T.Danilevičius siekia trenerio licencijos

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius siekia trenerio licencijos.

Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA), 31-erių metų „Livorno“ klubui atstovaujantis futbolininkas laikė egzaminus UEFA B trenerio licencijai gauti.

„Ne, apie karjeros pabaigą dar tikrai negalvoju, - patikino T. Danilevičius. Tačiau jau, matyt, atėjo laikas pagalvoti apie ateitį, o savo karjeros be futbolo neįsivaizduoju. Kai yra tokia galimybė išsilaikyti trenerio licenciją, negali ja nepasinaudoti.“ UEFA B licencija leidžia treniruoti vaikų ir jaunimo komandas. NFA rengiami kursai prasidėjo dar spalį. Dauguma kursantų egzaminus jau sėkmingai išlaikė. Tarp jų ir buvę rinktinės nariai Edgaras Jankauskas, Vaidas Žutautas, Igoris Stukalinas.

T.Danilevičiui ne tik teko nukelti „egzaminų sesiją“, bet ir mokytis savarankiškai (eksternu). Tokią galimybę suteikia UEFA, kuri siekia, kad profesionalūs žaidėjai galėtų derinti futbolininko karjerą su mokslais. UEFA „Fast Track“ programa suteikia visą reikalingą metodinę medžiagą, kurios pagalba žaidėjai rengiasi atsiskaitymams.

„Italijoje prieš rungtynes įprasta užsidaryti nuo visų ir ramiai rengtis varžyboms, vyksta nemažai stovyklų. Tarp treniruočių yra laisvo laiko, kai tiesiog sėdi viešbutyje ir žiūri filmus. Aš tą laiką nusprendžiau skirti studijoms“, - sakė ilgą ir sudėtingą sezoną Italijos elitinėje futbolo lygoje praleidęs Lietuvos rinktinės kapitonas.

T.Danilevičiaus parengtumą NFA bazėje visą dieną testavo egzaminų komisija. Futbolininkas turėjo pristatyti 6 savaičių treniruočių planą,  buvo vertinama, kaip treneris individualiai bendravo su jaunu žaidėju ir nustatė jo psichologinę būseną. T.Danilevičius laikė ne tik teorijos, bet praktinį egzaminą – vedė treniruotę 12 metų berniukų futbolo komandai.

Egzaminų komisija vertins T.Danilevičiaus pasirodymą ir spręs, ar suteikti UEFA B licenciją. Įgijus teisę treniruoti jaunimą, vėliau NFA galima lankyti kursus ir gauti UEFA A trenerio licenciją, kuri leidžia treniruoti suaugusius.

T.Danilevičius teigė įpratęs prie spartaus gyvenimo tempo ir tikino esąs pasirengęs šiandien prasidedančiai treniruočių stovyklai prieš draugiškas rungtynes su Ukraina.

„Ukrainiečiai – labai stiprūs varžovai. Prisiminęs su jais žaistas rungtynes galiu pasakyti, kad lengva nebus. Be to, jie turi naują trenerį, naują stadioną. Tai pirmosios jų rungtynės šį sezoną, todėl Ukrainos rinktinė stengsis savo sirgaliams padovanoti įsimintiną žaidimą“, - kalbėjo T.Danilevičius.

Šiandien Lietuvos rinktinė treniruosis Vilniuje, „Vėtros“ stadione.


Šiame straipsnyje: Danilevičiusfutbolasrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių