Svaras: nematau priežasčių nesirgti už Čekiją

Reperis Gabrielius Liaudanskas-Svaras neserga nei už olandus, nei už anglus. Jo pasirinkimas – Čekija. Kodėl? Motyvas ne visai susijęs su futbolu – dėl gero ledo ritulio ir gražiausio Europos miesto Prahos!

– Įprastas klausimas – ko tikitės iš Europos čempionato? Ar daug laiko praleisite prie televizoriaus?

– Dabar sunku pasakyti – viskas priklausys nuo mano darbų grafiko. Prisipažinsiu, kad nesu labai didelis sėdėjimo prie televizoriaus gerbėjas, tačiau Europos čempionatą esu pasiryžęs stebėti. Visada stengiuosi sirgti ne už favoritus. Palaikau komandas, kurių atstovaujamos šalys man patinka. Kadangi Lietuva čempionate nežaidžia, šiais metais palaikysiu čekus ir portugalus. Man ne itin svarbu, kaip gerai šios komandos pasirodys, vis vien už juos sirgsiu.

– O ar bent svarstėte, kuri komanda čempionate yra stipriausia?

– Pastarieji čempionatai įrodė, kad iš anksto spėlioti negalima. Manau, šiais metais bus labai daug staigmenų.

– Tie patys čekai?

– Tikiuosi to ir iš jų (juokiasi). Žinoma, nesitikiu iš jų Europos čempionų titulo, tačiau tikiuosi, kad jie priešininkams pateiks nemažai staigmenų. Remiuosi faktais – futbolo istorijoje yra suklupusios pačios stipriausios rinktinės. Laukiu staigmenų, tikiu, kad jų bus, todėl čempionatas turėtų būti labai įdomus. Niekada nebūna įdomu, kai favoritai ir nugalėtojai yra aiškūs čempionatui net neprasidėjus.

– Prisipažinkite, kuo žavi Čekija?

– Jie gerai žaidžia ledo ritulį. Visada stebiu jų pasirodymus pasaulio ledo ritulio čempionatuose.

– Tačiau portugalai nežaidžia ledo ritulio...

– Taip, bet jie man kažkada patiko futbolo aikštelėje. Tai buvo prieš daug metų. Nuo to laiko visai smagiai stebiu jų rungtynes. O dėl tų pačių čekų, mane veikia ne tik ledo ritulio veiksnys. Juk Praha yra vienas gražiausių Europos miestų. Ne kartą esu buvęs Čekijoje. Man patinka, kaip jie gyvena. Tiesiog nematau priežasčių, kodėl turėčiau už juos nesirgti.

– Švedai taip pat neblogai žaidžia ledo ritulį.

– Žaidžia, nieko prieš juos neturiu. Man jie patinka. tačiau jie turi labai daug sirgalių Lietuvoje. O čekai jų neturi.

– Rusija?

– Aš už Kanadą, Rusiją ir JAV nesergu jau seniai. Dar yra olandai, bet jie, kaip ir anglai, švedai, turi be galo daug sirgalių Lietuvoje, todėl tiesiog neturėčiau kam oponuoti diskutuodamas apie futbolą.

Daugiau apie „Euro 2012“ skaitykite portale futbolas.diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekliedek svare

nekliedek svare portretas
...."praha- graziausias europos miestas"..? tu matyt toliau cekijos nelabai kur buves ;))) o alaus ten garantija pri pi sai ir tiek
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių