūs laikai, bet jis atsitiesė. Tikiu, kad taip įvyks ir su „Daugava“.

- Gal į komandą žadate pakviesti ir Lietuvos futbolininkų?

-  Taip, turiu numatęs konkrečius žaidėjus. Aš komplektuosiu komandą.

- Prieš jus „Daugava“ strategu dirbo Jurijus Popkovas. Jis neliks klube? Gal jums leista pasirinkti asistentą?

-  J. Popkovo nebus. Asistentu taip pat dirbs kitas žmogus – lietuvis. Su juo esame sutarę.Tačiau kol kas pavardės neminėsiu.

- Kaip įvertintumėte jūsų būsimo klubo bazę, treniruočių sąlygas?

-  Jos nėra tokios geros kaip Marijampolėje. „Sūduva“ iš Baltijos šalių turi geriausias treniruočių sąlygas. „Daugava“ ekipai truputėlį sunkiau bus žiemą, nes Latvijos komandos treniruojasi dviejuose maniežuose. Pavasarį turėsime normalias darbo sąlygas, nes yra dvi aikštės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

12

12 portretas
Kyla itarimas,kad juo bus senas draugelis Klimavicius..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių