Organizuotas nusikalstamumas taikosi į futbolą

Daugiau nei 24 milijonai žmonių Brazilijoje yra priversti išgyventi už mažiau nei vieną JAV dolerį per dieną.

Norintys atsisveikinti su skurdu renkasi du kelius: futbolininko karjerą arba nusikaltėlio profesiją. Pastaraisiais metais šie du keliai ėmė vis dažniau susikirsti, mat nusikaltėlių grupuotės grobia pasaulinio garso futbolininkų mamas ir reikalauja išpirkų. Apie šį pavojingą pasaulį išsamiau bus pasakojama dokumentiniame filme „San Paulas – pagrobėjų miestas“ per „Viasat Explorer“.

Šiame filme bus galima pamatyti Brazilijos kovos su pagrobimais būrio vadą Vagner‘į Fereira de Souz‘ą. Neturtingoje šeimoje užaugęs pareigūnas pakvies apsilankyti viename iš jo rengiamų reidų. Pavojų kiekviename žingsnyje žiūrovai netruks pajusti. Vien kuriant šį dokumentinį filmą vos per dvi savaites buvo nužudyti keturi policininkai.

Futbolinininko šeimos drama ir nusikaltėlių akiratyje atsiradusi Victoria Beckham.

Siekdamas išsaugoti vietą Pasaulio taurės turnyre, futbolo klubas „Manchester City“ leido brazilui krašto puolėjui Robinho grįžti į ankstesnį klubą „Santos“. Tačiau klubas susirūpino, kad grįžęs į gimtąją šalį 26-erių metų futbolininkas gali vėl tapti negailestingų, žmones grobiančių gaujų taikiniu. Tad pareikalavo, kad Robinho padvigubintų apsaugą priimdamas dar keturis asmens sargybinius, kurie jam papildomai kainuos 10 tūkst. svarų per savaitę. Dabar Robinho ir jo šeimą Brazilijoje saugo aštuoni asmenys.

Prieš penkis metus Robinho buvo priverstas sumokėti 50 tūkst. svarų išpirką vienam labiausiai ieškomų Brazilijos nusikaltėlių, kuris 41 dieną laikė jo motiną nelaisvėje. Ji buvo pagrobta per šeimos vakarėlį – žiaurios nusikaltėlių grupuotės žudikas, pravarde Ben Ladenas, įkišo ją į jos automobilio bagažinę ir išsivežė. Po to Robinho gavo grasinančių žinučių ir vaizdo įrašą, kuriame pagrobėjas nufilmuotas dideliais kuokštais kerpantis motinos plaukus.

Tai buvo tik pirmoji iš penkių futbolininkų motinų, pagrobtų vos per penkis mėnesius. Dvi iš jų sėkmingai buvo išlaisvintos policijos, už tris – sumokėtos išpirkos. Po metų futbolininkas pasirašė sutartį su Madrido „Realu“ ir išvyko iš Brazilijos, dėl saugumo pasiimdamas ir savo šeimą.

Filme „San Paulas – pagrobėjų miestas“ pasakojama apie 2004 m. pagrobimą, kurio įtariamasis organizatorius, nuteistas žudikas Celio Marcelo Da Silva, pravarde Ben Ladenas, galiausiai buvo sugautas. Tuo metu jis rengė pabėgimą iš kalėjimo – ketino išvengti 38 metų kalėjimo bausmės už žmogžudystę ir apiplėšimą. Bus galima pasiklausyti interviu su futbolininku Robinho, kurio mama buvo pagrobta bei nelaisvėje praleido penkias savaites. Taip pat pamatyti susitikimą su futbolininko Edu žmona bei mama, kurios pasiryžusios slėptis niekam nežinomoje vietoje, kad išvengtų įkaitų dramos.

Filmas „San Paulas – pagrobėjų miestas“ - birželio 10 d. 21.00 val. per „Viasat Explorer“.

Ar žinojote, kad...

Futbolininkų šeimų narių grobimai organizuojami ne tik Brazilijoje ir grobiamos ne tik motinos. Buvusios „Barcelonos“ klubo žvaigždės Riquelme brolis buvo pagrobtas Argentinoje. Jį paleido tik sumokėjus didelę išpirką. Buvusio meksikiečių vartininko Jorge Camposo tėvas buvo pagrobtas grasinant ginklu. Jį išlaisvinti pavyko tik po savaitės, sumokėjus reikalautą sumą. 2008 m. „Everton“ klubo žvaigždės Josepho Yobo brolis buvo pagrobtas gimtojoje Nigerijoje ir laikomas nelaisvėje 12 dienų.

2002 m. Anglijoje buvo suimti devyni žmonės. Įtariama, kad jie planavo pagrobti Victorią Beckham ir du jos sūnus bei pareikalauti 5 mln. svarų sterlingų išpirkos. Nustatyta, kad rumunų ir albanų gauja sekė Beckhamų šeimą kelias savaites. Jie planavo pagrobti Victorią prie jos namų Hertfordšyre: ją ir du jos sūnus – Brooklyną (tuomet trejų metų) ir Romeo (tuomet dviejų mėnesių) buvo ketinama apsvaiginti cheminėmis medžiagomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių