NFA auklėtinius pakvietė „Lazio“ ir „Arsenal“ (papildyta)

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) futbolo rinktinė Minske įvykusiame tarptautiniame turnyre nepateko tarp prizininkų, tačiau specialistai aukštai įvertino kai kuriuos mūsų komandos žaidėjus.

Vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko vadovaujama ekipa užėmė 6-ąją vietą. Turnyrą laimėjo Rusijos jauniai, finale 2:0 (0:0) įveikę Belgijos futbolininkus. Treti liko ukrainiečiai, 4:2 (0:2) palaužę Moldovos atstovus.

Lietuvos rinktinės pagrindą sudarė Kaune įsikūrusios Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtiniai. Po pasirodymo Minske lietuviai sulaukė kvietimų dalyvauti turnyruose Izraelyje, Šiaurės Airijoje, Islandijoje, Ukrainoje, sužaisti draugiškas rungtynes.

Keturiais NFA auklėtiniais susidomėjo Europos futbolo grandai. 16-mečio jonaviškio Aurimo Vilkaičio tėvai jau pasirašė trejų metų sutartį su Romos „Lazio“ (Italija) klubu, o Martynas Dapkus pakviestas į „Lazio“ peržiūrą. Lukas Baranauskas išvykęs į Londono „Arsenal“ (Anglija) futbolo akademiją, o Lukas Lidakevičius laukiamas britų „Barnsley“ peržiūroje. Šių žaidėjų treneris - Rolandas Čepkauskas.

„Iš tiesų, geros naujienos, džiaugiamės savo vaikinais. Peržiūros užsienio futbolo klubuose - tam tikra stažuotė, nes jaunieji futbolininkai ne tik dalyvauja treniruotėse, juos individualiai stebi ir patarimus dalija patyrę specialistai. Ir tai - ne vienkartinė akcija, peržiūros vyksta nuolat. Jei žaidėjas tobulėja, jo akcijos kyla, didėja galimybės ateityje pasirašyti gerą kontraktą su gera komanda. Be „Lazio“ ir „Arsenal“, jaunių rinktinės futbolininkais susidomėjo ir Milano „Inter" klubas, jų žvalgai patys atvyko į Kauną", - sakė portalui NFA direktorius Raimondas Statkevičius.  


Šiame straipsnyje: futbolasjauniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių