Tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre varžysis 7 šalių atstovai

Prieš artėjantį Europos futbolo čempionatą kaimyninėje Lenkijoje ir Ukrainoje futbolo aistros virs ir Lietuvoje. Gegužės 26 dieną Druskininkuose vyks tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) organizuojamose varžybose dalyvaus dešimt komandų iš septynių valstybių.

„Gražia tradicija tapęs tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras Lietuvoje vyks jau aštuntus metus iš eilės. Gilesnes tradicijas turi tik Ukrainos mieste Lucke rengiamas žurnalistų turnyras. Į Druskininkus atvyks nuolatiniai turnyro dalyviai – Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos sporto žurnalistai, po metų pertraukos vėl atvyksta škotai. Lietuvai atstovaus dvi komandos – LŽS sporto žurnalistų komanda „Press‘as“ ir Kauno žurnalistai“, - sako LŽS sporto žurnalistų klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

„Press‘o“ komandoje žaidžia buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas, o dabar komentatorius Žydrūnas Grudzinskas, komentatorius Nerijus Kesminas, „Sportas.info“ redaktorius Artūras Gimžauskas, „Lietuvos ryto“ sporto žurnalistas Kęstutis Rimkus, „15min“ redaktoriai Raimundas Celencevičius ir Aurimas Tamulionis kiti.

Praėjusių metų turnyre triumfavo Lenkijos žurnalistai. Antrą vietą užėmė Briansko (Rusija) komanda, trečią vietą užėmė Kauno žurnalistai. Čempionės titulą praradusi „Press‘o“ komanda pernai liko penkta.

Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras Lietuvoje rengiamas nuo 2005 m. Pirmi keturi turnyrai vyko Vilniuje, vėliau iš sostinės persikėlė į Kėdainius, o jau trečius metus iš eilės vyks Druskininkuose.

„Turnyrą rengiame Druskininkuose kurorto šventės metu. Kasmet vis gražėjantis kurortas palieka neišdildomą įspūdį užsienio svečiams. Šiais metais į turnyrą atvyks rekordinis dalyvių skaičius, iš viso beveik pusantro šimto žurnalistų. Dėkojame „Europa Royale Druskininkai“ viešbučiui, kuris sutiko priimti visus į Lietuvą atvykstančius užsienio žurnalistus“, - sako T.Vencevičius.

Turnyro nugalėtojų ir geriausių žaidėjų laukia mineralinio vandens gamintojo „Vytautas“, leidyklos „Šiaurės Lietuva“ ir aprangos gamintojo „hummel“ prizai. Turnyras rengiamas Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšomis ir bendradarbiaujant su Valstybiniu turizmo departamentu.

Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras vyks gegužės 26 dieną 11.00-17.00 val. Druskininkų universaliame sporto aikštyne, Ateities g. 13.


Šiame straipsnyje: Žurnalistų futbolasfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių