Portugalams pralaimėjusių čekų treneris didžiuojasi savo žaidėjais

Pirmosiose EURO 2012 ketvirtfinalio rungtynėse Portugalijos rinktinė rezultatu 1:0 įveikė Čekijos vienuolikę. Visas rungtynes dominavę portugalai turėjo daugybę progų pelnytį įvartį, tačiau jį pasiekti pavyko tik 79-ąją minutę, kuomet tiksliu smūgiu galva Čekijos rinktinės vartininką Petrą Čechą nuginklavo Cristiano Ronaldo.

Po pergalės Portugalijos rinktinės vyriausiasis treneris Paulo Bento teigė žinojęs, kad čekai žais gynybinį futbolą, todėl džiaugėsi komandos dominavimu aikštėje, ypač antrajame rungtynių kėlinyje. „Pirmąsias 25 minutes nebuvome aktyvūs. Vėliau perėmėme žaidimo kontrolę bei ėmėme vis labiau dominuoti. Šios rungtynės buvo visiškai kitokios nei prieš Olandijos rinktinę. Čekų susispaudimas baudos aikštelėje mums nebuvo siurprizas. Mes žinojome, kad susikursime daugybę progų, jei jie taip ginsis. Po pertraukos buvome dar geresnės formos, prisiėmėme atsakomybę bei iškovojome pergalę“, - analizavo treneris.

Anot stratego, jo komandai nėra skirtumo, su kuo teks žaisti pusfinalyje, nes jo komandos tikslas vis tiek bus laimėti. „Mums nesvarbu, su kuo žaisime. Sunkiai dirbome, kad patektumėme į pusfinalį, todėl mūsų vienintelis tikslas yra laimėti ir mes stengsimės tai padaryti“, - uefa.com sakė jis.

Pralaimėjusiųjų treneris Michalas Bilekas teigė, kad, nors ir pralaimėjo, jo komanda žaidė gerai: „Iš karto po rungtynių mes buvome nusivylę. Mes tikėjomės žaisti pusfinalyje, o galbūt ir finale. Bet dabar, po kelių minučių, aš galiu pasakyti, kad žaidėme gerai. Rungtyniavome prieš pavojingus varžovus, kurie sukūrė daugybę progų“, - mintimis po rungtynių dalijosi strategas.

Kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį treneris įvardino nuovargį: „pirmoje rungtynių dalyje mes stengėmės atsilaikyti, tačiau antroje – pavargome. Jie pelnė įvartį ir tai buvo lemtinga rungtynių dalis“.

Nepaisant nepatekimo į pusfinalį M.Bilekas didžiavosi savo komandos pasiekimu šiame Europos čempionate: „Jei kas nors būtų pasakęs, kad pateksime į ketvirtfinalį, nebūčiau patikėjęs. Mes subūrėme gerą komandą su puikia dvasia ir aš esu labai laimingas, kad žengėme taip toli, ypač po skaudaus pirmojo pralaimėjimo (Čekija pralaimėjo rusams 1:4, - aut. past.). Mes parodėmę charakterį bei stiprybę“.

Portugalijos ekipos pusfinalyje laukia akistata su Ispanijos ir Prancūzijos komandų dvikovos laimėtoja, o čekai pradės pasiruošimą Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžyboms.

Daugiau naujienų apie „Euro 2012“ skaitykite portale futbolas.diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių