Naujasis FBK „Kaunas“ treneris: tikiu, kad klubas išliks

Futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“ paskelbė, jog jau surastas naujasis strategas, kuris nuo šiol vadovaus Geltonai Žalių žaidimui. Ekipos vairininku nuo šiol bus 28-erių metų Audrius Statkevičius.

A.Statkevičius jau spėjo pravesti keletą treniruočių F.B.K. „Kauno“ futbolininkams, su jais susipažino ir pradėjo pasiruošimo naujam sezonui darbus su Geltonai Žaliais. Apie A.Statkevičiaus patirtį futbole, „Kauną“ ir ateities tikslus, naujasis ekipos strategas pasikalbėjo su portalu fbk-kaunas.lt.

- Treneri, futbolo pasaulyje esate ne naujokas. Ką jame veikiate, kokios patirties turite?
- Pats jau nuo 7 metų lankiau Kauno futbolo mokyklą ir ją baigiau jau būdamas 17-os metų. Vėliau truputį žaidžiau Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygoje, treniravausi su „Jėgeriais“, LKKA komandomis.

Esu baigęs Lietuvos kūno kultūros akademiją (LKKA), futbolo trenerio specialybę. Treneriu dirbu jau 6 metai. Šiuo metu Kauno futbolo mokykloje treniruoju 2002-2004 metų gimimo futbolo mokyklos auklėtinius – vadinamąsias Kauno rinktines.

Taip pat teko vieną sezoną treniruoti ir Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) pirmenybėse besivaržiusią „Onikso“ ekipą, na o dabar teks dirbti su LFF II lygos klubu – F.B.K. „Kaunu“. Ko gero su viena iš garsiausių, o galbūt ir pačia garsiausia Lietuvos komanda, kuri šiuo metu naujai atgimsta.

- Kodėl sutikote prisijungti prie Geltonai Žalių?
- Jaunystė, pačio ambicijos, noras išbandyti save vyrų futbole. Galų gale tas noras, kad Kaune vis dėl to išliktų ta garsiausia Lietuvoje „Kauno“ komanda.

- O ką Jums pačiam reiškia F.B.K. „Kauno“ komanda?
- Yra tekę ne vienas, o dešimtis rungtynių stebėti, kuomet žaidė Kauno FBK. Anksčiau, kuomet pats buvau vaikas, Kauno futbolo mokyklos auklėtiniai dažnai papildydavo Kauno FBK gretas.

Kauno futbolo mokykla išugdė ne vieną auklėtinį, kurie vėliau perėjo į vyrų futbolą ir žaisdavo tiek už FBK, tiek už tuos pačius „Hearts‘us“, kuriems dabar atstovauja Marius Žaliūkas, buvo Andrius Velička, kurie taip pat yra iš Kauno futbolo mokyklos. Tai tie žmonės į kuriuos žiūrėdavome, kuomet patys būdavome jaunesni...

Iš tikrųjų, tai yra garsiausias klubas, kuris iškovojęs daugybę titulų, taip pat garbingai pasirodęs Europos turnyruose...

- Tačiau juk dabar visai komanda, viskas pradedama nuo nulio...
- Be abejo. Šiuo metu žinome ir finansinę padėtį, tačiau tas kas nori, jog komanda gyvuotų, tas jai ir atstovauja. Tiek klubo personalas, tiek vadovai, tiek žaidėjai, tiek ir buvęs treneris Artūras Ramoška – juk jis irgi buvo ankstesniame Kauno FBK klube, jis irgi jam priklausė, tad ir jis prisidėjo, jog naujai atsikuriantis klubas egzistuotų, padėjo jam.

Aš ir pats noriu, kad klubas išliktų, noriu padėti tiek klubo vadovams, tiek ir pačiam klubui, kad jis išliktų ir gyvuotų.

- Kokius tikslus kelsite šiai komandai?
- Pirmiausia norisi, jog komandoje būtų geras mikroklimatas, kad vyrai patikėtų manimi, kaip jaunu specialistu. Taip pat ir aš stengsiuosi, kad jie manimi patikėtų ir svarbiausia, kad tikėtų patys savimi, tai ką jie daro treniruotėse, kad suprastų ko nori, būtų vieningi ir visi siektume bendro tikslo – kaip įmanoma geriau pasirodyti šių metų LFF II lygos pirmenybėse.

- O ar bus keliami konkretūs tikslai šiose pirmenybėse? Ar jau juos išsikėlėte?
- Šiuo metu vis dar nėra aiški galutinė komandos sudėtis, nežinia kurie žaidėjai tikrai atstovaus komandai taip pat neaiškus ir komandų, dalyvausiančių pirmenybėse skaičius, todėl nesinori tiksliai visko nežinant kalbėti ir kelti tikslus. Tai dar nėra aišku.

- Jau spėjote susipažinti su komanda, dalyvavote keliose treniruotėse ir po truputį įsiliejate į kolektyvą. Kokį pirminį įspūdį paliko ši komanda?
- Šiose, pirmosiose treniruotėse norisi, kad po truputį atsirastų supratimas ko aš iš vaikinų noriu pareikalauti, tačiau visuomet primenu, jog esu žaidėjams ir draugas ir treneris. Primenu, kad iškilus sunkumams jie visuomet ateitų ir su manimi pasikalbėtų, ir kad iškilus problemoms, visa komanda būtų vieninga.

Kas liečia patį futbolą, tai stengsimės, jog žaidimo filosofija būtų kamuolio kontrolė, greitas žaidimas, naudosime spaudimą, akcentuosime greitas kontratakas... Šiuo metu, vos po keletos treniruočių, dar sunku kažką pasakyti, tačiau mes link to einame mažais žingsniukais, po truputį ir stengiamės įgyvendinti šiuos planus. Bandome tai atlikti žaidybiniais pratimais, artimais žaidimui, kurį stengsimės demonstruoti sezono metu ir manau, kad po truputį visi žaidėjai supras ko norime. Manau, jog laikas viską parodys ir tikiuosi, jog su šia komanda galime garbingai atstovauti tiek Futbolo bendruomenės klubą „Kaunas“, tiek ir visą Kauno miestą. Manau, jog tikrai galime garbingai pasirodyti.

Be abejo, atėjus naujai į komandą, vieni kitus pirmiausia turime pažinti, tačiau viskas juda į priekį. Tiesiog reikia kantriai dirbti, žinoti ko mes norime ir manau, jog viskas yra įmanoma.

- Ar pačiam teko stebėti „Kauno“ žaidimą praeitą sezoną?
- Taip, teko.

- Ir kokį vaizdą apie komandą susidarėte?
- Na, dabartinė sudėtis po praeito sezono pasikeitusi. Negaliu sakyti ar susilpnėjome ar sustiprėjome. Manau, jog nebūtų kompetentinga sakyti vienų ar kitų žmonių atžvilgiu, tačiau sudėtis pasikeitusi.

Niekada nesistengiu teisintis dėl kažko ko nėra ir su šiais žmonėmis stengsimės nuveikti tą, ką užsibrėšime sau ateityje. Tačiau praeitais metais be abejo buvo keletas kurie buvo galbūt labiau patyrę, žaidę aukštesniame lygyje...

Yra ir šiuo metu komandoje patyrusių žaidėjų, kurie ragavę aukštesnio lygio futbolo, tačiau tikrai neverkšlename - turime ką turime, dirbame, stengiamės ir viskas bus gerai.

- Dalyvavote jau keliose treniruotėse – kaip pavyko vadovauti komandai?
- Drausmės problemų kol kas nėra, vyrai noriai dirba, klauso. Problemų kol kas nėra, manau treniruotėse visi dirba atsidavę 100 procentų.

- Ar teisingai pasirodė, jog dėmesį nemažą skiriate psichologiniam komandos pasiruošimui?
- Aš manau, jog vienas iš svarbiausių dalykų yra geras komandos mikroklimatas. Komandoje jis turi būti labai geras. Be abejo vyrai su savomis ambicijos, visi esame ir vienodi ir skirtingi, nėra kartais viskas taip lengva, tačiau kol kas didelių problemų nėra, stengiamės su visais šnekėti, jog draugiškumas ir bendras tikslas veda į pergalę.

- Tad perspektyvą šioje komandoje įžvelgiate?
- Taip. Manau kitu atveju galbūt manęs čia tiesiog ir nebūtų. Tikrai tikiu tuo ką darau ir kiekvienas iš mūsų turime tikėti tuo ką darome. Kuomet patiki protas ir širdis, tuomet tik lengviau būna eiti į priekį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
labai patyręs , superkvalifikuotas treneris ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių