Šalies (anti)reklama

Pasišaipymai apie apgailėtinas mūsų futbolo arenas nuvilnija per pasaulį kasmet, kai tik prasideda atrankos varžybos į planetos ar Europos čempionatus. Šįsyk bus dar skambiau – žemyno devyniolikmečių pirmenybes organizuoti pasišovę lietuviai patys kiša galvą į kilpą.

Jau tapo įprasta, kad kol Lietuvos futbolo strategai ir didžiųjų šalies miestų valdininkai žaidžia burbulais su nacionalinio stadiono vizijomis ir kratosi atsakomybės, užsienio žiniasklaida išsijuosusi mėgaujasi reportažais iš „baltiškų dirvonų“.

Kai 2010-ųjų spalį Minske buvo pranešta, jog lenktynėse dėl čempionato organizavimo aplenkėme vokiečius, vengrus ir slovėnus, LFF funkcionieriai lenkėsi UEFA vadovams ir džiaugėsi, kad pagaliau šansas suteiktas ir mažosioms valstybėms.

Lengvai susigundžiusi UEFA numestu kaulu LFF nevengia pompastikos pristatydama artėjančias pirmenybes, tačiau reikėtų pastebėti, kad nebūsime pionieriais net tarp Baltijos šalių. Jau pernai tą patį darė estai. Tik skirtingai nei per didelį kąsnį praryti bandantys lietuviai, šiauriniai kaimynai turi 10 tūkst. žiūrovų Talino „A. Le Coq“ stadioną, kuriame yra priėmę tokius grandus kaip Nyderlandai, Portugalija, Anglija, Ispanija, Brazilija, Italija ar Urugvajus.

Ką turi lietuviai? Tris apspurusias aikštes Alytuje, Marijampolėje ir Kaune. Nors iki čempionato pradžios mažiau nei pusmetis, kol kas dar neaišku, ar laikinojo sostinėje ir Suvalkijoje bus leista rungtyniauti. Kaskart atvykę UEFA atstovai pagrūmoja pirštu dėl apdriskusios infrastruktūros, tačiau išgirdę pažadus vis kitu pavidalu, apsisuka ir grįžta į Nijoną.

Prieš devynerius metus rampų šviesoje pirmuosius savo žingsnius žengę dabar ryškiausios pasaulio futbolo žvaigždės Ikeras Casillasas, Fernando Torresas, Carlesas Puyolis ir Xavi niurkėsi „antifutbolo arena“ ir "ryžių lauku“ pramintame apibyrėjusiame Vilniaus „Žalgirio“ stadione. 2011-aisiais ispanai atvyko dar kartą. Jau kaip planetos čempionai. Nors šį kartą rungtynės vyko Kaune, „Raudonosios Furijos“ nariai vėl vertė naujus karjeros puslapius: tokioje šiurpioje aikštėje oficialų mačą žaidė pirmą kartą gyvenime.

Liepą į Lietuvą greičiausiai atvyks nauja ispanų futbolininkų karta, kuri gins prieš metus iškovotą devyniolikmečių čempionų vardą. Intriga bus ir šįsyk – kaip perspektyviausi žemyno talentai spindės apipuvusių apšvietimo stulpų fone?


Šiame straipsnyje: UEFALFFfutbolasstadionai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dxa

dxa portretas
dievuli, na ko jie tikisi is musu skurdzios saleles??? Kazkokia nesamone

Šiaip

Šiaip portretas
Pirma išmokstama futbolą lošti, o vėliau stadionas statomas. Ne atvirkščiai. Mes neturime reikiamo sezoniškumo šiam žaidimui, arba teks išleisti milijardą uždaro tipo stadionui.

NF

NF portretas
Tai tie LFF veikejai kaunieciai futbola is Kauno isvijo su meru d ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių