Premjeras muša į savo vartus

Premjero Andriaus Kubiliaus pasisakymas apie stadionus – spjūvis futbolininkams ir sporto mėgėjams į veidą. Tiesa, Vyriausybės galva spjaudo prieš vėją.

„Jeigu į Lietuvą pradės važinėti Madrido „Real“ ar „Chelsea“, tai tada gal atsiras ir stadionai“, - šie premjero žodžiai žaibu apskriejo visą Lietuvą. Ir vargu, ar kam nors patiko. Galbūt ir pats A.Kubilius susivokė leptelėjęs visišką nesąmonę, bet buvo jau per vėlu.

Toks premjero pareiškimas nuskambėjo tuomet, kai dar nebuvo aišku, ar tragiškos būklės Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione bus leista vykti Lietuvos ir Ispanijos futbolo rinktinių susitikimui. Į Lietuvą atvyko pasaulio čempionai, o A.Kubilius atvirai rėžė, kad futbolo karaliai, liaudiškai tariant, yra „ne lygis“.

Paplėtokim tokią premjero logiką. Jei Lietuvai padorių stadionų nereikia, kol čia nesilanko stipriausi Europos futbolo klubai, tai kam mums reikalingos naujos krepšinio arenos? Na, taip, Lietuvoje šiemet vyks Europos čempionatas, bet NBA komandos nežada per artimiausius keletą metų atvykti nei į Vilnių, nei į Kauną, nei į Klaipėdą ar Panevėžį. Tiesa, pagal premjero logiką, eilinės NBA komandos nepakaktų – arenos mums būtų reikalingos tik tokiu atveju, jei į Lietuvą ruoštųsi atvykti NBA čempionai ar bent jau antros vietos laimėtojai.

Gal ir euro mums nereikia? Na, bent jau iki to meto, kai Lietuva taps pasauliniu finansų centru, o į, pavyzdžiui, Kapčiamiestį persikels pusė Šveicarijos bankų.

Dar viena puiki proga pataupyti – universitetai. Juk, remiantis premjero pamąstymais, nėra jokios prasmės gerinti studijų kokybę, kurti mokslo centrus. To prireiks tik tada, kai Lietuvoje apsigyvens bent du ar trys Nobelio premijos laureatai. Iš bėdos galbūt pakaks ir vieno – fiziko, kaip ir A.Kubilius.

Juokai juokais, tačiau premjero pasisakymas kuo puikiausiai parodo Lietuvoje vyraujantį požiūrį. Vargu, ar kokioje kitoje valstybėje prieš mačą su pasaulio čempionais pamatytum stadione besikuičiančius žmogelius su grėbliais. Bet kai Vyriausybės vadovas iš esmės pasako, kad stadionus grėbliais tvarkysime tol, kol kažkuri mūsų komanda per stebuklą papuls į Čempionų lygą, viskas tampa iki skausmo akivaizdu. Kai kitą kartą į Lietuvą atvažiuos pasaulio čempionai, jiems tikriausiai pasiūlysime žaisti kokioje nors pievoje. Ir, pageidautina, patiems prieš rungtynes nupjauti žolę.

Premjeras parodė aukščiausią futbolo pilotažą. Smūgis į savus vartus – kaip iš vadovėlio. Tiesa, Lietuvos futbolo politikoje smūgiai į savus vartus tapo įprasta praktika. Keista, tačiau pareiškimais apie „Real“ ir „Chelsea“ besižarstantis A.Kubilius net neužsiminė, kad Lietuvos futbolo federacija (LFF) blogai pasirengė mačui su pasaulio čempionais. O pasirengimas, pripažinkim, buvo tiesiog tragiškas.

Jeigu pasaulio futbolo bendruomenė likus valandai iki rungtynių net nežino, ar mačas galės vykti, tai nėra tiesiog nesusipratimas. Tai skandalas. Taip, futbolo oficiozai pagailėjo Lietuvos ir leido rungtynėms vykti. Bet jų parodytas gailestis skandalo nė kiek nesumenkina.

LFF teisinasi visais įmanomais būdais. Tai orai nepalankūs (žinoma, lietus ar šlapdriba ankstyvą pavasarį – tikra retenybė), tai lenkai stadioną ištrypė taip, kad jis nespėjo atsigauti (lenkai, matyt, bėgioja kitaip nei visi kiti futbolininkai). Visa tai – tik pasiteisinimai. O tai, ką LFF nuveikė, siekdama, kad mačas su ispanais įvyktų, pamatuojama labai paprastai. Grėblių skaičiumi.

Bet premjerui visa tai nekliūva. Kadangi „Real“ ir „Chelsea“ į Lietuvą dar ilgai neatvažiuos. Na, nebent futbolo grandai sumanytų surengti treniruočių stovyklą ekstremaliomis sąlygomis. Arba pasikasti bulvių.


Šiame straipsnyje: Andrius Kubiliusfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kestutis

kestutis portretas
Kubiliu su visais jo koncervais reikia vyt is LIETUVOS !!!!!!!!!!!! ir ypac is Kauno !!!!!!!!!!!!!!

mhm

mhm portretas
palygino Eurą, Universitetus su kažkokiu futbolu.. kažin kuri žmonių dalis % žiūri tą futbolą? kam jis išvis įdomus??

Kestučiui

Kestučiui portretas
neprotingas tamsta esi, netgi visai kvailas, na, ir kaip tu išvysi Kubilių iš Kauno, jei Kubilius jame nei gyvena, nei dirba. Todėl reikia vyti kvailas mintis iš kvailų galvų, ypač iš tavo. Kubilius teisingai pastebėjo, dėl futbolo turi pasistengti visokie varanavičiai, kiti atsakingieji ir pateptieji. Dėl krepšinio sukilo visa Lietuva, tegul futbolo sirgaliai, įskaitant ir tave, Kęstuti, (ę, turi būti su nosine) pasistengia ir dėl futbolo. Ir nereikia žvalgytis į Kubilių, kai visu 20 metų šis stadionas nemato šeimininko rankos.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių