Maskvoje per nesankcionuotą mitingą futbolo aistruoliai susirėmė su milicija

Rusijos sostinės Maniežo aikštėje šeštadienį pora tūkstančių futbolo aistruolių susirinko į nesankcionuotą mitingą. Aikštę apsupo milicijos pareigūnai, tarp jų ir OMON (specialiosios paskirties) būriai.

Aistruoliai skandavo "Russkije, vperiod!" (Rusai, pirmyn), kai kurie uždegė dūmines, ėmė mėtyti petardas.

Kilus susirėmimams tarp aistruolių ir milicininkų, omonininkai ėmė lazdomis raminti futbolo sirgalius ir palengva stumti juos iš aikštės. Netrukus aikštės vidurys buvo laisvas. Kai kurie sirgaliai buvo sulaikyti ir nuvesti į milicijos autobusus.

Į Maniežo aikštę atskubėjo ir Maskvos milicijos viršininkas generolas leitenantas Vladimiras Kolokolcevas, kuris vietoje su su sostinės OMON vadu milicijos generolu majoru Viačeslavu Chaustovu aptarė, kokiomis priemonėmis įvesti tvarką.

Padėtis tapo ramesnė, susirėmimai liovėsi.

OMON atstovai mėgina vesti derybas su akcijos rengėjais, ragina žmones išsiskirstyti.

Tuo tarpu vienas akcijos rengėjų su kauke prašė susitikimo su sostinės milicijos vadovais. "Kas iš jūsų vadovybės atsakys už nužudymą? Norime, kad jis būtų čia", - kalbėjo jis.

"Mes nenorime konfrontacijos, mes norime, kad mums atsakytų į mūsų klausimus", - aiškino jis.

Tuo metu kitas akcijos organizatorius per garsiakalbį mėgino tramdyti minią, kuri mėtė į milicininkus sniego gniūžtes ir butelius. "Raminkite provokatorius, liaukitės", - šaukė jis.

Milicijos viršininkas V.Kolokolcevas stebėjo visa tai iš aikštės pakraščio.

Anksčiau šeštadienį Maskvos šiaurėje maždaug penki tūkstančiai futbolo aistruolių dalyvavo eisenoje per muštynes žuvusiam Jegorui Sviridovui pagerbti. Be incidentų jie pasiekė vietą, kur paėjusį pirmadienį žuvo 28-erių J.Sviridovas, kai tarp futbolo klubo "Spartak" aistruolių ir kaukaziečių kilo muštynės.


Šiame straipsnyje: futbolo aistruoliaimilicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių