T.Rosicky: turim iš lietuvių atsiimti tris taškus

Čekijos nacionalinė futbolo rinktinė prieš antradienio rungtynes su Lietuva galvoja tik apie pergalę.

Intriguojančiame Europos futbolo čempionato (EURO 2012) I grupės atrankos turnyro finiše dėl antrosios vietos kovojančios Čekijos ir Škotijos komandų likimas veikiausiai spręsis Kaune.

„Negalvoju apie tai kas būtų, jei pralaimėtume“, - sakė čekų žvaigždė Tomašas Rosicky.

Pirmadienio vakare čekai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione surengė vienintelę savo treniruotę, prieš kurią mintimis su žiniasklaida pasidalijo ekipos vyriausiasis treneris Michalas Bilekas ir kapitonas Tomašas Rosicky.

Daugiausiai buvo kalbama apie situaciją atrankos grupėje prieš turnyro pabaigą. Kovoje dėl antrosios vietos, kuri suteikia teisę dalyvauti papildomose rungtynėse dėl patekimo į Europos čempionato finalinį etapą, Škotija vienu tašku lenkia Čekiją. Škotai varžybas baigs Ispanijoje, o čekams būtinas bent taškas rungtynėse su lietuviais.

M.Bilekas užsiminė, kad būtent rungtynės Lietuvoje bus svarbesnės netiesioginėje dvikovoje dėl antros pozicijos.

„Ispanija puiki komanda, todėl žaisti su ja Škotijai bus nepaprastai sunku. Manau, kad rungtynės Lietuvoje mums nulems, ar pateksime į finalinį varžybų etapą. Ar jaučiame didelį spaudimą? Šioje atrankos grupėje kiekvienas taškas svarbus, todėl sunku nesinervinti. Jaudinamės prieš kiekvienas rungtynes ir į jas žiūrime atsakingai“, - tikino treneris.

Pirmoje ciklo tarpusavio dvikovoje prieš metus lietuviai nugalėjo 1:0. „Tuomet iš mūsų daug tikėjosi. Galbūt todėl neišnaudojome susikurtų progų. Šį kartą privalome žaisti efektyviau. Jei žaisime taip, kaip Olomouce, laimėti bus sunku. Analizavome visas šių metų Lietuvos rinktinės rungtynes ir žinome, kaip varžovai gali greitai ir netikėtai užpulti. Tai pagrindinis lietuvių ginklas, tuo įsitikinome ir patys“, - kalbėjo M. Bilekas.

Optimistiškai prieš rungtynes buvo nusiteikęs Čekijos rinktinės kapitonas ir vienas komandos lyderių T. Rosicky. Londono „Arsenal“ saugas teigė galvojantis tik apie tai, kaip iškovoti pergalę.

„Negalvoju apie tai, kas bus jei pralaimėtume. Tragedija? Tai stiprus žodis. Mano mintys sutelktos į pergalę ir tikiu, kad esame pajėgūs tai padaryti. Lietuviai Olomouce iš mūsų atėmė tris taškus, todėl dabar turime juos atsiimti“, - kalbėjo T.Rosicky.

Saugo teigimu, antradienio rungtynės bus panašios kaip ir praėjusių metų rugsėjį Čekijoje vykusi komandų dvikova.

„Mes stengsimės atakuoti, įmušti kuo daugiau įvarčių, o Jūsų komanda bandys nubausti mus kontratakomis. Privalome geriau išnaudoti sukurtas progas. Iš varžovų išskirčiau tą puolėją (Darvydą Šerną - aut. past.), kuris daug plušėjo atakos smaigalyje ir mums įmušė įvartį. Jis mums bus didžiausias pavojus“, - sakė vienas čekų lyderių.

Lietuvos ir Čekijos nacionalinių rinktinių rungtynių pradžia Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione - 21 valandą 45 minutės.

EURO 2012 čempionato I atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
1. Ispanija                   7   7   0   0   23:5   21
2. Škotija                     7   3   2   2     8:7    11
--------------------
3. Čekija                     7    3  1   3     8:7    10
4. Lietuva                    7   1   2   4    3:9      5
5. Lichtenšteinas      8   1   1   6    3:17    4


Šiame straipsnyje: RosickyfutbolasČekija

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
atiduokim ta taska uz dyka. Nezaiskim, nedarykim gedos sau.

Storas

Storas portretas
As irgi siulau pasiduoti, a teip a teip bus....koks 0-4
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių