R.Žutautas: komanda parodė charakterį

Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas patenkintas pirmuoju iškovotu tašku „EURO 2012" atrankos I grupės turnyre.

Mūsų futbolininkai Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, sužaidė lygiosiomis 0:0 su Škotijos nacionaline komanda.

„Visada norisi pergalės, tačiau ir pirmas taškas yra gerai. Vyrai stengėsi vykdyti visas duotas užduotis. Kai kur nepasisekė, tačiau parodėme, kad turime charakterį. Progų buvo apylygiai, bet įmušti nepavyko. Tačiau apsigynėme ir pasiekėme teigiamą rezultatą“, - po mačo spaudos konferencijoje sakė R.Žutautas.

Lietuvių starto vienuolikėje buvo trys pasikeitimai. Nuo mačo pradžios rungtyniavo vartininkas Žydrūnas Karčemarskas, saugai Mindaugas Panka ir Edgaras Česnauskis. „Turime du lygiaverčius vartininkus, tačiau Žydrūnas pastaruoju metu rungtyniavo Turkijos čempionate, o Giedrius Arlauskis keitė klubą ir neturėjo daug žaidybinės praktikos. Mindaugas sužaidė labai gerai, o Edgaras įrodė, kad yra vertas pagrindinės sudėties“, - vertino R.Žutautas.

Trenerio teigimu, Škotijos komanda turi daug aukšto lygio žaidėjų, tačiau juos pavyko sustabdyti. „Škotų meistriškumas aukštesnis, jie rungtyniauja Anglijos „Premier“ lygoje, klubų pagrindinėse sudėtyse. Mūsų komandoje ne visi žaidėjai gali tuo pasigirti. Varžovai bandė žaisti aukštais perdavimais, tačiau su tuo susitvarkėme“, - kalbėjo R.Žutautas.

Škotijos rinktinės strategas Craigas Leveinas buvo patenkintas savo komanda: „Manau, kad nusipelnėme daugiau, bet nesu nusivylęs tuo, kad iškovojome tašką išvykoje. Žinome, kad Čekija ir Lietuva yra mūsų pagrindiniai varžovai grupėje. Esu patenkintas savo žaidėjų atsidavimu ir pastangomis, trūko tik įvarčio. Rungtynės išvykoje yra kitokios namie. Stengiamės kuo dažniau atsikovoti kamuolį varžovų aikštės pusėje.“

Škotų ekipos kapitono Darreno Fletcherio teigimu, žaisti prieš Lietuvos rinktinę bus sunku visoms komandoms: „Lietuviai pademonstravo gerą fizinę jėgą, buvo sunku su jais rungtyniauti. Jei ši komanda taip žais ir toliau, kitoms ekipoms tikrai bus nelengva.“


Šiame straipsnyje: futbolasLietuvosrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių