„Milan“ klubas žada Trakuose kurti futbolo akademiją

Rugpjūčio mėnesį Italijos čempiono A.C. „Milan“ surengta stovykla Trakų mieste neliko be atgarsio. Garsiojo klubo vartininkų treneris Valerio Fiori asmeniškai 13 talentingiausių tos stovyklos vaikų pakvietė į A.C. Milan World Finals – pasaulinį vaikų futbolo turnyrą Italijoje, iš kurios į „Milano“ klubo akademiją tik vienas žingsnis, praneša tfk.lt.

„Jūsų vaikai yra puikaus sudėjimo ir puikių fizinių savybių. Italų vaikai lietuvius lenkia tik technikos sugebėjimais, tačiau jų didžiausias minusas – nuo mažens per didelis pasitikėjimas savo jėgomis. Jiems niekas neįdomu, o lietuviams dėstyti paskaitas yra vienas malonumas, - pasakojo „Milan“ stovyklų atstovas Baltijos šalims Stefano Chiussi.

A.C. Milan World Finals – pasauliniame vaikų futbolo turnyre dalyvavo vaikai iš 49 pasaulio šalių, tad parodyti save buvo beprotiškai sudėtinga.

„Tokiose stovyklose neretai suveikia sėkmės veiksnys. Žinau, kad ne vienas gabus vaikas liko nepastebėtas, bet toks gyvenimas. Pačius talentingiausius anksčiau ar vėliau vis tiek aplanko sėkmė“, - mintimis apie turnyrą dalijosi ilgametis „Milan“ klubo vartininkas, o dabar viceprezidento pareigas einantis V.Fiori.

„Turime tikslą per penkerius metus įkurti futbolo akademiją Lietuvoje. Neabejoju, kad mūsų puikūs santykiai su FK „Trakai“ padės greičiau tam reiškiniui atsirasti. Patirtis rodo, kad tada atsirinkti pačius gabiausius vaikus ir išsivežti juos į Italiją, bus daug lengviau“ – klubo tikslus vardino V.Fiori.

Su futbolo klubu „Trakai“ prieš daugiau nei pusmetį bendradarbiavimą pradėjęs „Milan“ klubas įsitraukė į socialinį projektą, kuriuo socialiai remtini vaikai įtraukiami į aktyvią sportinę veiklą.

„Norime, kad ir neturtingi vaikai pajustų, kad „Milan“, „Real“ ar „Barcelona“ nėra kitas pasaulis ir kad visi turi vienodus šansus žaisti aukščiausio lygio klube. Šįkart į Italiją padėjome išvykti dešimtmečiam Deividui, kitąkart padėsime kitiems“, - kalbėjo projekto iniciatorius ir Futbolo klubo „Trakai“ prezidentas Jan Nevoina.


Šiame straipsnyje: milanfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių