Po įtempto baudinių trilerio „Bayern“ eliminavo „Real“ klubą

Gegužės 19 dieną Miunchene (Vokietija) vyksiančiame 2011-2012 metų sezono UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro finale žais Londono „Chelsea“ (Anglija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubai.

Tai paaiškėjo po trečiadienį įvykusių atsakomųjų pusfinalio rungtynių Madride (Ispanija), kur „Bayern“ futbolininkai po baudinių serijos 3:1 įveikė vietos „Real“ (Ispanija) vienuolikę ir į prestižiškiausio Senajame žemyne futbolo turnyro finalą pateko po metų pertraukos.

Per pagrindinį trečiadienio rungtynių laiką „Karališkasis“ klubas 2:1 įveikė Miuncheno komandą ir atsirevanšavo už nesėkmę pirmosiose rungtynėse svečiuose tokiu pat rezultatu - 1:2, o per pratęsimą sirgaliai įvarčių nepamatė.

Susitikimas šeimininkams prasidėjo sėkmingai ir, sužaidus vos 15 minučių, jis po dviejų Cristiano Ronaldo (6 min. iš 11 m baudinio ir 14 min.) įvarčių pirmavo 2:0.

Įpusėjus pirmajam kėliniui Marjenas Robbenas (27 min.) tiksliai realizavo 11 m baudinį ir išlygino mačo rezultatą - 3:3.

Baudinių serija Madrido „Real“ futbolininkams prasidėjo tragiškai - Davido Alabos ir Mario Gomezo smūgiai buvo tikslūs, o Cristiano Ronaldo ir Kaka smūgius atrėmė puikiai žaidęs svečių vartininkas Manuelis Neueris ir „Bayern“ klubas išsiveržė į priekį 2:0.

Tiesa, po to jau Tonio Krooso ir Philippo Lahmo smūgius atremia šeimininkų vartininkas Ikeras Casillas, tačiau tik Xabi Alonso pavyko sušvelninti atsilikimą (1:2), o Sergio Ramoso smūgiuotas kamuolys skrieja virš vartų.

Pergalingą baudinį įvartį įmušė Bastianas Schweinsteigeris, išvedęs „Bayern“ klubą į UEFA Čempionų lygos finalą jau devintą kartą.

„Bayern“ vienuolikė Čempionų taurę iškovojo keturis kartus, tačiau paskutinį sykį prieš vienuolika metų - 2001-aisiais, kai finale po baudinių serijos 5:4 įveikė „Valencia“ (Ispanija) komandą.

Londono „Chelsea“ futbolininkai pusfinalyje - 1:0, 2:2 - eliminavo kitą Ispanijos ekipą - praėjusių metų UEFA Čempionų lygos nugalėtoją „Barcelona“ vienuolikę. Antrą kartą į prestižiškiausio Europos futbolo turnyro finalą patekusi „Chelsea“ komanda 2008-aisiais lemiamoje dvikovoje po baudinių serijos 5:6 nusileido „Manchester United“ (Anglija) klubui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuper

zuper portretas
macht
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių