Prancūzai nenuleidžia rankų ir žada atkaklią kovą su ispanais

Prieš pakutiniąsias trečiojo turo rungtynes D grupės lyderiai prancūzai buvo beveik garantuoti dėl patekimo į ketvirtfinalį. Kelią užkirsti galėjo tik ukrainiečių pergalė prieš Anglijos rinktinę. Tačiau tikslaus Wayne‘o Rooney smūgio galva dėka, Anglija minimaliu skirtumu 1:0 įveikė Ukrainos vienuolikę bei užsitikrino vietą ketvirtfinalyje ne tik sau, bet ir prancūzams.

Pastariesiems, norint grupėje užimti pirmąją vietą, anglų pergalės atveju, taip pat reikėjo iškovoti pergalę prieš Švedijos rinktinę. Deja, buvo pralaimėta su trenksmu čempionatą baigusiems švedams rezultatu 2:0. Tai buvo pirmasis Prancūzijos pralaimėjimas po 23 nepralaimėtų rungtynių serijos. Taip pat tai reiškia, kad D grupėje pirmąją vietą užėmę anglai ketvirtfinalyje susikaus su italais, o prancūzams teks grumtis su Pasaulio ir Europos čempionais ispanais.

Tiek futbolo ekspertai, tiek lažybų bendrovės pesimistiškai žvelgia į prancūzų galimybes įveikti Ispanijos vienuolikę. Tačiau patys žaidėjai nėra nusiteikę nuleisti rankų ir į pavojaus varpus baigti čempionatą jau ketvirtfinalyje žiūri optimistiškesnėmis nuotaikomis.

„Mes privalome pamiršti, kas įvyko šįvakar. Turime išlikti pozityvūs ir pasiruošti sudėtingai kovai ketvirtfinalyje“,- po pralaimėjimo Švedijai teigė Prancūzijos rinktinės vartininkas Hugo Lloris. „Mes tiesiog negalėjo rasti teisingų sprendimų, bet prieš Ispaniją viskas bus visiškai kitaip. Tai mums bus dar vienas geras išbandymas, kuriame mes parodysime, ką galime iš tikrųjų“,- uefa.com kovingai nusiteikęs kalbėjo pagrindinis rinktinės vartininkas.

Norėjome laimėti, bet žaidėme prieš labai gerą komandą, turinčią puikius žaidėjus. Pralaimėjimas po 23 nepralaimėtų rungtynių nieko nereiškia ir nekeičia to, ką mes pasiekėme per paskutiniuosius dvejus metus. Tai reiškia tik tai, kad dabar turėsime rungtyniauti prieš Ispaniją, tačiau norint laimėti turnyrą, reikia laimėti prieš visus“,- kolegai antrino gynėjas Gaelis Clichy.

Paskutinį kartą dideliame turnyre Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės buvo susitikusios 2006 metų Pasaulio čempionato aštunfinalyje, kuriame rezultatu 3:1 triumfavo būtent Pracūzijos futbolininkai. Geru žaidimu grupės etape žavėjusi Prancūzijos rinktinė, net ir po pralaimėjimo švedams, turi vilčių ne tik pasipriešinti, bet ir įveikti geriausią pasaulio vienuolikę. Dar didesnius šansus prancūzams teikia pavyzdinė ispanų dvikova su kroatais, kuri parodė, kad šiemet Ispanija nėra neįveikiama.

Daugiau naujienų apie „Euro 2012“ skaitykite naujienų portale futbolas.diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių