UEFA uždraudė į stadionus neštis vuvuzelas

UEFA uždraudė šių metų pasaulio futbolo čempionate dūzgusias vuvuzelas. Tad jų nebus galima įsinešti į stadioną ir per Lietuvos mačą su Škotija.

Monake vykusiame UEFA Neeilinio komiteto posėdyje buvo priimtas sprendimas, jog pasaulio futbolo čempionate sirgalių pamėgtos dūdos vuvuzelos negali būti naudojamos UEFA vykdomų turnyrų ir čempionatų metu. 

Rugpjūčio 27 d. UEFA prezidento Michelio Platini vadovaujamo komiteto sprendime teigiama, jog FIFA Pasaulio čempionate 2010 itin populiarūs ir rungtynių metu dažnai naudoti pučiamieji instrumentai  specifiniame Pietų Afrikos kontekste buvo suprantami ir suteikė čempionatui papildomo šarmo, vietinio kolorito. Vis dėlto, Europos kontekste, tokie papildomi trukdžiai sukeliami itin aukšto garso ir nenutrūkstamo triukšmo, yra nepriimtini.

Europoje, komiteto narių teigimu, yra susiklosčiusios kitokios tradicijos, kur viena didžiausių vertybių laikomas betarpiškas apsikeitimas emocijomis (dainos, skanduotės, šūkiai ir pan.) tarp žiūrovų tribūnose ir futbolininkų žaidimo aikštėje. Vuvuzelų garsas sutrikdytų nusistovėjusį emocinį lauką ir neleistų sirgaliams mėgautis jiems įprastu reginiu. 

Siekiant apsaugoti Europos futbolo tradicijas, UEFA komitetas priėmė sprendimą, jog vuvuzelos yra draudžiamos visuose UEFA rengiamų varžybų stadionuose. Šiuo sprendimu Lietuvos futbolo federacija yra įpareigota užtikrinti, kad šalyje vyksiančių UEFA varžybų metu vuvuzelos nebūtų naudojamos.

Pirmosios UEFA čempionato varžybos nuo šio sprendimo įsigaliojimo vyks šį penktadienį, rugsėjo 3 d. Kaune, kur susitiks Lietuvos ir Škotijos rinktinės.


Šiame straipsnyje: vuvuzelosvuvuzelaUEFA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių