R.Žutautas: įrodėme, kad mokame ir galime įmušti

Lietuvos nacionalinė rinktinė laimėjo draugiškas kontrolines rungtynes prieš Armėnijos komandą 3:0.Po mačo rinktinės treneris pasidžiaugė, kad po ilgos pertraukos komandai pavyko įmušti tris įvarčius.

“Buvo neblogo lygio rungtynės. Abi komandos turėjo progos paeksperimentuoti, išbandėme nemažai futbolininkų. Džiaugiuosi, jog įrodėme, kad galime ir mokame įmušti. Ši pergalė bus svarbi prieš dvikovą su Lichtenšteinui. Tikimės, kad sėkmingai sužaisime ir rugsėjį”, - po dvikovos kalbėjo Raimondas Žutautas.

Vis dėlto treneris nenorėjo lyginti Armėnijos rinktinės ir būsimų mūsų varžovų Europos čempionato atrankos varžybose Lichtenšteino rinktinės. „Draugiškos ir oficialios rungtynės gerokai skiriasi, - pažymėjo specialistas. – Vis dėlto iki rungtynių su Lichtenšteinu dar nemažai laiko. Sudėtį nuspėti dar gerokai sunku. Liko daug laiko, svarbu, kad žaidėjai būtų sveiki. Jei Tomas Danilevičius ir Marius Stankevičius bus pasirengę žaisti, jie tikrai žais. Taip komandoje bus ir šiose rungtynėse nežaidęs Tadas Kijanskas.“

Armėnijos rinktinės vairininkas V.Minasijanas pripažino šeimininkų pranašumą.

“Nemanau, kad komandos klimatas po tokių pralaimėtų rungtynių galėtų pašlyti. Šiame mače daug eksperimentavome ir išbandėme daug jaunų futbolininkų, kurie mums bus naudingi ateityje. Mačas buvo svarbus prieš Europos čempionato atrankos dvikovas. Kai kurias užduotis pavyko įgyvendinti, kai ko – ne. Reikia analizuoti savo klaidas ir jų nekartoti. Antrajame kėlinyje gauta raudona gerokai apsunkino mūsų situaciją. Po jos mūsų žaidimo planas sugriuvo, - trumpai rungtynes įvertino Armėnijos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Vardanas Minasijanas. - Lietuva yra gera komanda. Jos žaidėjai žaidžia stipriose klubinėse komandose“.

Strategas Lietuvos komandos gretose išskyrė sėkmingai sužaidusius Deividą Šemberą ir Edgarą Česnauskį.


Šiame straipsnyje: ArmėnijaLietuvafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
ko jam čia džiaugtis kad nugalėjo silpnesnio lygio komandą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių