P.Guardiola greičiausiai pasitrauks iš „Barcelonos“ trenerio posto

Barselonos „FC Barcelona“ vyriausiasis treneris Josepas Guardiola po sezono turėtų palikti komandą. Tokios žinios pasirodė ketvirtadienio vakare.

P.Guardiolos ateitis tapo diskusijų objektu po nuviliančios „Barcelonos“ savaitės. Sekmadienį komanda pralaimėjo principinį mačą Madrido „Real“ futbolininkams 1-2 ir praktiškai neteko vilčių iškovoti „La Ligos“ trofėjų. Antradienį katalonai savo aikštėje UEFA Čempionų lygos atsakomąjį pusfinalio mačą su Londono „Chelsea“ klubu sužaidė lygiosiomis 2-2 ir neteko galimybės apginti čempionų titulą.

Vienintelis trofėjus, kurį šiemet dar gali iškovoti „Barcelona“ yra Ispanijos karaliaus taurė (Copa del Rey). Taurės finale gegužės 25 dieną „mėlynai raudonų“ jau laukia UEFA Europos taurės finalininkas Bilbao „Athletic“ klubas.

P.Guardiola prie „Barcos“ vairo stojo 2008 metais. Šiame poste jis pakeitė Franką Rijkaardą. Per laiką praleistą už „Barcos“ vairo, P.Guardiola laimėjo tris „La Ligos“ nugalėtojų titulus, dukart nugalėjo Čempionų lygoje (2009 ir 2011 m.) ir dukart iškovojo FIFA klubų pasaulio taurę.

Dabartinio trenerio kontraktas su klubu baigiasi su šiuo sezonu. Pagal naujausius pranešimus, 41 metų P.Guardiola nepratęs sutarties su Barselonos komanda. Kalbama, kad P.Guardiola yra linkęs metus praleisti visai be futbolo, kad pailsėtų nuo intensyvaus darbo Katalonijoje. Penktadienį numatyta spaudos konferencija, kurios metu tikimasi, jog P.Guardiola patvirtins gandus. Vienas iš kandidatų užimti Pepo vietą - „Athletic“ treneris Marcelo Bielsa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių